Квалификациони турнири за ОИ - Лондон 2012

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Унгарија у никој случај не треба да се потцени. Некако по дифолт со нив имаме проблеми. Играат некој незгоден ракомет шо не ни одговара, башка тие шо ги гледаа на европсково сигурно ќе се согласат дека треба цврсто да се изигра со нив ако сакаме победа. Секогаш таа јужноамериканска репрезентација е за гужви у група, али ние втора опција со Бразил немаме ( мора да ги тепаме). Со Шведска видовме дека можеме да се надигруваме и освен у домашниот терен и традицијата, немаат ама баш никаква предност у однос на нас. Ме бендиса, шо со нив играме на крај, па се надевам работата ќе биде завршена у претходните два натпревари, па овој ќе биде така речи го само ревијален.
Олимпијадата чека на вас. Само храбро, момци!

НАРОДЕ!!! дајте малку да бидиме реални!!! македонија на ова ЕП го освои 5 место шо е огромен успех, но игравме исто како дома! тука беше нашата најголема сила, а знаете и сами колку сме слаби кога немаме поддршка од цела сала. ваму такво нешто нема да има, шо значи дека ќе бидиме барем 30 % послаби.

да ама се домаќини. то ги прави први фаворити.

Да да, нема врска тоа што се неколкукратни шампиони и играат поубав и помодерен ракомет... :D

Туку остајте тоа, да се победат Бразил и Унгарија, па со Шведска нека биде само шоу! :)

Да да, нема врска тоа што се неколкукратни шампиони и играат поубав и помодерен ракомет... :D

Туку остајте тоа, да се победат Бразил и Унгарија, па со Шведска нека биде само шоу! :)

изиграа поубаво од нас?
од историјата не се живее.
знаете сите дека во спортови како ракомет и кошарка се фаворизира домаѓинот, па зато то го пишав!

изиграа поубаво од нас?
од историјата не се живее.

Не е тоа толку далечна историја. И да, скандинавските земји играат далеку поубав ракомет од источна-европа (ако може така да се каже). Нормално, прашање на вкус е, ама за мене лично да, по-атрактивно играат.
Ама да баталиме тоа, не е тоа сега за темава. Битно да се постави јасна, реална цел а тоа се 2 победи. Се друго е оптимизам.

Шведска, Унгарија, Бразил - групата горе, долу си е во повеќе од добра, секако дека Швеѓаните ќе ја имаат предноста од навивачите и од судиите, позната им е играта на швеѓаните - изиграа нерешено (чист малер), скандинавската навивачка публика си седи на столче и си свирка (демек навива), :свиркам: го немаат нашиот менталитет за навивање, не се толку бучни:pos:, кога во Литванија игравме против 15.000 литванци + судии и кога ја имавме најзначајната победа, зошто тоа не би било случај и сега ,,,
Судиите исто така ќе бидат на нивна страна, но нашите ракометари играле и против судии и покажале дека против добра стратегија и срце на терен и тие се победливи,
Унгарците ни задаваа главоболки, играат ракомет што не ни одговара, но ако го надминат дечките падот што им се случува во второто полувреме, тогаш победата би била сигурна,
Бразил неможам да го коментирам затоа што не ми е позната нивната игра :D
Со ладни глави, со срце и душа на терен и секако со тренер кој има авторитет, а не само титула тренер, тогаш имаме загарантирано учество на Олимијада.
Ма ние веќе со едната нога сме на Олимпијата ;)

Не е тоа толку далечна историја. И да, скандинавските земји играат далеку поубав ракомет од источна-европа (ако може така да се каже). Нормално, прашање на вкус е, ама за мене лично да, по-атрактивно играат.
Ама да баталиме тоа, не е тоа сега за темава. Битно да се постави јасна, реална цел а тоа се 2 победи. Се друго е оптимизам.

од тие играчи речиси никој не игра повеќе! или никој!!!
целта е јасна-а то е 1 или 2 место и пласман на ОИ, ама то ќе биди многу тешко од повеќе причини, ајде пак да пишам. во србија игравме ко дома и имавме ОГРОМНА помош од публика шо не направи посилни, а ваму ќе го нема и можеби сите на ова ЕП не потценија и то им се врати лошо, а сега не верувам да ја повторат истата грешка, а особено не шведска!

Јас искрено сум скептик. Во кфалификациите за ова Европско првенство токму два пати не јадеа унгарците. А пред тоа уште еднаш или два пати сме играле во бараж со нив и се тоа било неуспех. Малце надеж ми влева ова што се покажавме во Србија али тоа сепак не е гаранција за успех. Швеѓаните се домакини а Бразил кој го има гледано на телевизија знае дека играат одличен ракомет па ништо чудо и да не тепаат.
Сепак стискам палци и се надевам дека нашиве до тогаш ќе бидат во добра форма во нивните клубови па со малце повеќе среќа да се пласираме.

Лазаров не играше ни на двата дуели со Унгарија затоа не јадеа :)

6 April 2012 Hungary
22px-Flag_of_Hungary.svg.png
v
22px-Flag_of_Macedonia.svg.png
Macedonia
Scandinavium, Gothenburg

6 April 2012 Sweden
22px-Flag_of_Sweden.svg.png
v
22px-Flag_of_Brazil.svg.png
Brazil
Scandinavium, Gothenburg

7 April 2012 Brazil
v
Macedonia
Scandinavium, Gothenburg

7 April 2012 Sweden
v
Hungary
Scandinavium, Gothenburg

8 April 2012 Brazil
v
Hungary
Scandinavium, Gothenburg

8 April 2012 Macedonia
v
Sweden
Scandinavium, Gothenburg

Прво, па машко.
http://en.wikipedia.org/wiki/Handball_at_the_2012_Summer_Olympics_–_Men's_qualification#2012_IHF_Qualification_Tournament_.232

P.S. Извинување до OP, не забележав дека распоредот е веќе поставен.

да ама се домаќини. то ги прави први фаворити. ко не ги тепавме на домашен терен да речам, тешко дека во гетеборг ќе се извлечиме. за судиите да не прам муабет!
нашата шанса се бразил и решавакиот со унгарија.
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 20:59 ---

да ама сега ќе биди 2000 против 10000! тука е проблемот
абе нас потребна ние подршка за со унгарија и бразил..ако ги тепаме двете кој ја еба шведска :D

То е тоа,ги тепаме Унгарија и Бразил.И со шведска онака формално ке играме нерешено :ROFLMAO:

Шведска ги тепаме, Бразил истотака би требало со минимум 5 разлика да ги тепаме, а Унгарија ете нека биде нерешено. Избиваме први во групата. Шведска втори зошто нели се домаќини. И после вадиме карта за Лондон.

Знае ли некој зошто Ласло Наѓ не играше на ЕП и дали ќе игра на квалификациите. Унгарија без Наѓ е исто како Македонија без Лазаров. Се надевам дека нема да игра во Гетеборг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom