Квалификации за европските натпреварувања

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
Само жолт за она? Ма некој да ме јебеш бре !

Браво Блажевски (y)

Хаха, од пенал 1:2 за Турново, значи единствениот тим во 2-то коло што ќе го имаме и ќе игра против Хајдук.

Тетекс 1:1. Исени е стрелец.

Тетекс прооушти голема шанса за победа... На судијата се да му ебам. Гостите дадоа гол од 5 метра офсајд. Утакмицата беше прилично досадна, но Тетекс имаше целосна иницијатива. Судијата два пати дигна сомнителен офсајд за Тетекс, а заспа за голот на Пјуник кај што и Саша Мстиќ ќе видеше офсајд. Тетекс зрамни ореку Генци Војвода :D Имаше слободен за тетркс. Петковски спушти со глава, еден од Пјуник ја рогна во Генци и топката заврши во мрежа. Тетекс запна за победа но за малку не постигнаа гол. Според мене може да слават во Ерменија

Тетекс прооушти голема шанса за победа... На судијата се да му ебам. Гостите дадоа гол од 5 метра офсајд. Утакмицата беше прилично досадна, но Тетекс имаше целосна иницијатива. Судијата два пати дигна сомнителен офсајд за Тетекс, а заспа за голот на Пјуник кај што и Саша Мстиќ ќе видеше офсајд. Тетекс зрамни ореку Генци Војвода :D Имаше слободен за тетркс. Петковски спушти со глава, еден од Пјуник ја рогна во Генци и топката заврши во мрежа. Тетекс запна за победа но за малку не постигнаа гол. Според мене може да слават во Ерменија

Офсајд?
Се гледа дека Тетекс поќе напаѓал и имал поќе шанси за победа ама топка е, не се знај.

Од мобилен сум, не можам да го видам клипот. Седевме на другата страна а од таму личеше на длабок офсајд. Може имало некој што заспал но не сњ гледалод наша персоектива

Големо браво за Турново.
Супер изиграно во гости резултатски може во предност. Во Скопје да изиграат исто и не се сомневам дека ќе се пласираат понатаму.
Добра најава за реваншот и воопшто за екипа како Турново која е дебитант. Честитки до нив.

Првото полувреме од Тетекс-Пјуник беше може да се каже досадно.
Во второто веќе започнаа да играат како што треба и долукува и имаше многу шанси. Грешка на судијата за голот на гостите, драстично оштетени. Тетекс мора да оди на победа во гости! ;)

Нема офсајд!!!!
Погледни поубаво која е позицијата на играчите во моментот на додавање..

Од мобилен сум, не можам да го видам клипот. Седевме на другата страна а од таму личеше на длабок офсајд. Може имало некој што заспал но не сњ гледалод наша персоектива

Баш то, левиот бек на Тетекс излгеда сношти не спиел од возбуда :)

Овој мачетава бетер од Екипа, и они вака се улетаа, не само што не беше офсајд, него далеку и од линија беше за да кажеш дека е сумјив ...
Ај Сајбер на трибини бил, ок, али овие бедурииве од Екипа бе што се улетаа, ја стварно мислев Тетекс оштетени, баш вака, со гол од 5 метра офсајд според напишаното кај нив, глеам хајлатс сеа, што да видам, гол чист као суза.

Да да не сме го забележале левиот бек на Тетекс, нема ни О од офсајд овде...
Ама тоа од стадион не изгледаше баш така, еве од кајгана што бевме 10-тина души, никој не се ни сомневаше, сите мислевме дека беше длабок офсајд. А и цела публика бурно реагираше. Сепак имавме лош агол, повеќето седеа во другата половина од трибината, до Војводи.

И јас исто така седев до Војводи и навистина не можеше да се види дали е офсајд или не, ама колку што се гледаше беше очигледно дека беше офсајд, ама ете снимката нешто друго кажува... Се надевам дека Тетекс ќе ја поправи за нијанса играта во Ерменија и ќе има подобра ефикасност, па да поминат во второ коло. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom