Квалификации за европските натпреварувања

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
Како да земат бод против екипи како ПСЖ, Порто и Динамо Киев кои се светлосни години пред Динамо? И ако Динамо не инвестира во школа, тогаш не знам кој. Секоја година продават играч од нивна школа за огромни пари.

Pa od tolku pati vlaganje vo LS, sigurno moze da se trgne denar nastrana za investiranje vo mladinski skoli, skauti, talenti, podobri igraci...Na drugive golemi evropski klubovi stadionite od po 70 iljadi ili budzetot za plati od po 3 miliona mesecno na bingo da ne im padnaa? Od vakvi raboti se sobiraat pari.

Eve Dortmund se najdobar primer, 2005 od 0 pocnaa, bukvalno. Eve gi sega kade se. Ne zboram za Dinamo da otidnat do finale LS, barem otpor da pruzaat, 5-6 boda da gi zemat. Pa so Stoke taktika ke izvadis barem 5 boda.
--- надополнето: 8 август 2013 во 16:29 ---

Abre aman, neka go prodade i 200 ako saka. Drug mi e muabetot. Nema vrska, zaebete.

Не можиш Дортмуд со Динамо да го споредиш во денешно време едноставно премал е Хрватскиот пазар за да може Динамо да функционира по германски терк. Динамо е пример за како треба да функционира клуб во наши услови, сам свој газда, некој играч од страна и домаќински да си продава играчи од таа школа што ти велиш дека ја нема. Балканските клубови никогаш нема да можат да се рамнат со Германските.

Не можиш Дортмуд со Динамо да го споредиш во денешно време едноставно премал е Хрватскиот пазар за да може Динамо да функционира по германски терк. Динамо е пример за како треба да функционира клуб во наши услови, сам свој газда, некој играч од страна и домаќински да си продава играчи од таа школа што ти велиш дека ја нема. Балканските клубови никогаш нема да можат да се рамнат со Германските.
Alo, samo primer go dadov Dortmund, pisav ponataka da trgneme toa nastrana, docitaj. A toa kako da zemat bod ako se so takvi ekipi vo grupa, toa si e nivna rabota, na tie pari zemjanje namesto da idat vo dzeb, mozat da idat vo reinvestiranje. Eve momentalno sum vo Hrvatska i pravev muabet so Hrvati, i tie istoto go velat za Dinamo. Na tie pari sto gi izvrte Mamik treba da se ima podobri rezultati.

Ете истиот Бате оваа година испадна од екипа од Казахстан. На секој може да му се потрефи да победи еднаш.

Alo, samo primer go dadov Dortmund, pisav ponataka da trgneme toa nastrana, docitaj. A toa kako da zemat bod ako se so takvi ekipi vo grupa, toa si e nivna rabota, na tie pari zemjanje namesto da idat vo dzeb, mozat da idat vo reinvestiranje. Eve momentalno sum vo Hrvatska i pravev muabet so Hrvati, i tie istoto go velat za Dinamo. Na tie pari sto gi izvrte Mamik treba da se ima podobri rezultati.
Тие се балканци исти како нас на почетокот не го ценеја па настанаја 300 кавги и нормално некој те пцуе а ти да му даваш пари него..зошто да биде така

Тие се балканци исти како нас на почетокот не го ценеја па настанаја 300 кавги и нормално некој те пцуе а ти да му даваш пари него..зошто да биде така
Znaci zaklucuvame deka do balkanskiot mentalitet e celata rabota :)

Ви кажав ист пример , не знам што се буните. бате во белорусија исто што и динамо во хрватска. Сигурна титула , првенство отепано од Господ.
Влегуваа скоро исто пати во групите Лига Шампиони и двата тима . Спореди кој екипи ги победи Бате , да не ви давам хинтови , и спореди Динамо Загреб на кој им дал гол :pos: ( каква победа жити се ) . Сега ваљда е појасно што ми е поентата . Аман од вакви неамбициозни тимови кои евро не вложуваат во надоградување на тимот , а морам да ги гледам во лига на шампиони како ги полни некој секоја година ( на хајлајтс нормално ) . Да не зборам што атмосферата на трибини им беше како Работнички - Напредок да играат во сабота на градски . Радо на нивно место би гледал еден Елфсборг ( кој немаше среќа во ждрепката) тим од Австрија , вотр тим од Швајцарија каде ќе врие на стадион , отколку сивилово.

Znaci zaklucuvame deka do balkanskiot mentalitet e celata rabota :)

Надоврзано на тоа е и малиот пазар.
Да беше Југославија клубовите од тогашната голема четворка денес ќе беа рамо до рамо со западните.

За балкански услови си се одличен тим сепак се гледа дека на Мамич не му е цел да направи некаков успех во европскиве натпреварувања туку само да си направи пари, ете од кај нив продадоа доста играчи за солени суми а пак не купија некој поасален играч да го зајакнат тимот туку само инвестира во младинските тимови и неговите “фарми“ тимови за нови играчи.. Сепак сопственик на тимот си е што сака ќе прави, битно имаат услови таму фудбалерите преку Динамо да напредуваат :)

Заклучивме и сме/сте согласни дека Мамиќ одлично си ја врши работата за да направи заработка, вади млади играчи и ги продава за убави суми. Но фудбалот не е само парите кои ги врти Мамиќ. Смешен клуб е заради атмосферата на стадионот и заради успесите во ЛШ... И ќорава кокошка ќе клукне по некое зрно...

Проблемот кај оние кои негираат дека е смешен клуб(како и да го дефинирате ова смешен) е што мислат дека тоа е максимумот што може да го извади Динамо. Тим како Динамо може многу повеќе од 0 бодови секоја година во ЛШ, може да стигне до четвртфинале ако правилно се работи на секое поле и ако не му е важна заработката на Мамиќ. За жал, кога на прво место ти е бизнисот а потоа на десетто место ти се фановите се случува ова што се случува...

А зошто и да не освојат. Кога можеше Ѕвезда, може и Динамо (y)

Na tie pari sto gi izvrte Mamik treba da se ima podobri rezultati.

Abe nemoj da me jebesh, Mamic gi naprai timishte, pred Mamic ne znam ni dali imaat igrano vo Champions League.. Toa sho tipot e retardiran i mafijash i drpa pari e drugo, ama deka go digna klubot go digna..

Abe nemoj da me jebesh, Mamic gi naprai timishte, pred Mamic ne znam ni dali imaat igrano vo Champions League.. Toa sho tipot e retardiran i mafijash i drpa pari e drugo, ama deka go digna klubot go digna..
Znaci i e genijalec ama i e retardiran vo isto vreme? beneamata nad mene ima kazano se sto treba, da ne se povtoruvam, go delam istoto mislenje.

Znaci i e genijalec ama i e retardiran vo isto vreme? beneamata nad mene ima kazano se sto treba, da ne se povtoruvam, go delam istoto mislenje.

Se gleda deka ne gi pratish dovolno rabotive... Retardiran u smisol na negovoto ponashanje na pres konferencii, odnos so javnosta i sl.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom