Куран

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Stom Magde ti ne go smetas za gospod zosto samiot pop za veligden veli GOSPOD ISUS HRISTOS.
Malku zbunuvacki a, barem za mene ne znam za vas celo vreme ve molam da mi go objasnite ovoj poim.

Боже земи ме ...
Фала Исусе што си страдал за НАШИТЕ гревови...

Па добро бре... Како прво не пишува во библијата ПРОРОК туку ПРОРОЦИ а тоа се АПОСТОЛИТЕ кој своите записи ги ставиле во една КНИГА денеска наречена БИБЛИЈА . Тие се ПРОРОЦИТЕ. Мухамед бил роден 5хх Години после Исус и нема никаква врска со Исус и со тоа што искоментира нешто на сметка на христијанството можам слободно без никаква совест дека Муслиманството е негова лоша копија во секој поглед.... И кажете ми нешто што во Библијата го нема ( Покрај 77 Девици и дозволените Оргии кој се очигледно болни мисли на изопачен ум ) а што го има во Кур`анот , со задоволство ќе ви реплицирам... :tapp:

Блинд, немој се буквално да сваќаш. Кога Кур,анот зборува за Џеннетот ( Рајот ) и за Џехеннемот (Пеколот ),тогаш тоа се зборови - симболи,кои што се употребени на нам сватлив начин. Вистинската слика за тоа ја знае само Семоќниот Бог.

Но,јас едно ќе ти речам : -ниту Џеннетот ( Рајот ) е пазар на разно разни овоштија ,а ниту Џехеннемот ( Пеколот) е скара за пржење месо.

Вистинската слика ,пак ќе ти повторам за тоа ја знае само Единствениот Бог.

Боже земи ме ...

Па добро бре... Како прво не пишува во библијата ПРОРОК туку ПРОРОЦИ а тоа се АПОСТОЛИТЕ кој своите записи ги ставиле во една КНИГА денеска наречена БИБЛИЈА . Тие се ПРОРОЦИТЕ. Мухамед бил роден 5хх Години после Исус и нема никаква врска со Исус и со тоа што искоментира нешто на сметка на христијанството можам слободно без никаква совест дека Муслиманството е негова лоша копија во секој поглед.... И кажете ми нешто што во Библијата го нема ( Покрај 77 Девици и дозволените Оргии кој се очигледно болни мисли на изопачен ум ) а што го има во Кур`анот , со задоволство ќе ви реплицирам... :tapp:

"Nie so nasata sila go sozdadovme neboto, i Nie go sirime."
Dharijata 47, Kur'an.

Kazi mi kaj toa go pisuva istoto vo biblijata?

„Бог ја создаде земјата , бог ги создаде луѓето . луѓето го создадоа светот. “

Ако не да се караме зборот Кур`ан кај го има во Библијата ??

Блинд, немој се буквално да сваќаш. Кога Кур,анот зборува за Џеннетот ( Рајот ) и за Џехеннемот (Пеколот ),тогаш тоа се зборови - симболи,кои што се употребени на нам сватлив начин. Вистинската слика за тоа ја знае само Семоќниот Бог.

Но,јас едно ќе ти речам : -ниту Џеннетот ( Рајот ) е пазар на разно разни овоштија ,а ниту Џехеннемот ( Пеколот) е скара за пржење месо.

Вистинската слика ,пак ќе ти повторам за тоа ја знае само Единствениот Бог.

според мои мислења, вистинска слика е она што човекот очекува да види, каква претстава си има он/а. Не е исто за секого.

Ама баш ништо не ми значи ....
Луѓето го создадоа светот , а светот се ШИРИ !

И не сваќам ја се буквално , ама преку глава ми е од Вана-Би религиозни типови кој се убедени дека Исус е лик на Шекспир кој доживува Godsmack..

Ама баш ништо не ми значи ....
Луѓето го создадоа светот , а светот се ШИРИ !
E gledas, bas ova tvoe neznaenje potvrduva deka Kur'anot e Bozji zbor a ne samo slobodno recitiranje i preraskazuvanje na svoj nacin na Bibilijata od Muhamed. Vo Kur'anot uste vo 7 vek, vo vreme na nerazviena nauka, navedeno e deka neboto ( univerzumot ) se siri, fakt koj sto go potvrdi naukata vo 20 vek. Gledas fakt koj sto ti ne go znaes iako e potvrden od naukata na pocetokot na minatiot vek, kako sto i mnozina od lugeto ne go znaat, kako togas Muhamed bi mozel da go znae toa vo 7 vek.

Си чул ти за Аристотел ??? Уште он во 4 век П.н.е кажал дека универзумот се шири....

Си чул ти за Аристотел ??? Уште он во 4 век П.н.е кажал дека универзумот се шири....
Ajde be, stvarno?! Kako be taka?! Kako be toa ne go znaeja Kepler, Njutn, Galileo, Maksvel, pa morase prv da navede kon toa Ajnstajn a posle Hubble da potvrdi? Izgleda nitu eden o niv ne znael za Aristotel.

Записи од Акрил Л.Ј

„Аристотел набљудувајќи го небото заклучил дека звездите се групирани и дека има премногу звезди на небото и дека нивниот број секојдневно се зголемува. Тој дошол до заклучок дека небескиот простор се шири . Таа теорија првично била одбиена но дури 20 века подоцна била прифатена како теорија за ширење на универзумот.“

Јас незнам кој се си прашал кој е нашиот ГОСПОД,ама знам дека најнеупатениот во нашата религија ке ти каже дека ние имаме еден единствен ГОСПОД и дека ИСУС е синот.Син на Духот Божји и Дева Марија,еднороден син на нашиот ГОСПОД испратен да ги спаси,оние што сакат да бидат спасени со тоа што ке ги земе на себе нивните гревови,доколку веруваат во него.Зошто ние христијаните го славиме името Исусово толку многу?Затоа што тој е ПАТОТ,ВИСТИНАТА,И ЖИВОТОТ Тој е Патот кој не води до ГОСПОД,преку верување во него ја осознаваме Вистината,а со тоа добиваме Живот.И друга работа кога и самиот Исус во една пригода е запрашан која е„ Прва од сите заповеди ?„тој одговара- Нашиот бог е единствен ГОСПОД и љуби го Господа со сето свое срце,со сета своја душа,со сиот свој разум,со сета своја сила. Значи ние христијаните имаме и веруваме во еден единствен ГОСПОД и имаме и веруваме во ПАТОТ што до него води.А бидејќи куранот го немам читано и ништо не знам од него ,а сепак имам нешто начуено ако сакаш кажими нешто повеќе за тоа кој вас ке ве спаси од гревовите,т.е кажи ми нешто за пријателот.
Dobro eve ti ne go smetas Isus za gospod ti ne ja pravis greskata sto ja pravatt drugite, no pogolem del od hristijanite go smetat za gospod, primer za toa bea moite drugari od sredno. Site nas zboruvam i za vas i za nas ne moze nikoj da ne spasi od greskite nasi, treba znaci nie iskreno da se pomolime na gospod site nasi greski da ni gi oprosti a ne da go molite isus da vi prosti zatoa sto ALLAH (gospod) e edinstven sto prostuva.

Претпоставувам дека овој одговор ќе го добиеш: Не сум сигурен што вели попот, можеби вели вака: „Господ, Исус христос“ ( т.е. набројува два личности )...или затоа што Исус е половина Господ, тогаш можеби за попот е доволно Исус да биде половина господ за да може да го нарече господ...

Уште не ми одговори на моите прашања!
Abre Agora gledate li kako potpagate: ISUS NE E GOSPOD AMA E POLOVINA GOSPOD ne moze bre da bide ni gospod ni polovina gospod.
ZATOA STO ALLAH (gospod) e eden.

Боже земи ме ...

ZOSTO KAJ VAS SE POJAVI NOVIOT ZAVET?

E gledas, bas ova tvoe neznaenje potvrduva deka Kur'anot e Bozji zbor a ne samo slobodno recitiranje i preraskazuvanje na svoj nacin na Bibilijata od Muhamed. Vo Kur'anot uste vo 7 vek, vo vreme na nerazviena nauka, navedeno e deka neboto ( univerzumot ) se siri, fakt koj sto go potvrdi naukata vo 20 vek. Gledas fakt koj sto ti ne go znaes iako e potvrden od naukata na pocetokot na minatiot vek, kako sto i mnozina od lugeto ne go znaat, kako togas Muhamed bi mozel da go znae toa vo 7 vek.
hahaha. BRAVO Quark, i jas pogore im spomenuvav ama oni ne razbirast.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom