Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Немам од минатата година порачувано дали има некакви измени од минатата година ? стрикно за облека и за патики над која сума се плаќа данок и царина може некој да ми каже ?

Немам од минатата година порачувано дали има некакви измени од минатата година ? стрикно за облека и за патики над која сума се плаќа данок и царина може некој да ми каже ?

Се е исто, и прогледувањето низ прсти и данокот и царината, 45 евра сеуште важи.

Од Кинез од Ebay купив ситница и ми прати ваков tracking број:

A000++++++++0E4B

Имам нарачувано повеќе работи преку интернет, никогаш не сум видел ваков број. Помина една недела, не се појавува на tracking сајтови. Овој ме заебава, да го пријавувам, или?

Едит: Решено, го најдов на еден сајт за tracking, Flytexpress било. Сепак не ме заебавал. (y)

Последно уредено:
Се е исто, и прогледувањето низ прсти и данокот и царината, 45 евра сеуште важи.

Низ прсти никогаш ништо не поминува ? дали сите пратки над 45 мора да се платат или се случува некогаш да не платиш ?

Само 10% од Македонија купувале онлајн а пратките каснат по 30-40 дена бидејќи царина и пошта се неписмени и неспособни па не можат да постигнат.
Што би било кога онлајн купувањето ќе достигне до 60-70%?

Низ прсти никогаш ништо не поминува ? дали сите пратки над 45 мора да се платат или се случува некогаш да не платиш ?

Па тоа ти велам се е исто и поминувањето низ прсти (за саат и царина и данок а за мобилен не или обрано), а таа граница 45е веќе стана психолошка.[DOUBLEPOST=1423540597][/DOUBLEPOST]
Само 10% од Македонија купувале онлајн а пратките каснат по 30-40 дена бидејќи царина и пошта се неписмени и неспособни па не можат да постигнат.
Што би било кога онлајн купувањето ќе достигне до 60-70%?

Вчера мене нешто друго ми падна на памет. Ова мене ми мириса на добро смислена антипропаганда за онјалн шопинг од страна на Македонски пошти затоа што сите пошти кукаат како порачките им биле преку глава, не можеле да постигнат ова она затоа што се навикнати клати врата зимај плата е сега им дошло малце повеќе жешко на га*енцето затоа што треба да стануваат од тоа фотељите во кои корења пуштиле и сега ај кај што крадат пуздер прават но и самите си прават услуга така што пратките нема да ни стигнуваат, ние ќе се буниме нормално кај продавачите, тие по автоматизам ќе ја тргаат Македонија од листите како што веќе забележувам на али и повторно вработените во пошта ќе се угнездат во тоа столовите. Ќе си продолжат повторно по старо да гледаат некоја поголема и поскапа пратка ако не е препорачана да ја здиплат.

Нит се разбрал некој со царина нит со овије од македонски пошти. Непрофесионализам на највисоко можно ниво, али шо ве чудит све шуто и сакато од партија акнато на работа ради реда. Се слагам со горе наведените мислења, сите, а и јас прво се обраќам кај продавачот, ко и стално сите досега ми излегуваат во пресрет и те ценат како нивен муштерија и ти нудат некоја алтернатива. Така да довербата кај одредени онлајн продавници пополека али сигурно си ја губиме, не ни сакаат поќе да доставуваат кај нас.[DOUBLEPOST=1423573881][/DOUBLEPOST]
Денес добив пратка нарачана пред 3ипол месеци. Им симнувам капа за ажурноста на поштиве.
Дента ко ја подигна требаше да винкиш едно двајстина свирачи пред пошта, нешто слично ко на почетоков од видеово.
Секоја ти чест на трпеливоста, само то можам да ти речам.

Последно уредено:
ми стигна пратка што не би требало да се царини 2 долари е маус пад и од царина ми стигна писмо да пратам колку кошта и ако проценат да не треба да се плака ддв или царина да не треба пак нешто ситно да се плати за нивните прекрасни услуги? ако е така не ми се исплака може да стиснам диспјут дека не сум ја примил и они после нека ја пракаат назад?

upload_2015-2-13_16-13-7.png

Ај некој да ми каже што значи ова последново, не го разбирам баш...

Еј замисли и http://www.eurobay-mk.com/ebay.html ни отвориле ама со нашава царина и пошта брзо ќе не банираат
ebay.mk.JPG[DOUBLEPOST=1423851370][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 114230

Ај некој да ми каже што значи ова последново, не го разбирам баш...
Тоа значи дека сега треба да оди на царина и ќе пишува send item to custom

Еј замисли и http://www.eurobay-mk.com/ebay.html ни отвориле ама со нашава царина и пошта брзо ќе не банираат

Овие од привизии живеат. 10€ во старт за обична порачка + 2€ ако сакаш достава до врата.

НОВА ТАРИФА за порачки со ниска набавна вредност ........ €5.00*
*Понуда за порачки кои содржат еден производ со вкупна набавна вредност до €5 (вклучуваки ја и доставата од продавачот) и тежина до 200 грама. Во цената се вклучени провизијата и манипулативните трошоци.

нема проблем :)

http://www.ebay.com/itm/BRAND-NEW-N..._DefaultDomain_0&hash=item259ffee1ce#shpCntId

59.98 + 51.60 = 111.58
+ ДДВ 18% (111.58 * 1.18) = $131.6644
= 7103ден.

Така некако ?

Така некако плус поштенска такса 100 денари+отклучување бидејќи е кодиран на АТ & T, истотака има 512 рам што е веќе е премалку, а не па за телефон што ќе го користиш барем година две

Така некако плус поштенска такса 100 денари+отклучување бидејќи е кодиран на АТ & T, истотака има 512 рам што е веќе е премалку, а не па за телефон што ќе го користиш барем година две

Нема проблем за рамот (WP), вујко ми сака да купи ваков ама кај нас е околу 10000ден. (нов од Т-мобиле ама 630 без 4Г) па затоа прашувам. Отклучувањето е околу 5 долари... http://www.ebay.com/itm/UNLOCK-CODE...957?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27f8795db5
Значи ќе испадне околу 7400ден. на крај..
ОК фала.

Од која сума на пратката се плаќа царина и ддв? Уште ли е 22 евра и 45 или законот се промени до 150 евра..нели се најавуваше оваа промена од лани -полани?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom