Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
а малце да ги употребам сите мои знаења и да ја сменам сумата??? малце да ја потспуштам ?? :)
Колки сакаш знај ама сумата на царинската декларација залепена на пакетот
не можеш да ја смениш.(y)
Можеш само со фалсификат да направиш па кривично да одговараш.:kluc:

Колку се неспособни овие кај нас, чудо невидено е, имам уште порачки од 11.11 и уште ги немаат доставено, а стигнати се на аеродром уште пред месец дена...

Колку се неспособни овие кај нас, чудо невидено е, имам уште порачки од 11.11 и уште ги немаат доставено, а стигнати се на аеродром уште пред месец дена...
Ако не ги побараш мислам дека нема никогаш да стигнат :)

Ако се стигнати тогаш зашто до сега ги немаш побарано? Нив им одговара кога никој нема да си ги побара. Или они си ги зимаат или ги враќаат назат. 11.11 е многу голем период можеби се веќе вратени.

Имам нарачано една нарачка пред околу 25 дена од алиекспрес,арно ама кога одам да видам до каде е нарачката односно преку бројчето да ја тракирам не ми ја наоѓа преку тоа нивниот сајт,пробав и преку уште еден и таму не ја наоѓа,му пишав на тоа кинезот ама и тој не ми враќа...

Јас ги прашав во нашата пошта, појма немаа, да сум проверела со бројчето, кај нив не биле стигнати уште демек. Можи е подобро Скопје дирекно да се јавам, а и тие дали ќе сакаат нешто да кажат.

Луѓе јавувајте се по сите можни броеви на пошта, вршете притисок, мора да се уозбилат.

Ако се стигнати тогаш зашто до сега ги немаш побарано? Нив им одговара кога никој нема да си ги побара. Или они си ги зимаат или ги враќаат назат. 11.11 е многу голем период можеби се веќе вратени.
Пробај со ова сите бројчиња ги фаќа

Претпоставувам мене сакаше да ме цитираш,еве го бројчето мене не ми го дава ни тука RJ068836560CN

Да, сигурно тебе сакаше да те цитира али нема врска и јас го проверив бројов на сите можни тракери што ги знам и не ми даде никакви резултати.
Најдов дури и China Post has not received parcel # RJ068836560CN и дефинитивно според мене се работи за лажен тракинг како што имаат обичај последно време на aliexpress. Од 11.11 до денес се 100 пати вратени, украдени или воопшто не се ни пратени.

Имав нарачка од 85$ и му викам тракингот не работи он ми вика:

Dear Valued customer
Do not worry ,the product is sent out on time and it's on the way now.
We sent by registered Priority airmail by aliexpress as better shipping way for delivery but tracking informaiton is not effective for update. The delivery time will be around this month. Please contact us further if you can not receive it. Тhe parcel send by China Post Air Mail is very slow, so if you cannot get the parcel in the time you want, please tell us and do not open dispute, we will try our best to make the parcel to your hand as soon as possible!. So if you have any question please let us know feely we will do our best effor to work for you satisfying.
Happy to work for you !

... и колку што знам денес е 41 ден а чудото уште не е стигнато :(

[DOUBLEPOST=1421034008][/DOUBLEPOST]
Пробај со ова сите бројчиња ги фаќа

Пробав али ништо :/[DOUBLEPOST=1421034570][/DOUBLEPOST]
Имам нарачано една нарачка пред околу 25 дена од алиекспрес,арно ама кога одам да видам до каде е нарачката односно преку бројчето да ја тракирам не ми ја наоѓа преку тоа нивниот сајт,пробав и преку уште еден и таму не ја наоѓа,му пишав на тоа кинезот ама и тој не ми враќа...

Почекај уште 20 дена па отерај го у пм :P провери и тука да не ти го најде. Не знам што се случува со aliexpress или стварно почнуваат да зезаат или нешто до нас ќе е.

дечки што би требало да значи ова ?

28hlm48.png

инаку во царината не се пресметува шипингот нели?
со се шипинг ми иди производот нешто над 45 долари, па не знам дали ќе пресметаат царина затоа!
а инаку патики се, дали има на нив ддв 18%?

дечки што би требало да значи ова ?

28hlm48.png

инаку во царината не се пресметува шипингот нели?
со се шипинг ми иди производот нешто над 45 долари, па не знам дали ќе пресметаат царина затоа!
а инаку патики се, дали има на нив ддв 18%?

Тоа значи дека ти се транзит во Прага и дека за некој си 3-4 па се до 10 дена (зависи дали ќе ги царинат) ќе ги добиеш.

Инаку:

,,Царинската основица на која се засметува пропишаната царинска стапка освен царинската вредност на самата стока ги опфаќа и сите други важни елементи кои влијаат на царинската вредност а се платени за да се изврши увозот на предметната стока. Најчест елемент кој влегува во царинската вредност е трошокот за транспорт".

Патиките се царинат со 25% царинска стапка и одданочуваат со 18% ДДВ. Е сега и тоа е среќа, знам доста луѓе (меѓу кои сум и јас) на кого им царинеле патики но има и доста што поминале само со 50-120 денари лежарина или воопшто не платиле, инаку да подлежат и на царинење и на одданочување а во вкупната цена влегуваат и птт трошоците за транспорт. :)

Има големо каснење кај вас со пратките?

Чекам седум пратки ниту една не е стигната. А поминати се повеќе од месец дена, кај некои и два.

Немам тракинг бројчина а имам две солидни пратки по цена, часовник и мобилен телефон.

Многу ми е незгодно да отворам на Ибеј спорови за седум пратки оддеднаш. Не верувам дека кинезите ме мамат, барем не сите, повеќе сумљам на поштиве...

Има големо каснење кај вас со пратките?

Чекам седум пратки ниту една не е стигната. А поминати се повеќе од месец дена, кај некои и два.

Немам тракинг бројчина а имам две солидни пратки по цена, часовник и мобилен телефон.

Многу ми е незгодно да отворам на Ибеј спорови за седум пратки оддеднаш. Не верувам дека кинезите ме мамат, барем не сите, повеќе сумљам на поштиве...

Како можеше телефон без тракинг? :/ Тој и да е стигнат ни ќе знаеш ни ке дознаеш... Па и часовникот... Отвори на покрупните пратки затоа што после ќе ти помине времето. Инаку каснат премногу да али ај да веруваме дека причината се празниците...

Eve i jas cekam 2-3 pratki od kina pominaa veke 34 dena gi nema a isto i od anglija 1 pratka ve 18dena trebase da stigne dosega obicno za dve nedeli stignuvaa od anglija

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom