Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Јас пред неколку години порачав телефон околу 120$ и платив и царина 1500денари
И јас имам порачувано телефон и платив ддв, муабетот беше дали е можно да се избегне истото.

Порачав телефон преку алиекспрес е сеа информацијава од тракинг вели :Macedonia (the former Yugoslav Republic of), SKOPJE 1004 OFFICE OF ECHANGE, Record item customs information (Inb), Retention reason : Invoice missing сеа шо понатаму со фактурава?

Порачав телефон преку алиекспрес е сеа информацијава од тракинг вели :Macedonia (the former Yugoslav Republic of), SKOPJE 1004 OFFICE OF ECHANGE, Record item customs information (Inb), Retention reason : Invoice missing сеа шо понатаму со фактурава?
Ќе ти стигне писмо ор самтинг дома, за да им пратиш извештај од банка за цената на царина, за да можат да ти одредат ДДВ.

И јас имам порачувано телефон и платив ддв, муабетот беше дали е можно да се избегне истото.
Како што ти кажаа и другите како ќе се погоде така не се знае ништо

А за 20 долари дрес ако нарачм има ли нешто ддв итн?

Како што ти кажаа и другите како ќе се погоде така не се знае ништо
А ако дадам манипулиран извештај од банка? :icon_lol: Пример место 25.000 да пишам 15.000 и да пратам на царина? Можат некако да дознаат дека е фејк?

А ако дадам манипулиран извештај од банка? :icon_lol: Пример место 25.000 да пишам 15.000 и да пратам на царина? Можат некако да дознаат дека е фејк?
да не се заебеш па и кривично да одговараш. да им текне да ја проверат трансакцијата.

Ќе ти стигне писмо ор самтинг дома, за да им пратиш извештај од банка за цената на царина, за да можат да ти одредат ДДВ.
Go dobiv pismovo mi naveduva faktura print scean od naracka i izvestaj od banka treba site tri da gi dostavam ili samo edna od niv

Go dobiv pismovo mi naveduva faktura print scean od naracka i izvestaj od banka treba site tri da gi dostavam ili samo edna od niv
ако банката има онлајн банкинг, направи експорт во на транскација во pdf или друг формат ако има таква можност или принтсрин па прати им го по маил.
малце се спори со маиловите, изгледа еднаш дневно ги прегледуваат па може да почекаш ден два.
прата им и принтскрин од алиекспрес нарачка иако сако извештај за транскација е обично доволно.

Знае ли некој каков е законот во Германија за пратки со висока цена? Дали и колкав ддв/царина има за мобилни телефони? Гуглав нешто ама ништо не разбрав

Доколку пратката е од друга земја членка на Еу немаш царина и ддв а за од останатите земји не ми е познато

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom