Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Амаан шо напраја ненормална работа а до колку не се царини и кои производи не под лежат на царина?
X-box мислам пиша дека имаш нарачано?На бројот за следење добив нова информација дали ова треба вака да гласи ?
![]()
Тууууу најефтиниот е толку во анхочЕпа 200евра е сеа мене ќе ми испадни 190 без гаранција.
Пратката ми е во Швицарска за прв пат на тракинг после Кина да ми даде дека е у Швајцарија обично се у Прага стигаа па за колку време отприлика стига од таму до тука?
Зависи дали воопшто ќе оди на царина кинезиве обично пишуваат дека вреди 10$ и веројатно нема да имаш ништо.Сакам да купам мобилен телефон од интернет, ако цената е 90 долари колку би ми биле давачките за истиот ?
Опака нација сме, царината и поштата ги краде ситните пратки што немаат шипинг број, не ми стигна пратката продавачов ми ги вради парите и гледам следниот ден ставил Does not ship to Macedonia. Исто и еден друг продавач што ми одговори ...аnd second we are not sending to macedonia - cause in this country is not a good postal service.!
Никој неќе да си игра со државава.
Сакам да купам мобилен телефон од интернет, ако цената е 90 долари колку би ми биле давачките за истиот ?
Која достава кој црни камења сеуште чекам на царина од 8 месецов мислам претеризам е прасе да царинеа поргу ќе го исцаринеа. 13 дена на царина ? Уште колку сеуште ливче ми нема стасано.И после џабе ќе им биде на нашиве и 0% царина да имаме кога цел свет ќе не блокира.[DOUBLEPOST=1421832620][/DOUBLEPOST]
На цената додади само 18% ДДВ и + 70-120 денари ако ти земат достава до дома или лежарина, телефоните се ослободени од царина а може и само тие 90$ ќе ги платиш како што рече @Josifoskii ништо веќе не се знае со нашиве, ни скала за царинење почитуваат, ни царинат како што треба, ни поштата врши достава. Хаос.