Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
А ако не стигни нештото каква е процедурата баш ме интересира...

Ако не стигне конкретно за ebay отвараш case и чекаш од највеќе до 4 дена за првична реакција од продавачот за да ти ги врати парите и после почнуваат натегањата. Ако ние ништо не направиме ebay ке пресече.

Конкретно јас се тегнам со еден на ebay и еве ја неговата порака

Sorry for the troubles. It might be delay during the transportation. There are two ways to solve the problem:

1) We FULL REFUND you with NO EXCUSE;
2) We send REPLACEMENT to you,it will take about 15-20 days.

Which one do you prefer to?

Се работи за производ од 33$ и касни 6 дена од последниот ден договорен за испорака.

А ако не стигни нештото каква е процедурата баш ме интересира...
Ќе отворам case и ќе се натегаме со продавачот кој е во право а кој не. Ако не се договориме ондак Ибеј решава кој е во право.[DOUBLEPOST=1415813258][/DOUBLEPOST]
Ако не стигне конкретно за ebay отвараш case и чекаш од највеќе до 4 дена за првична реакција од продавачот за да ти ги врати парите и после почнуваат натегањата.

Конкретно јас се тегнам со еден на ebay и еве ја неговата порака

Sorry for the troubles. It might be delay during the transportation. There are two ways to solve the problem:

1) We FULL REFUND you with NO EXCUSE;
2) We send REPLACEMENT to you,it will take about 15-20 days.

Which one do you prefer to?

Се работи за производ од 33$ и касни 6 дена од последниот ден договорен за испорака.
Секогаш бирај го првото бидеќи второто може и да не го испрати. Додека чекаш да дојде ќе помине времето за жалба и ќе си останеш и без производ и без пари.

Прво па абортирано на Алиекспрес :D

Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. AliExpress did not accept any payment for this order. However, please note that some banks may hold onto payments for up to 7-30 working days. To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate this payment information.

Некој со слично искуство? Колку време чекал за refund?

Последно уредено од модератор:
Ќе отворам case и ќе се натегаме со продавачот кој е во право а кој не. Ако не се договориме ондак Ибеј решава кој е во право.[DOUBLEPOST=1415813258][/DOUBLEPOST]
Секогаш бирај го првото бидеќи второто може и да не го испрати. Додека чекаш да дојде ќе помине времето за жалба и ќе си останеш и без производ и без пари.

Ме изнервира со ова

Parcel send by China Post Air Mail is very slow, so if you cannot get the parcel in the time you want, please tell us and do not open case, we will try our best to make the parcel to your hand as soon as possible!

Му реков утре му е последен ден за се, ако до утре не стигне refund и ич не го шишам.[DOUBLEPOST=1415813572][/DOUBLEPOST]
Прво по абортирано на Алиекспрес :D

Your payment was not processed due to security reasons. As a result your order has been cancelled. AliExpress did not accept any payment for this order. However, please note that some banks may hold onto payments for up to 7-30 working days. To avoid order cancellations in the future, please submit a claim to validate this payment information.

Некој со слично искуство? Колку време чекал за refund?

16ти ден чекам за рефунд од али 19$. И секој ден као е започната процедура а парите никако да легнат на сметка :)

Ме изнервира со ова

Parcel send by China Post Air Mail is very slow, so if you cannot get the parcel in the time you want, please tell us and do not open case, we will try our best to make the parcel to your hand as soon as possible!

Му реков утре му е последен ден за се, ако до утре не стигне refund и ич не го шишам.[DOUBLEPOST=1415813572][/DOUBLEPOST]

16ти ден чекам за рефунд од али 19$. И секој ден као е започната процедура а парите никако да легнат на сметка :)
Ах бе луѓеее како ви се порачува од Алиекспрес јас не знам.... за некој долар поефтино се лажите :S

Ах бе луѓеее како ви се порачува од Алиекспрес јас не знам.... за некој долар поефтино се лажите :S

Имаш непријатно искуство со али? Мене ова ми е прв проблем после 2 год. купување без ни еден проблем :(. Ме проколнаа дека толку го фалев :D

цц за секоја можна порачка што ја направив беше неуспешна имаше продавачи без фидбек и со добар фидбек и за сите добив:

И сега треба да чекам refund за сите поединечно. :mad:

Tret den kako pratkata mi e zaglavena vo skopska posta I me se isporacuva kon mojava lokalna posta.. Care ?

t8uyjd0.png

Tret den kako pratkata mi e zaglavena vo skopska posta I me se isporacuva kon mojava lokalna posta.. Care ?

t8uyjd0.png

Чаре утре ќе ја добиеш, ако не тогаш земи со ова или во принтана форма и барај го шефот на смена покажи му и нека ти ја најде затоа што ги мрзи од пошта 2 да го носат. Чекаат да се соберат повеќе.

Чаре утре ќе ја добиеш, ако не тогаш земи со ова или во принтана форма и барај го шефот на смена покажи му и нека ти ја најде затоа што ги мрзи од пошта 2 да го носат. Чекаат да се соберат повеќе.

Dobro be za edna pratka treba da odam vo Skopje I da se raspravam so nekoj sto ne si ja vrsi rabotata za koja e platen ?

Nemoj da mi kazes deka za 3 dena ne se sobrala dovolno roba, za da se transportira od Skopje do mojata lokalna posta ?

Izvini sto ti gi postavuvam ovie prasanja, ama gneven sum nekoj da me pravi budala za mojata pratka.
Не е апликација ова е 17track.net мобилна верзија.

Android aplikacija e. Imas link do nea na stranata na 17track. :)

Dobro be za edna pratka treba da odam vo Skopje I da se raspravam so nekoj sto ne si ja vrsi rabotata za koja e platen ?

Nemoj da mi kazes deka za 3 dena ne se sobrala dovolno roba, za da se transportira od Skopje do mojata lokalna posta ?

Izvini sto ti gi postavuvam ovie prasanja, ama gneven sum nekoj da me pravi budala za mojata pratka.

Android aplikacija e. Imas link do nea na stranata na 17track. :)

Епа види сега, кога мене од Центар до Ѓорче (6km) пратката ми каснеше 7 дена што сакаш повеќе? Кога отидов во пошта да видам што е со пратката одговорот од поштата во Центар т.е. пошта 2 беше дека не се собрале доволно пратки за поштата во Ѓорче и затоа немале намера за две пратки да пуштаат возило. Писма имало но пакети немало. Истото ова се повтори уште 2 пати. Сум чекал господата да се смилуваат од Центар да ми ја донесат пратката во мојата пошта. Иако рокот за испорака е 72h доколку нема дополнителни царински прегледи. Затоа ти реков иди кај тебе во пошта докажи им дека веќе е истечен рокот за испорака и речи им да прашаат во Центар дали воопшто е испратена затоа што голема е шансата да седи некаде во некоја канцеларија и да чека друштво за накај тебе. Инаку нема потреба да доагаш во Скопје по неа. Само разговарај со шефот на смена, не со тие на шалтер затоа што појма немаат од животот.

t8uyjd0.png
И кај мене вака 2 дена стоеше и утредента ми стаса пратката, а статусот остана ист на тракингот, дека е во Скопје.
ebdcb8abdf765fde980b79fdc1326a6a.jpg

Sent from my HTC One using Tapatalk

hm dosta cudno.. veke proveriv vo postata deneska I ja nemase pratkata.. mozebi utre ke dojde.. kakilo I da e, statusot na trackingot e nepromenet. fala vi za odgovorite. utre ke I bide 4-ti den otkako e stignata vo sk, spored traking brojot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom