Ист ваков земав од niko сега пред некоја недела само 22'' и е со TV-tuner. Лично задоволен сум премногу, а за сликата немам зборови дојди на кафе ќе го видиш како работи.:helou:
Go vidov vo ohridov vo niko epten e dobar ali so pari bese ? 300 eur?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ист ваков земав од niko сега пред некоја недела само 22'' и е со TV-tuner. Лично задоволен сум премногу, а за сликата немам зборови дојди на кафе ќе го видиш како работи.:helou:
Го има некој овој 24" од Нико?
http://www.samsung.com/ae/consumer/...ors&subtype=lcdmonitor&model_cd=LS24TWHSUV/EN
Go vidov vo ohridov vo niko epten e dobar ali so pari bese ? 300 eur?
^
П.п.с. за Јове од Би Ту : п33р43,сеа голот твој на PES ќе го глеам 3 инчи поголем од ти мојот гол.
Хо-хо-хо.
^
Да се надоврзам на вашиот муабет,одличен избор Hellsing.
Т серијата на Самсунг е полн погодок,со пијано финишот.Изгледа неверојатно добро.
Додека јас,по 4 часовно истражување низ сите поголеми computer shops во Ск,се одлучив за Samsung nw2243.
![]()
Тргнав со намера да купам некоја 19ка,но овој ми го дадоа по неверојатна цена од 8.000 денари во Нико (еј,последното место каде што помислив дека би го купил),што за 22 инчи од Самсунг е,навистина смешно ниска цена.
По мене,Proview е на далечното последно место,со зачадената и матна слика и недефинираните бои.
Филипс се претпоследни,неколку класи над Proview,а во ист ранг се Acer и Asus.
Не знам каде да ги сместам BenQ,со нивните FullHD на 22 инчи монитор,иновативно,ама бескорисно.
Самсунг се можеби нијанса подобри од овие,дизајнерски гледано се одлични,а и во сликата се надевам дека 10.000 према 1 и 8.000 према 1,не е само на хартија.
Продавачите,се приказна сама за себе.
Сет :
-Добро,зашто овој 20 инчниов Асус е 13 илјади,а 22 инчниот Асус е 11?
-Епа...кхм...има овој...епа 20 инчи е неконвенционална резолуција,ради тоа ваљда.
Анхоч :
-Овој Т200кава има послаб контраст од NW2223 уствари нели? Овој е 3000 према 1,а 23ката е 5000 према 1.
-Хм...епа нема врска тоа контраст,се исто му доаѓа.Не знам зашто така...
Но ако купувате,ви препорачувам да одите во Нико во ГТЦ.
Цените се најефтини (да,поефтини од Анхоч,и мене не ми се веруваше),а продавачите се ентузијасти,преполни со информации,кои ги споделуваат...онака со задоволство.
Звучи како реклама,ама ептен ме изненадија,дури ми раскажуваа за новата технологија Тв-а,со пукање зраци преку стакло и нивна рефлексија.
Значи,прилично едноставно доаѓа на крај.
Најдобри цени,најдобри модели и најдобра услуга,во Нико.
И тоа не 1 или 2 класи подобра,туку 10 класи подобра.
П.с. иако,освен мониторите,сите други цени...беа "ненормално високи" цени.
П.п.с. за Јове од Би Ту : п33р43,сеа голот твој на PES ќе го глеам 3 инчи поголем од ти мојот гол.
Хо-хо-хо.
Во што е разликата меѓу DVI и VGA???
Што е подобро и зошто?
DVI - Digital Visual Interface
VGA - Video Graphics Array
Со други зборови, едното е дигитално пренесување на видео сигналот, другото аналогно. ЛЦД мониторите се дигитални дисплеи, па затоа поприродно им е да работат на DVI и мааалце поубава слика даваат, оти не ми треба преведувач од дигитален во аналоген сигнал и обратно.
Само не ми е јасно зошто мониторите со DVI се поскапи кај нас кога имаат еден дел помалце......Ебате државата, кај нас ништо нема саглам
Само Acer 193 - 19''
Само тој, од сите што ги пробав, сите други имаат мана.
LG и Samsung се подобри со слика, ама пак никој не ти го враќа ако имаш мртов пиксел, а мноооооогу често му се случува тоа.
Asus имаат мана, матна слика, можи asus само ако имаш многу квалитетна графичка, инаку ќе бркаш духови по мониторот.
Acerot како мана имаше пробивање на позадинско осветлување, имаше нехомогеност на горната ивица и беше потребна рачна калибрација.
Ама пак после калибрацијата имаше најдобра слика од сите што ги тестирав.
Само уште HYUNDAI немав тестирано.