- Член од
- 12 мај 2008
- Мислења
- 1.495
- Поени од реакции
- 38
Vo site pravoslavni zemji zabraneta e lubovna vrska pomegu kum(a) i krstenik(cka), no ne e taka vo zapadnite zemji. Baram da vidam sto mislite vie.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Go prasuvam pod pretpostavka krstenik ima seks so kuma ili kum so krstenicka a i dvajcata da se neozeneti odnosno da ne se vo brak so nekoe tero lice dali e grev. Ako moze nekoj od vernicite da mi odgovori.Секој че одговара за се
Одговорот не го барај од нас туку барај го од Бог и он ќе ти одговори.
Ок и те молам дај не ја тупи толку ако сакаш одговор нема да го добиеш знаеш зш оти Исус вика барате и не добивате оти барате на погфрешно место
истражувај во Светото писмо
Или па ако не медитирај и нека ти каже медитацијата дали е ок или не е
Vo site pravoslavni zemji zabraneta e lubovna vrska pomegu kum(a) i krstenik(cka), no ne e taka vo zapadnite zemji. Baram da vidam sto mislite vie.
Ne razbiram zosto e incestna koga megu niv nema nikakva krva vrska.Во православните земји, љубовната (брачната?) врска меѓу кумовите и кумашините е безмалку инцестна ситуација и нормално дека е забранета.
А што се случува на т,н, запад, лично, не ме засега. Западот глуми римокатолицизам а најгнасните работи ни доаѓаат токму од тој запад. Римокатолицизмот одамна го има напуштено изворното светоотоечко учење и сам на себе си дозволува произволни толкувања и практикувања по ова и по она прашање.
Барем нема крвна врска како во примерот на НоеВо православните земји, љубовната (брачната?) врска меѓу кумовите и кумашините е безмалку инцестна ситуација и нормално дека е забранета.
А што се случува на т,н, запад, лично, не ме засега. Западот глуми римокатолицизам а најгнасните работи ни доаѓаат токму од тој запад. Римокатолицизмот одамна го има напуштено изворното светоотоечко учење и сам на себе си дозволува произволни толкувања и практикувања по ова и по она прашање.
Ne razbiram zosto e incestna koga megu niv nema nikakva krva vrska.