Kуќи опседнати од духови?

• Креатор на темата Креатор на темата A.O
  • Време на започнување Време на започнување
За во Македонија не сум чул ама во светот ги има илјадници.Сигурно добро знае тој што ја прати емисијата Haunted на Discovery.
Може некој од вас го има глеано и филмо Amityville Horror.Тука се се дешава според вистинска приказна.

Jas gledav edna emisija "Unexplained Misteries". Davaa mnogu raboti za duhovi ama ne me uveri toa mnogu.

jas znam vo civliko vo strumica tamu ima edna prokolneta kuka koj umre tuka da mu ostane duhot koga ke poglednas vo terasate se mrde od gore na dole i da se zagledas u terasta pise molba i neli edni deca igrajale krienica i decata neli na po temno da sder skrit i izlezelo duh so sekira.

jas znam vo civliko vo strumica tamu ima edna prokolneta kuka koj umre tuka da mu ostane duhot koga ke poglednas vo terasate se mrde od gore na dole i da se zagledas u terasta pise molba i neli edni deca igrajale krienica i decata neli na po temno da sder skrit i izlezelo duh so sekira.
Ajde be. Te lazele mali deca i ti im veruvas. Kako be ke ti izleze duh so sekira. A koe mesto kaza deka izlezel duhot?

A секирата беше вистинска или имаше иста форма како духот, оти многу би било чудно ако била вистинска секирата.

Abe kakva i da e toa bilo samo delo na detskata fantazija, nisto poveke.A ako sekirata bila vistinska izgleda duhot bil so cel da ubiva:D.

ХАХА добра фантазија ова со секирата бтв де кажи дека се наоѓа таа куќа од Ср сум баш би сакал да одам да видам... Мош и на мене ќе ми излезе некој со секира па ќе треба да бегам..

Точно, и во истиот момент мајка му го разбудила за на школо.

Abe fantazija vo boja sto da vi kazam. Tamu bile pa duh videle. Samo da kazat i duhot go zazemal teloto mu i deka on si gledal kako duhot si zivee vo nego i ke stane tragicna prikazna.

Абе јас сум од Прилеп и знам за некои(две-три) опседната кујчи .
Во една имаше ја купиле лујџево ама комшииве му велеле да не ја купуваат али они не верувале во такви работи и они ко мене :P . И после само несрејчи му се случувале му умрела черката на сон после му се јавувала дур не се иселиле . така нешто иам слушано. а иначе незнам кај се наојџа кујчава , само една знам (од овие со ми има кажувано) кај се наојџа
Али ја не верувам во глупоси и такви срања:D

Јас знам во Струмица имаше една куќа, не опседната со духови, туку им фрлиле магија на луѓето и само лоши работи се имаа случувано..Лично детето ми има раскажувано и верувајте многу ме потресе...А за куча опседната со дохови како што знам до сега во Струмица се нема случено...

A za onaja dolu kaj setalisteto tamu so e so taja kukja?

Ima i vo Bitola sekoj sto ziveel vo taja kukja mu se slucilo nesrekja sea kolku e to4no to ne znam

На темава прочитав многу работа околу фамозната куќа во Црниче, а за неа сум слушнал дупло повеќе отколку што прочитав,некои викаат дека сите моабети се вистина а некои не...епа ајде,ако ви држи, за да се увериме и самите колку од ова е вистина а колку не,да идеме и да ја посетиме:)

Во Ресен има куќа која наводно била направена на место каде порано имало гробишта. Газдите кога ја направија и кога поставија мебел внатре, секое сабајле мебелот бил надвор од куќата, вратите заклучени, а немало траги на насилно влегување. Многу ми е чудно но тие се колнеа дека има духови и куќата сега е на продажба ама тешко дека некој ќе ја купи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom