Кукаст Крст/Свастика - Сила зад која се крие култ?

• Креатор на темата Креатор на темата Commando
  • Време на започнување Време на започнување
можда професорот бил евреин не знам ама јас колку шо знам родителите на хитлер работеле како слуги во куќа на евреи и заради тоа он ги мразел евреите...
tatko mu sigurno ne bil sluga,uste pomalku kaj evrein,toj bil drzaven sluzbenik i sakal i negoviot sin da trgne po negoviot pat.procitajte ''mein kampf'' (mojata borba od gjurga izdavacka kuca,na makedonski) mnogu raboti ce vi se razjasnat

Мислев дали кукастиот крст го означува нацизмот или некоја култна секта.

П.С.
Кукастиот Крст го има во базиликите во Охридски Плаошник,и го означува вечното космичко движење,и е пред Хитлер дури од 10 век

А си приметил ли дека краците на тој кукаст крст кој се наоѓа на базиликите на Плаошник се свртени на обратна страна од таа на нацистичкото двежење на Хитлер? Имаат тотално различно значење.

кукастиот крст е стар индиски симбол кој претставува знак на сонцето и хитлер од таму го презема како свој симбол иначе татко му е австриец и е службеник а хитлер ги мрази евреите поради тоа што тој пробува да стане уметник а сите уметнички студиа се на евреи

Кукастиот Крст, е само уште еден симбол за Привидниот Од на Сонцето по Небото!
Не се крие никаков Култ за Сонцето во овој симбол, но Сила, Да! :smir:

Како да го прекршите „крстот“ и да го обоите, ако сакате :)
greekzodiaccrosswithserpent300px.jpg
521633_602694649746803_277657236_n.jpg

Налетав на словенски носии со мотиви на свастика.
10411097_1530722830401118_7610553142742294016_n.jpg

10646681_1584711285002272_1935184870005456765_n.jpg

внимателно ги читав сите мислејна и сеа е апсуртно да кажам нешто што досеа не го знаев туку го дознав сеа читајчи ве вас, иначе иам брат кој обожава историја и некое време од живото го помина изучувајчиго делото и живото на Хитлер, онака од хоби :D Со смеејне еднаш ми рече дека Хитлер ги убивал евреите бидејчи се плашал од нив, бидејчи знаел дека еден ден че бида мојчни и влијателни пошто биле богати ( не поединци, туку како народ) . Па го че видиш поубо до некаде има логика тој муабет. Сепак само мислејне споделив, ве читам понатаму.

И Хитлер сакал да биде некој, ама кај е сега? Сам себе го убил. Не иде, расизмус.

аман те бе луге, ..кукастиот крст е знак моќ,... е сега што некој тоа го злоупотребил или секој си го толкува на свој начин, тоа е веќе друга работа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom