Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
ама маца кака ќе земе самојед за некој ден (пазарна цена = 500 еврејки), имајќи толку бездомни кучиња и продавајќи ни лажна човечност тука. Тоа викам јас, нешто не штима ама ич.
Колку за твоја информација да самоједот со добро шампионско педигре ја има таа цена.
Самоједот којшто многу имаме желба да го чуваме чини 0 денари и е без педигре. И кучката има 7 кучиња, кои ако не се вдомат ќе ги пратат во вардариште и ќе ги убијат.
Значи прво провери информации па после збори.
Може така колку за промена прво да прашаш како е?

Да се извезат во КИНА. Таму ги јадат.
Не можеме да ги извезуваме затоа што стационарот вардариште моментално е преполн со изнемоштени кучиња кои се убиваат на свиреп начин и се оставани гладни и жедни. Така да ни кинезите не сaкаат коски и кожа да јадат од кучињата.
Oва е само иронија за тоа дека не ги ни убиваат со инекции, него ги оставаат сами од глад да умрат.
И инекциите им се скапи.

Некој што од секогаш имал желба да чува Самојед и кога конечно ќе има можност да си ја исполни, не си ласкај до толку дека поради твоите “се гледа колку си хумана“ коментари-ќе се повлече.
Чекај малку, зошто бре ги делите по категории и подкатегории тоа кучињата? Како тоа она отсекогаш сакала да вози самојед па сега најпосле ќе и се оствари таа желба???? Кога ова не би било смешно, би било ептен трагично, бидејќи за вашите лични каприци (кој каква кучка вози по дома) некое животно во моментов е успивано. Чемер и јад сте бе.
Сама кажа дека цел живот чувала улични животни, фати се за тој дел на пример. Она барем се труди да бидат вдомени тие кучиња, а не кука само како е против успивање. И тоа е нешто. :wink:

И се фатив, и и кажав дека не ги чувала само затоашто им фрлала трошки леб дур одела на школо. Чувањето на животно е ехееееее комплицирана работа. Она 2 кришки леб им фрлала и сега титула мајка тереза-пеперутка треба да и дадеме.

Она барем се труди да бидат вдомени тие кучиња, а не кука само како е против успивање. И тоа е нешто. :wink:

Такви работи се почнуваат од твојот дом, лично од тебе. Само бидејќи знам дека она ќе земе самојед (500 евра цена на куче), јас НИКОГАШ нема да посвојам улично. Од инает и омраза. Контраефект го викаат.

Во град од 700.000 жители не може дом да се најде за 5.000-10.000 кучиња. Дај да престанеме со лицемерието барем, толку очигледно е тоа што не е ни интересно повеќе.
Тоа е симптоматично. Многу љубители (не на форумов, "во живо") на животни а кучињата на улица. Секој стоти по едно куче и ниедно ќе нема на улица.

И кучката има 7 кучиња, кои ако не се вдомат ќе ги пратат во вардариште и ќе ги убијат.

За Самојед тоа никогаш нема да се случи.
Не мора да речеме дека ради тоа го зимате, мене навистина не ми е битно ако го земате за убавина.
И јас сум имал самојед, знам што куче е и обожавам такви.

Такви работи се почнуваат од твојот дом, лично од тебе. Само бидејќи знам дека она ќе земе самојед (500 евра цена на куче), јас НИКОГАШ нема да посвојам улично. Од инает и омраза. Контраефект го викаат.

Кучето е без пари и БЕЗ педигре. И тоа ке стане улично ако не го земам.

Не се секирај не трошам 500 евра:back:

Тоа е симптоматично. Многу љубители (не на форумов, "во живо") на животни а кучињата на улица. Секој стоти по едно куче и ниедно ќе нема на улица.

Ама не сакаат, затоашто се лицемерни. Сите овие членки и членови што ни глумат овде голема љубов према немоќните и уличните животни, се всушност најлицемерните луѓе што било кога си ги знаел и било кога што ќе ги запознаеш. Ќе ти забијат нож у грб кога најмалку очекуваш само затоашто се лицемерни.
Сите овие активни членови на темава гарантирам дека имаат куче со марка по дома, а не некое улично. Дивајн си кажа, чува улично куче, најобично, со 2 уши, и лае. Не самојед, не Леси.

Никогаш, ама никогаш самојед нема да стане улично куче.
Си видела ти самојед (куче од 200 евра па нагоре) на улица само?

Одма ќе го приберат, макар и од чисти економски причини.
Да не тераме инат сега, сакаш да си направиш мерак, направи си слободно.
И јас сакам самојед да имам пак.

Само не викај дека го зимаш ради него, те молам :)

Не се секирај не трошам 500 евра:back:

Кој си ја има мувата на капата а?
Е ај зошто Самојед ко прво? Ај зошто не ја земеш Џонка без една нога шо ми спие пред врата, вака така ја чувам, лебче насабајле водичка ово оно и давам. Е сеа не ја галам зашо заеби гадна е, паднати и се сите влакна ама се грижам за неа.

И ај да видиме разлика
samoyed.jpg

или ова
0329_A67.jpg

Само замисли го поголемо малце погрдо и без сите тие убави влакна на него

Да погодам одма дека самоједот би го земала, затоа што нема педигре така?

Ама не сакаат, затоашто се лицемерни. Сите овие членки и членови што ни глумат овде голема љубов према немоќните и уличните животни, се всушност најлицемерните луѓе што било кога си ги знаел и било кога што ќе ги запознаеш. Ќе ти забијат нож у грб кога најмалку очекуваш само затоашто се лицемерни.
Сите овие активни членови на темава гарантирам дека имаат куче со марка по дома, а не некое улично. Дивајн си кажа, чува улично куче, обично, со 2 уши. Не самојед, не Леси.
Jaс чувам џукелче во станов веќе 2 години , а во куќата уште 2 - машко и женско , и денеска кучката ми се окучи!!!:vozbud: Мали , бели и смотани!!! Да знаете какви се преслатки!!!!!:pipi: Ги сакам животните , и токму поради тоа несакам да бидат повредени и уништени.Не е фер врз нив да се прави геноцид , па тоа се мали (или пак големи) души кои заслужуваат да имаат живот , без разлика каков е тој :smir:

DSC00022.jpg

Jaс чувам џукелче во станов веќе 2 години , а во куќата уште 2 - машко и женско , и денеска кучката ми се окучи!!!:vozbud: Мали , бели и смотани!!! Да знаете какви се преслатки!!!!!:pipi: Ги сакам животните , и токму поради тоа несакам да бидат повредени и уништени.Не е фер врз нив да се прави геноцид , па тоа се мали (или пак големи) души кои заслужуваат да имаат живот , без разлика каков е тој :smir:

Тебе не те знам дали ми продаваш лажна етика, ама ете и да ја збориш вистината... Не се сите такви.
Дали си свесна дека најголемиот дел од твоите "соборци" се всушност чпиуни?? Апсолутно против се успивањето на уличните кучиња со по 3 нозе само (четвртото им паднало) и без ниедно влакно на нив, преполни со болести, а дома чуваат кучиња марка ипол????
Катастрофа е бе тоа, сите возачи на мерцедес се апсолутно и безкомпромисно против уништувањето на стокеците!

многу филозофија терате. сигурно дека треба да се „успијат“, т.е. да се убијат. тие ги напаѓаат ЛУЃЕТО. Нема друг начин (во Македонија) и мора да се браниме.

Впрочем, ако вече сте против убивањето на животни за доброто на човекот, тогаш да ве прашам: дали јадете свинско (прасечко?), телешко, јагнешко, пилешко... АКо сте против тоа, тогаш и нив да не ги убиваат за храна? Дури не сум ни чул јагне да нападнало човек, а за стресови на луѓе со кучиња секоја недела слушам по весници и телевизии.

уште повеќе, јас би забранил кучињата со газди да одат во парк и да шетаат по улици. за да влзат во парк ќе мора да имаат на устата мрежа и да се врзани со јаже за некој кој ќе одговоара за нив.

РЕДНО Е ВРЕМЕ ДА СЕ СТАВИ КРАЈ НА ОВА !

Зашто би продавала лажна етика? Погледни го Тео , и пресуди дали е расно или не.Нозете негови се големи како мојата рака до лакт! И пак си го сакам.И пак спие до мене.И пак јас го шетам , носам на ветеринар...И еве го , лежи под столчево додека го пишувам ова и хрчи како старец некој.И пак не ми смета , како што не ми смета ниту една жива особа , а не само куче или маче.
И тие се души бе луѓе! Заслужуваат живот!

Пс. Принц , знам дека е така.Секогаш е така:smir:

многу филозофија терате. сигурно дека треба да се „успијат“, т.е. да се убијат. тие ги напаѓаат ЛУЃЕТО. Нема друг начин (во Македонија) и мора да се браниме.

Впрочем, ако вече сте против убивањето на животни за доброто на човекот, тогаш да ве прашам: дали јадете свинско (прасечко?), телешко, јагнешко, пилешко... АКо сте против тоа, тогаш и нив да не ги убиваат за храна? Дури не сум ни чул јагне да нападнало човек, а за стресови на луѓе со кучиња секоја недела слушам по весници и телевизии.

уште повеќе, јас би забранил кучињата со газди да одат во парк и да шетаат по улици. за да влзат во парк ќе мора да имаат на устата мрежа и да се врзани со јаже за некој кој ќе одговоара за нив.

Има друг начин, стерилизација, вдомување во посебни домови за кучиња или пак инекции против беснило и слично.Само што на нашиот ценет градоначалник не му се даваат парите па мораше на ваков начин да ги истреби:wink:.

За ова од мене доби црвенко.
Јас сум вегетаријанец! И сега што правиме?! Дај те молам , тие кучиња бегаат само да им свикаш , или во краен случај да сецнеш со чекорот накај нив , но не да ги повредиш.ПРЕТЕРУВАШ!!!!

За ова од мене доби црвенко.
Јас сум вегетаријанец! И сега што правиме?! Дај те молам , тие кучиња бегаат само да им свикаш , или во краен случај да сецнеш со чекорот накај нив , но не да ги повредиш.ПРЕТЕРУВАШ!!!!

Хиии како живееш ти!!!! :nesvest:

Како си преживеала?!

Те молам објасни подробно, бидејќи една членка погоре рече дека јаде месо само затоа што е неопходно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom