Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
@Riki111 Мене овие ми се допаѓаат. Баш гледав и на реклама 5 некој продаваше Л за 200 денари

@Riki111 Мене овие ми се допаѓаат. Баш гледав и на реклама 5 некој продаваше Л за 200 денари
Ја порачав таа од сликата што ја ставив. Ќе видиме каква ќе биде, а оваа е втора опција.

Кои се условите за да се патува со куче низ Европа? Не мислам на соседни држави, туку до Германија (ако воопшто е возможно).

Земав пудличе, многу е малечко (родено е на 10ти мај). Синоќа го земав, денес му е прв ден кај мене. Што квичеше цела ноќ, квичеше, знам додека се прилагоди дека ќе е како мало бебе ама не ми е јасно зошто пробува да се пари?
Да не ми е пудлицава сексуален манијак :unsure:
И друго уште побитно прашање, како да го натерам да пие вода? Му ставив во едно тањирче, ја помирисува и си бега, ич не сака да пие.

Земав пудличе, многу е малечко (родено е на 10ти мај). Синоќа го земав, денес му е прв ден кај мене. Што квичеше цела ноќ, квичеше, знам додека се прилагоди дека ќе е како мало бебе ама не ми е јасно зошто пробува да се пари?
Да не ми е пудлицава сексуален манијак :unsure:
И друго уште побитно прашање, како да го натерам да пие вода? Му ставив во едно тањирче, ја помирисува и си бега, ич не сака да пие.
"Пaрењетo" не секoгaш знaчи декa сaкa дa се пaри. Кaј пoмaлите мoже дa знaчи искaжувaње љубoв.

?

Која е разликата од Лабрадор ретривер и златен ретривер? :D
И кое куче е боље за чување и сл.

golema e razlikata. osven sto i dvete rasi pripagjaat na grupata retriveri, razlicni se vo se - od tip na vlakno, temperament, poteklo i se ostanato. zavisi sto ocekuvas i sto sakas od kuce :-)[DOUBLEPOST=1466507604][/DOUBLEPOST]
golema e razlikata. osven sto i dvete rasi pripagjaat na grupata retriveri, razlicni se vo se - od tip na vlakno, temperament, poteklo i se ostanato. zavisi sto ocekuvas i sto sakas od kuce :-)

"Пaрењетo" не секoгaш знaчи декa сaкa дa се пaри. Кaј пoмaлите мoже дa знaчи искaжувaње љубoв.

?
Како што читав не ќе да е искажување љубов, туку воспоставување доминација и треба да се "санкционира" за да не мисли кученцето дека е шеф и може да прави што сака.
Туку, за водата уште му немам најдено решение. Пие од тањирчето само кога има пилешка супа или млеко, водата не ја ни лизнува. @SaltNPepa @Lu некој совет за ова?

Мислам дека кучето ми лижна паста од оние за чистење ама не го фатив на дело туку само видов дека отвора а немаше ништо в уста нит надвор дека лижело, превентивно сакам дам у дадам јаглен медицински имам Carbomed jgl 150mg колку да му дадам ?

Како што читав не ќе да е искажување љубов, туку воспоставување доминација и треба да се "санкционира" за да не мисли кученцето дека е шеф и може да прави што сака.
Туку, за водата уште му немам најдено решение. Пие од тањирчето само кога има пилешка супа или млеко, водата не ја ни лизнува. @SaltNPepa @Lu некој совет за ова?
Пробај да го навлажниш прстот со вода и да видиш дали ќе лизне. Не сум чула досега кутре да избегнува вода. За тоа што скока може да е само игра која вклучува доминација. Корегирајте уште сега за да се знае кој е алфа.

Пробај да го навлажниш прстот со вода и да видиш дали ќе лизне. Не сум чула досега кутре да избегнува вода. За тоа што скока може да е само игра која вклучува доминација. Корегирајте уште сега за да се знае кој е алфа.
Пробав така, лизнува и кога ќе му го однесам муцето до водата не ја сака. Ќе пробам сега полека да му ја разредувам супата додека не се навикне, може тоа ќе функционира.

Дали има некој на форумов што чува шар пеј или пак познавате некој?

Znaci lugje,kuckava veke vtor mesec uzasno mi se linja.i na mesta kao da ima kafeavi vlakna a taa e crna,cesljaj,so c esljanje tie pagjat,banjaj i pak isto,eden kup vlakna.Nekakvi mislenje slicno iskustvo,sovet?Labradorce staro god.dena.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom