Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам, ради хигиенски причини...? Но, ако не ти смета, прави така.Што знам, да не настине. И ако сакате кажете ми што да очекувам од него првите 2-3 дена...[DOUBLEPOST=1441572740][/DOUBLEPOST]И зошто не во WC
Нека ти дадат дел од прекривката на која лежела мајката со кутрињата, за да го осеќа мирисот и да не цвичиUluru, фала на исцрпниот одговор, многу ми значат советите што ми ги даде. Кажи ми одприлика што треба да направам на самиот ден кога ќе дојде, бидејки тоа за него ќе биде голем шок. Ќе се оддели од мајка му и останатите кученца. Се ќе му биде непознато. Како да постапам за да му биде полесно?
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Без паникаUluru, фала на исцрпниот одговор, многу ми значат советите што ми ги даде. Кажи ми одприлика што треба да направам на самиот ден кога ќе дојде, бидејки тоа за него ќе биде голем шок. Ќе се оддели од мајка му и останатите кученца. Се ќе му биде непознато. Како да постапам за да му биде полесно?
Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
На зглобовите е нормално, исто и кај мојот лабрадор се појави тоа. Всушност ретки се тие кучиња што немаат на зглобовите такво нешто. А за другото иди на друг ветеринар да го видат!Дечки имам лабрадор и веќе месец дена на зглобовите му е испаднато крзното, како соголено изгледа местото, бев кај ветеринарката и ми рече дека е нормално , наводно тоа било од начинот на кој лежел низ дворот дека со самото триење од дворот и слично. Дали имате некакво слично искуство??
И да, и на вратот зад главата има еден дел каде му има испаѓано крзното а и константо се чеша на тоа место. И повторно истиот одговор од ветеринарката.....ништо страшно...
Истиот проблем го имаа и со Лара.Лабрадор НИКОГАШ нема да нахраниш,увек ќе е гладен.По ова што го пиша,веројатно јаде многу(исто како и лара) а не троши.И има премногу енергија,мора да ја извади негде.Ја шеташ ли често,се тегнете ли со играчка,ја трчаш ли по топче ? ако не,пробај така,па пиши дали е уште до тој степен бесна.Сега ако не се лажам и мења забчиња,па и тоа дополнително и ствара нервоза.Marley & Me,mojot labrador e zenska verzija na kucevo od filmot,koj go gledal znae za sto zboram.Znaci,ima 3 meseca i nekoj den i griza sve zivo i divo,mi go izgriza polnacot za lapot,fiksniot go napravi lom,tepsi,stolici,abre griza zelezo,beton,stava sve zivo i divo u usta.Znam deka nisto ne mu fali posto go hranam top 4 pati u den i plus onaka nesto od "raka",pie po pola kilo jogurt na den,od konzerva obavezno sekoj den pilesko i govedsko so zelencuk i plus 2 pati dehidrat.I pak griza i griza i non stop e gladna,lamja!Probav so dresura kao,malku so vesnik po zadnik abe nisto ne pomaga.Mu kupiv koska oblozena so teleska koza za grizanje,ne pomaga,ja zakopana nekade i nema traga od nea.Nekoj vakvo iskustvo,resenie,ova ona
![]()
Зборувај ми за тоа......Marley & Me,mojot labrador e zenska verzija na kucevo od filmot,koj go gledal znae za sto zboram.Znaci,ima 3 meseca i nekoj den i griza sve zivo i divo,mi go izgriza polnacot za lapot,fiksniot go napravi lom,tepsi,stolici,abre griza zelezo,beton,stava sve zivo i divo u usta.Znam deka nisto ne mu fali posto go hranam top 4 pati u den i plus onaka nesto od "raka",pie po pola kilo jogurt na den,od konzerva obavezno sekoj den pilesko i govedsko so zelencuk i plus 2 pati dehidrat.I pak griza i griza i non stop e gladna,lamja!Probav so dresura kao,malku so vesnik po zadnik abe nisto ne pomaga.Mu kupiv koska oblozena so teleska koza za grizanje,ne pomaga,ja zakopana nekade i nema traga od nea.Nekoj vakvo iskustvo,resenie,ova ona
![]()