Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака, имам кутре старо 37 дене и ми кажаа дека има кила. Па прашањето ми бесе дали е тоа нешто страшно или не. :)

Може да ми каже некој ако знае каде во Скопјево се продаваат кучешки ампули Advantix?

Значи вака, имам кутре старо 37 дене и ми кажаа дека има кила. Па прашањето ми бесе дали е тоа нешто страшно или не. :)
Мене др. Диме ми кажа дека килата не е ништо сериозно.

И мое прашање: Видов деа Беки има мало струпче кај стомакот (не брадавица, под брадавиците е) и кога го прашав ветеринарот што би можело да биде тој кажа дека е кила. Не верувам дека килата би можела да биде толку ситна. Баш како зрно под нејзината кожа изгледа...

Може да ми каже некој ако знае каде во Скопјево се продаваат кучешки ампули Advantix?
PET-VET (аеродром или водно), Др.Диме
толку ми текнува овие сигурно имаат

Имам самојед куче, машко 3 ипол 4 месеци.
До пред некој ден дома го чуваме.
Сега има куќа надвор у тревата и таму пробаме со ланец ама не сака, денски колку толку пак може да биде таму ама навечер никако, од 6 до 9 саатот вечерта без престан цикаше, не лае туку цика бе, еден пискав глас шо има...дома го пуштив и крај, одма прекина, си легна.
Некој совет како надвор да се науче да биде, таму да спие...
Знам дека не бива од една ден и готово таму че се науче да биде ама како да се почне ?

Кај Владо (до Бугарска амбасада) можеш да најдеш.

Цената им е висока, моментално Advantix се најскапи ампули ... но воедно и најквалитетни.

Јас нив ги користам, и дефинитивно високата цена се оправдува ;)

Најдовме ветеринарот др.марин имал, му стави и ни покажа како да ги ставаме :)

Дечки ми треба совет. Почнав да се грижам за едно маалско куче кај мене пред зграда. Ме интересира од каде може да купам средство за прочистување од паразити и колку пари кошта ? Дали на кучето ако му ставам каивче биде заштитено од шинтери и заловувачите од вардариште ?

Дечки ми треба совет. Почнав да се грижам за едно маалско куче кај мене пред зграда. Ме интересира од каде може да купам средство за прочистување од паразити и колку пари кошта ? Дали на кучето ако му ставам каивче биде заштитено од шинтери и заловувачите од вардариште ?
1. Бараш неостроман (бар јас тоа го знам како начин да го очистиш од болви и крлежи) и не е многу скап околу 150-200 денари треба да е, може и поефтино. Истово се раствара во вода во незнам кој сооднос ќе ти кажат и се нанесува врз кучето, после 3-40 минути ќе треба и да го избањаш кученцето за да го отстраниш сретствово од него.
Ама ова ти го зборам за да го средиш моментално, за подолготрајна заштита ќе треба да му ставиш некоја каишка за болви и крлежи (за мене се покажале како подобра опција од ампулите, а и се поисплатлива работа на долг план може на почеток изгледа поскапо зашто плаќаш 700-1000 денари ама тоа е заштита во период од најмалку 6 месеци, а една ампула ќе те чини најмалку 250-300 денари а ќе треба да ја ставаш секој месец најмногу на секој 45 дена)
2. Мислам дека само со каивче нема да го спасиш од заловување сепак ќе треба да најдеш некој друг начин за чување при кој истото ќе нема толку голема слобода.

Ај ако може малце помош, кученцето мое постојано душка по под дали дома дали на балкон(уште не е извадено надвор зашто ја нема третата вакцина примено) како некоја правосмукалка е се што ќе најде собира и јаде....Што да правам страв ме е нешто што нетреба да не изеде?

Ај ако може малце помош, кученцето мое постојано душка по под дали дома дали на балкон(уште не е извадено надвор зашто ја нема третата вакцина примено) како некоја правосмукалка е се што ќе најде собира и јаде....Што да правам страв ме е нешто што нетреба да не изеде?
И мојава тоа го прави. Особено во кујна, ги собира трошките. Исчисти се' дома, раскрени. И кога ќе се наведне, ти дај му нешто повкусно од тоа, пример морков, коска, награда, дехидрат и сл.

И мојава тоа го прави. Особено во кујна, ги собира трошките. Исчисти се' дома, раскрени. И кога ќе се наведне, ти дај му нешто повкусно од тоа, пример морков, коска, награда, дехидрат и сл.
Хахахахах така би правела ама тогаш кучето ко буре би се направило :)

Хахахахах така би правела ама тогаш кучето ко буре би се направило :)
Малку храна ништо не е. Или пак, може да му ја дадеш омилената играчка да игра.

Zdravo,

Kuceto e od majka haska tatko malmut,neznam kakvo ke ispadne kuceto ne e ni bitno dvete se ubavi :)
Kuceto e staro mesec i pol,i go ranam samo so mleko,mu dadov nekoja hrana za kucinja no ne ja saka,pa mi treba pomos so sto da go ranam,neznam kakva kuceska hrana da mu kupam, ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom