Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
денеска поврака двапати со зелена боја :S

А да го однесеш на ветеринар и да им го кажеш тоа? Тука само ќе нагаѓаме што може да му биде. Мој совет- држи го хидрирано, цело време. Ако повраќа може да јадел трева... може чуда да му бидат... мора да се испита.

А да го однесеш на ветеринар и да им го кажеш тоа? Тука само ќе нагаѓаме што може да му биде. Мој совет- држи го хидрирано, цело време. Ако повраќа може да јадел трева... може чуда да му бидат... мора да се испита.
ако преживее до утре ке го носеме цело време леже и јадело малку трава

ако преживее до утре ке го носеме цело време леже и јадело малку трава

Ако преживее ок, ако умре здравје боже -.-

Што ќе ти биде кога го гледаш дека не е ок, да се јавиш на телефон на ветеринар да прашаш, па ако има потреба да го однесеш, или повеќето ветеринари доаѓаат и до дома

Еден убав документарец за подобро да го разбериме светот на ѕверовите наши:)

Едното маче (4 месеци) има оток од страна на главата (да не кажам на образот) веќе 1 недела. Помал му беше отокот ај си велев ќе сплане но денеска е уште поголем. Мачето нормално се си јаде, нема никаков проблем. Ве молам кажете ми што да му дадам апчиња нешто било што, моментално не сум во состојба да го носам на ветеринар.

Скопје си или...?

Вака сеа ми треба еден совет пошто абер неам од раси на кучиња, посебно вакво какво што ми треба мене. Ни треба дома куче мал до среден раст максимум, кое ќе живее дома, значи не сакаме да го чуваме во двор врзано за синџир од проста причина шо неаме двор. :D Кучето сакаме да го чуваме дома, по можност да биди со кратко влакно, да си го носам на прошетки и таќе. И да, слатко да биди и да си се дружиме.
I'm open for suggestions.

Вака сеа ми треба еден совет пошто абер неам од раси на кучиња, посебно вакво какво што ми треба мене. Ни треба дома куче мал до среден раст максимум, кое ќе живее дома, значи не сакаме да го чуваме во двор врзано за синџир од проста причина шо неаме двор. :D Кучето сакаме да го чуваме дома, по можност да биди со кратко влакно, да си го носам на прошетки и таќе. И да, слатко да биди и да си се дружиме.
I'm open for suggestions.

Француска пудла. Не се митари поради причина што има коса. Не предизвикува алергии. Екстремно интелегентна. Кај и да ја однесеш, сита само ќе ја сакаат. Чување исклучиво дома. Единствен проблем, од време на време треба да се шиша. Толку.

Некој да не имал проблем, неговото куче да има забен каменец?! Некој совет,нешто корисно.. :) ?

Некој да не имал проблем, неговото куче да има забен каменец?! Некој совет,нешто корисно.. :) ?
Ke kupis od teleskite butni koski i ke mu dades da gloda, taka se cisti kamenec ili kaj veterinar ke go iscistat.

Девојка ми има папагалче, кое денеска и летнало од тераса надвор. Она живее во кула, а во близина има уште една кула, каде најверојатно папагалчето се засолнило од дождот. Е сега, таа е доста сигурна дека лоцирала на кој спрат е папагалчето, како и станот, но нема никој дома моментално. Некој да понуди некаков совет од искуство со папагали или слично? Фала многу. :)

А јас па што ја погодив темата, сега видов дека е за кучиња. Се надевам дека нема проблем тука да седи ова, со оглед дека е доста активна темава.

Да прашам нешто во врска со храната за кучиња..

Користам Ројал Канин, кучево не ја јаде ако не ја ставам во топла вода да постои 2-3 мин па после да му ја дадам... па незнам дали може така, или губи нешто од храната на тој начин?

Си пробал да ја растопиш место во топла вода,во супа или во јогурт?

Во јогурт да, и не ја сака, а во супа не сум пробал, ама секој ден ли да готвам супа за да ги растопувам гранулите :unsure: ? :D

Хаха.. такво е, што да му правам :D Добро е и вака што ги јаде, пред тоа не сакаше, си бараше плескавичка... :D
Dali hranata mu odgovara na vozrasta i rasata? Znam deka royal-ot ima posebna linija za mali rasi. Najverojatno ti ja odbiva zatoa sto e premnogu tvrda i ne moze da ja griza. Nisto ne gubis so toa sto ke ja natopuvas vo voda ili supa. Probaj postepeno da namaluvas stavanjeto voda, pomesaj ja so tuna, ama ubavo da pomesas da ne moze da izede samo tunata a da ostane dehidratot. Probaj i so pasteta, pavlaka... so toa sto postepeno ke namaluvas. Mozno e i na kuceto ednostavno da ne mu se dopaga hranata, pa mozes da go promenis dehidratot.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom