Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И двете се прекрасни,дого аргентино има една комшивка станарка.скроз бело и големко е...Но сепак ако се двоумиш,подобро земи си доберам.Пријател,за цел живот!Може да ми направите некаква споредба меѓу доберман и дого аргентино?
Подолго време се мислам меѓу овие две кучиња, и двете ми изгледаат прекрасно па затоа сакам да слушнам некое ваше мислење.![]()
Дого аргентино ти е куче кое што треба да го носиш во планина и да го истрчуваш ПРЕмногу. Тие се традиционални ловџиски аргентински кучиња, доста специфична раса. Ако често посетуваш природа, а под често мислам бар секој втор ден, ондак ова би било фантастично куче за тебе, а доколку си повеќе урбана персона, ондак- не е за тебе.Може да ми направите некаква споредба меѓу доберман и дого аргентино?
Подолго време се мислам меѓу овие две кучиња, и двете ми изгледаат прекрасно па затоа сакам да слушнам некое ваше мислење.![]()
Фала на мислењето, ќе размислам
Фала на мислењето, ќе размислам
Мене проблемот ми е што живеам во зграда... незнам како би чувал вакво куче дома.
Ама скоро секој 2-3 дена одам во село каде што има баш таков простор како за дого аргентино.![]()
Диме од Капиштец, ама број незнам. Пиши и' на Lu, мислам дека знае.да ми препорачи некој ветеринар да копирам кане корсо уши и опаш, ако има таков по могучност и број ако има од ветеринарот фала
ОК фала ке и пишамДиме од Капиштец, ама број незнам. Пиши и' на Lu, мислам дека знае.![]()
што храна да му давам на кучето ако има проблеми со стомакот ?/ само купечка сува?
тоа и го мислев, а мозе да е проблемот со стомакот од млеко/?? мајка ми му давала да пие мелеко , онака место вода демек зеден бил , без да ми каже...Препорачливо е кога кучето има проблеми со стомакот да се дава дехидрат (сува кучешка храна), бидејќи домашната храна може да му го отежне варењето.
Ти препорачувам да си купиш квалитетен дехидрат на база на лосос.
тоа и го мислев, а мозе да е проблемот со стомакот од млеко/?? мајка ми му давала да пие мелеко , онака место вода демек зеден бил , без да ми каже...![]()
Може да ми направите некаква споредба меѓу доберман и дого аргентино?
btw: Денес ќе го земам Доберманчетослики ќе ставам поручек.
честито , само убави моменти со доберманчето и на мекеци да ти идеме
сеа да те прашам само неколку работи , ( еден другар се распшрауваше ,а и мене ме интресира) :
колку пари е квалитетен доберман, на пример твојот? и дали имаат големи здрасвени проблеми како раса (ми имаат нешто вакво спомнат за расата ) ?