Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо нема да му биде, полесно ќе издржи ладно отколку топло. Ретриверите имаат подвлакно што е како волница и ги грее. Куќичка со добра изолација и ништо не му е.
Ама...луѓето планираат во бокс да го чуваат само,без куќичка...ќе им пренесам дека ќе треба и куќарка.

gifs_17.gif

greatest_tumblr_moment_30.jpg

Запознаена сум со преварите, затоа и сакам да се распрашам пред да купам. Мој пријател си купи женско самојед од Битола до сега ништо не и фали на кучката ама од еден случај не значи ништо. А околу Германсќите овчари? Имаш нешто поконкретно?
За Германски Овчар има едно десетина во Македонија, што значи таму нема превари кај нив и се поскапи за разлика од обичен човек дома што пари. Еве на пример јас си зедов германец од домашно парење бидејќи ја познавам расата шансата да ме измами му е многу мала кутрето веќе за 10 дена ми прави 4ри месеци и прекрасно се развива со сите манири и изглед на Германски Овчар. Инаку германецот најлесно ќе го препознаеш ако е мелез понозете, главата, забите и најмногу по крзното :)

дали може свинско месо,коска или слично да му давам на кутрето и зошто не ако веќе неможе. фала :)

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

дали може свинско месо,коска или слично да му давам на кутрето и зошто не ако веќе неможе. фала :)

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Кога ја земав Лора (мојата ретриверка) прво што ми кажаа кога почнаа да ми објаснуваат на тема храна беше НИКАКО свинско месо бидејќи можело да и се направат ранички на кожата. Има многу поискусни од мене на форумов така да они убаво ќе ти објаснат, јас само пренесувам што ми имаат кажано. :D

^ Абе тоа е точно од секаква храна освен нивната, може по нешто да им биде. Јади и ти пример секој ден едно исто и на тебе ќе ти биде :)

Ако му даваш различно секогаш (зборот ми е да не му даваш секој ден свинско) и нема ништо да му биде. Јас на мојата хаска два оброка и давам во денот. Утрото е кучешката и било што од нејзиниот „фрижидер“ (секако се купува и за неа коа се пазарува јбг.) а навечер е побогат второт оброк, после прошетката.

Така е навикната и е океј :)

Како би живеело домашно кутре во случај да го изгуби слухот поради воспаление на ушите? Дали е премногу измачување да е така во постојана тишина и со хронични проблеми со ушите и редовното малтретирање од болното прочистување на ушните канали итн... Прашувам пошто моето кутре ги има овие проблеми и ветеринарот не ми делува оптимистички.

Колку пати може да се бања кутре од месец ипол ? ја бањавме пред 2 недели,ама госпожата кога мочка се мочка и самата + гз си брише од теписи,па малце е какана...+ и стававме прашок против болвички 2 пати,па сакаме уште еднаш да ја избањаме...имам слушнато дека е лошо да ја бањаш често..?

Колку пати може да се бања кутре од месец ипол ? ја бањавме пред 2 недели,ама госпожата кога мочка се мочка и самата + гз си брише од теписи,па малце е какана...+ и стававме прашок против болвички 2 пати,па сакаме уште еднаш да ја избањаме...имам слушнато дека е лошо да ја бањаш често..?

Плус зимно време (барем јас мислам) дека не се бања куче. А и не е убаво многу често. Освен ако не е ептен зор :)

Кучињата природно немаат потреба од капење, али на човек често му пречи миризбата на куче (некои раси специфично мирисаат но тоа е нивно природно излачување а не негативна појава која треба да се отстрани) така да најчесто човекот го капи кучето оти на човекот му пречи изглед или миризба а не дека треба. Али како и да е можеш да го капиш и еднаш неделно и еднаш месечно и еднаш годишно и ич. Нема закон тука

Како опдија можеш да ја разгледаш и препаратите за суво бањање помагаат и го чистат кучето, но полека сепак е уште малечко остај му време да подпорасне па нема да прави ништо од она што си напишал и нема да се прља толку често. Само чешлај ја поредовно за да излегува прљабштината од неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom