Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
pixa храната што си ја купил/а е со послаб квалитет од повеќето на нашиот пазар. Калциум во таблети или кафортан можеш да купиш и да му даваш. Вакцинацијата е неизбежна и тоа да го регулираш што поскоро со ветеринар.
Ако треба само тие таблети да се купат за да би му била комплетна исхраната ке средам, за вакцинација исто така уште утре ке се растрчам за да ја организирам работа!

Ништо не треба, препорачливо е. Одкога ќе ја завршиш оваа вреќа храна, размисли за некоја поквалитетна.
Значи или калциум или кафортан. Од коски само говедски и како што рече месо што како ќе имаш и тоа е тоа. Среќно :)

Si dobil odgovor od Hellsing, I toa dobar. Ako planiras da go cuvas kako sto treba ima mnogu super premium hrani koi moze se poskapi ama vredat,a ima I premium hrani koi se poevtini no pak isto se imaat dobro pokazano.

vo vrska so vakcinacijata,dali kutreto ima primeno prva vakcina? Ako nema,prvo obavezno cistenje od vnatresni paraziti I posle edna nedela trk na vakcinacija,od tamu veterinarot treba da ti objasni se za ponatamu. Ti cestitam na prinovata,pa koga ke se sredis slikaj go da go vidime :)

Si dobil odgovor od Hellsing, I toa dobar. Ako planiras da go cuvas kako sto treba ima mnogu super premium hrani koi moze se poskapi ama vredat,a ima I premium hrani koi se poevtini no pak isto se imaat dobro pokazano.

vo vrska so vakcinacijata,dali kutreto ima primeno prva vakcina? Ako nema,prvo obavezno cistenje od vnatresni paraziti I posle edna nedela trk na vakcinacija,od tamu veterinarot treba da ti objasni se za ponatamu. Ti cestitam na prinovata,pa koga ke se sredis slikaj go da go vidime :)
Договорено :)

Anima Mundi - здружение за заштита на животни

45 minutes ago
Dragan B Kostic
Предупредување до сите сопственици на домашни миленици:во Ново Лисиче шетаат два пит була без никакви ознаки, кои штотуку задавиа еден пекинезер шетан со сопственик, кој и покрај сите напори не успеал да го одвои пит булот од пекинезерот.Не станува збор за улични кучиња туку за пуштени пит булови, на немарен сопственик.
Like · · 49 minutes ago

See Translation

1
Like · · Share

^
Ако можам да ги најдам,ќе си земам еден,колку сака нека е агресивен :)
Инаку денес во 19.00 во кинотека на македонија ќе има два филма за шарпланинецот:
1.Свадбата на Шарпланинецот
2.Шарпланинецот Мургош

:)

Јас исто вчера забележав кај Тобако 2 црн и кафеав пит можда се тие.

Каде може да се праша околу купување на куче? Во моментов ми доаѓа на памет само продавницава на Мелита, која веќе не знам ни каде се наоѓа.

Каде може да се праша околу купување на куче? Во моментов ми доаѓа на памет само продавницава на Мелита, која веќе не знам ни каде се наоѓа.
Мелита НИКАКО. За какво куче те интересира,ќе побараме по огласи :)

Мелита ја затвори продавницата (Bruno Dog Shop) поради екстремно високите цени, и нормално народов не е луд да купува во нејзиниот Пет шоп кога постојат уште 50 Пет шопови во Скопје со дупло пониски цени од нејзиниот Пет шоп, и така си остана без муштерии и го затвори Bruno Dog Shop.

А во врска со купување куче од кај Мелита (мислам дека и со ова престана да се бави, но не сум 100% сигурна) никако не би ти препорачала да купиш куче од кај Мелита, бидејќи она ги набавува кучињата од фарми за кучиња (фарми во буквална смисла на зборот) од Србија и куценцата најчесто се полни со разни болести, од типот на дисплазија на колкови и лакти, слепило и сл. и она ги набавува кучињата за смешно ниска цена под 50 евра, а во пет шопот истите тие кутриња ги продаваше за цена од 300 до 600 евра.

Едноставно си правеше бизнис со кучињата, а овие фуфиве лигави се палат на мали раси тоест глувци од типот на Чивава, Пинчер, Ши-Цу, Малтезер, Мопс и сл. и плаќаа суми од по 400 / 500 евра, а реално таквите примероци (и неретко болни) не вредеа ни за 50 евра.

Е сега кажи ти која раса те интересира, па ќе ти помогнам да најдеш :)

Барем сега е лесно да се информираш за леглата, прво зависи што сакаш, дали миленик или изложбено куче, ако е изложбено крвна линија итн... на крај краева ако ние неможеме да ти помогнеме, можеме да те упатиме кај некој што има контакт и знае повеќе. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Прочитав по насловите на веснициве, дека ќе го правеле Шарпланинецот косовски.
Незнам колку е вистина ова, имате повеќе информации?

Прочитав по насловите на веснициве, дека ќе го правеле Шарпланинецот косовски.
Незнам колку е вистина ова, имате повеќе информации?
Веќе постои стандард за Шарпланинецот,и е заведен како YUGOSLAVIAN SHEPHERD DOG - SHARPLANINA-(Jugoslovenski Ovcarski Pas-Sarplaninac)

Ќе чекаме да видиме кога ќе го обноват стандардот.

baram na podarok germanski ovcar kutre do kaj 3-4 meseci masko ili zensko seedno.

:pos:

На подарок, само мешанче можеш да најдеш, што и не е така лоша идеа.
А некој да ти подари вучјак.... мора роднина да ти е или пријател... или можеби сакаше ова да го пишиш во темата за Дедо Мраз?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom