N
Nessa Alcarin
Гостин
Значи бонбона.. Пак ќе се собираат глутница кучиња пред двор..Po pravilo- 2 pati godishno, no toa ne znaci deka ne moze i 3 pati da se sluchi.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи бонбона.. Пак ќе се собираат глутница кучиња пред двор..Po pravilo- 2 pati godishno, no toa ne znaci deka ne moze i 3 pati da se sluchi.
Мора да има увид на легло од судија, тоа прво, второ родителите мора да бидат оценети со одлучен пет и трето се уплаќа не знам колку пари на сметката, ги праќаш оценските листи и педигреата од родителите т.е. копии од нив и мислам дека сопственикот на мажјакот демек некоја потврда за парењето треба да потпише и тоа е тоа. После чекаш...ако не на сајтот на КСМ имаш број за контакт,јави се ке ти кажат.дечки, знае некој да ми објасни нешто повеќе околу вадење на педигре на мали кутриња? ( без разлика дали е најавено леглото, или не ) .. станува збор за самоједи
пс: и мајката, и таткоти имаат педигреме интересира процесот конкретно
80% од кучињата не дефицираат таму каде што престојуваат. Ако ја научиш да ти мочка по дома, сигурна сум дека нема да ти мочка само на едно место...Дечки, совети и трикови како да ја научам Бела да врши нужда во ќош? ( има свој сад со песок ) ..Секогаш кога ја вратам од шетање, си мочка надвор, но и дома мора да моча![]()
Дечки, совети и трикови како да ја научам Бела да врши нужда во ќош? ( има свој сад со песок ) ..Секогаш кога ја вратам од шетање, си мочка надвор, но и дома мора да моча![]()
Кучето не е мачка па да моча во сад со песок. Колку е стара? Зошто да има потреба од мочкање дома? Ќе си ставите ред во прошетките и ке се навикне.
80% од кучињата не дефицираат таму каде што престојуваат. Ако ја научиш да ти мочка по дома, сигурна сум дека нема да ти мочка само на едно место...![]()
Мое мислење е дека воопшто не треба да ја учиш да врши нужда дури е дома, а уште помалку во сад со песок, како што кажаа погоре, кучето не е мачка.Јас барем го решив проблемот со тоа што го носев надвор од прилика на секои 2 саати и постепено ги кратев. Неколку пати го искарав кога ќе заврши нужда дома и со тек на време се научи. Мора да бидеш трпелива, затоа што им треба време да почнат да прават разлика.
Во декември полни 6 месеци ..
Баш напротив, ми мочка на исто место дома, секој ден
Од сабајле до сега ја носам 3пати на шетањеСабајлето нужда изврши надвор, но подоцна и дома ..
Хммм чим веќе има 6 месеци би требало да може да држи подолго. Јас ти кажувам од мое искуство како успеав, што незначи дека истиот случај ќе биде и со твоето куче. Таму каде што врши нужда го исчистив местото со сите средства за да нема никаков мирис и да не го асоцира таму да врши нужда и почнав да го носам на секои 2 саати. Кога ќе извршеше нужда дома го карав и со тек на време научи. Колку време вака врши нужда и дома и надвор ?
Кога ке го видиш да се спрема за мочкање, зимаш во раце и право надвор, на 6 месеци веке треба да има стекнато хигиенски навики...