Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Po pravilo- 2 pati godishno, no toa ne znaci deka ne moze i 3 pati da se sluchi.
Значи бонбона.. Пак ќе се собираат глутница кучиња пред двор.. :( Страв ми е да не настрада машкиот пинчур, ептен се сили, знаеш женска му си ја брани, а големо е колку 45-ти број патика...

Негова си е :D само немој да дојде ред и кучката да ја браниш од него, не знам како сте ги одвојувале до сега.

Негова си е :D само немој да дојде ред и кучакта да ја браниш од него, не знам како сте ги одвојувале до сега.
1.jpg
Па види сега, тоа кафеавото малото е пинчот, Лулу моја е со црно - бело крзно... И да сака неможе ништо да направи... Плус го сецнаа, малце ... :D

дечки, знае некој да ми објасни нешто повеќе околу вадење на педигре на мали кутриња? ( без разлика дали е најавено леглото, или не ) .. станува збор за самоједи :)

пс: и мајката, и таткоти имаат педигре :) ме интересира процесот конкретно

дечки, знае некој да ми објасни нешто повеќе околу вадење на педигре на мали кутриња? ( без разлика дали е најавено леглото, или не ) .. станува збор за самоједи :)

пс: и мајката, и таткоти имаат педигре :) ме интересира процесот конкретно
Мора да има увид на легло од судија, тоа прво, второ родителите мора да бидат оценети со одлучен пет и трето се уплаќа не знам колку пари на сметката, ги праќаш оценските листи и педигреата од родителите т.е. копии од нив и мислам дека сопственикот на мажјакот демек некоја потврда за парењето треба да потпише и тоа е тоа. После чекаш...ако не на сајтот на КСМ имаш број за контакт,јави се ке ти кажат.

Го сакам моето куче, питбул е и не го чувам за курчење или за борби, од кев го чувам ме смирува дури го шетам или трчам на точак.а негова возраст е доста крупен и висок од што го хранам здраво дури и влакното му свети, на лето му изгледа како виножито боите му преливаат како што се прекршува сончевата светлина од него.

Дечки, совети и трикови како да ја научам Бела да врши нужда во ќош? ( има свој сад со песок ) ..Секогаш кога ја вратам од шетање, си мочка надвор, но и дома мора да моча :D

Кучето не е мачка па да моча во сад со песок. Колку е стара? Зошто да има потреба од мочкање дома? Ќе си ставите ред во прошетките и ке се навикне.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Дечки, совети и трикови како да ја научам Бела да врши нужда во ќош? ( има свој сад со песок ) ..Секогаш кога ја вратам од шетање, си мочка надвор, но и дома мора да моча :D
80% од кучињата не дефицираат таму каде што престојуваат. Ако ја научиш да ти мочка по дома, сигурна сум дека нема да ти мочка само на едно место...;)

Мое мислење е дека воопшто не треба да ја учиш да врши нужда дури е дома, а уште помалку во сад со песок, како што кажаа погоре, кучето не е мачка. :) Јас барем го решив проблемот со тоа што го носев надвор од прилика на секои 2 саати и постепено ги кратев. Неколку пати го искарав кога ќе заврши нужда дома и со тек на време се научи. Мора да бидеш трпелива, затоа што им треба време да почнат да прават разлика.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Кучето не е мачка па да моча во сад со песок. Колку е стара? Зошто да има потреба од мочкање дома? Ќе си ставите ред во прошетките и ке се навикне.

Во декември полни 6 месеци ..

80% од кучињата не дефицираат таму каде што престојуваат. Ако ја научиш да ти мочка по дома, сигурна сум дека нема да ти мочка само на едно место...;)

Баш напротив, ми мочка на исто место дома, секој ден :D

Мое мислење е дека воопшто не треба да ја учиш да врши нужда дури е дома, а уште помалку во сад со песок, како што кажаа погоре, кучето не е мачка. :) Јас барем го решив проблемот со тоа што го носев надвор од прилика на секои 2 саати и постепено ги кратев. Неколку пати го искарав кога ќе заврши нужда дома и со тек на време се научи. Мора да бидеш трпелива, затоа што им треба време да почнат да прават разлика.

Од сабајле до сега ја носам 3пати на шетање :) Сабајлето нужда изврши надвор, но подоцна и дома ..

Во декември полни 6 месеци ..

Баш напротив, ми мочка на исто место дома, секој ден :D

Од сабајле до сега ја носам 3пати на шетање :) Сабајлето нужда изврши надвор, но подоцна и дома ..

Хммм чим веќе има 6 месеци би требало да може да држи подолго. Јас ти кажувам од мое искуство како успеав, што незначи дека истиот случај ќе биде и со твоето куче. Таму каде што врши нужда го исчистив местото со сите средства за да нема никаков мирис и да не го асоцира таму да врши нужда и почнав да го носам на секои 2 саати. Кога ќе извршеше нужда дома го карав и со тек на време научи. Колку време вака врши нужда и дома и надвор ?

Кога ке го видиш да се спрема за мочкање, зимаш во раце и право надвор, на 6 месеци веке треба да има стекнато хигиенски навики...

Хммм чим веќе има 6 месеци би требало да може да држи подолго. Јас ти кажувам од мое искуство како успеав, што незначи дека истиот случај ќе биде и со твоето куче. Таму каде што врши нужда го исчистив местото со сите средства за да нема никаков мирис и да не го асоцира таму да врши нужда и почнав да го носам на секои 2 саати. Кога ќе извршеше нужда дома го карав и со тек на време научи. Колку време вака врши нужда и дома и надвор ?

Откако ја зедов :/

Кога ке го видиш да се спрема за мочкање, зимаш во раце и право надвор, на 6 месеци веке треба да има стекнато хигиенски навики...

упорна е :D не се предава лесно :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom