KSC #375 - 7/8 - ГЛАСАЊЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување

Гласаме за максимум 3 песни

• ĐORĐE BALAŠEVIĆ - Sedam osmina

• PINK FLOYD - Money

• ЛЕБ И СОЛ - Јовано, Јованке

• IRON MAIDEN - Rime of the Ancient Mariner

• BIJELO DUGME - Lipe cvatu

• ГОЦЕ НИКОЛОВСКИ - Бисер балкански

• ANASTASIA - Death of Alexander

• THE BEATLES - All You Need Is Love

• HANS ZIMMER & JUNKIE XL - Is She With You?

• ЛЕБ И СОЛ - Скопје

• HARIS LEMONOPOULOS - Karsilamas

• КАРОЛИНА ГОЧЕВА - Мојот свет

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
11/8 е Учи ме мајко карај ме.
Ќе гласав за неа сигурно, ама не на темава.
Автоматски споено мислење:

Не можам да цитирам во другата тема, а сега гледам си пишал за Money.

Очекував да спомне некој 7/4. Цели видеа анализи има за песната (инаку една од моите омилени) во поглед на метриката.
Уште подлабоки анализи, можеби најточно е 21/8.

Што и да кажеш од ова, не си погрешил многу. Нијанси се во прашање, меѓу метрикиве.

Во едно интервју Дејвид Гилмор самиот рече дека е 7/8

Последно уредено:
Во право е Дани, мислам дека ја испуштив Учи ме мајко карај ме. Еве веќе втор пат ја преслушувам и мислам дека е 11/8, дефинитивно. 1,2,3 1,2 1,2 1,2 1,2. Или 3+2+2+2+2.

Гласовите се ресетирани, почнуваме од 0 без „Учи ме мајко, карај ме“.

Sorry @Darklady :smirce:

Ве поштувам и тебе и песната и на тема 11/8 го имате мојот глас.
Ја свирам често и ич не ми се вклопува тука, морав да пишам ми бодеше во очи :D

Гоце Тодорофски победи пред Пинк Флоид.Уреду еееее македонски слушатели на убавата музикааааааа.

Океј што е следеќо?
Песна у чиј рефрен нема лирикс него нанананаааан тана на ра, банга ранга јеје јеје, зззз ззз ззз з ззззззз леј текнуе ли ви на траку, Џеј Ло и онј полуглумац рапер ЕлЕл Кул Џеј.
Хаха

Последно уредено:
11/8 е Учи ме мајко карај ме.
Ќе гласав за неа сигурно, ама не на темава.
Автоматски споено мислење:

Не можам да цитирам во другата тема, а сега гледам си пишал за Money.

Очекував да спомне некој 7/4. Цели видеа анализи има за песната (инаку една од моите омилени) во поглед на метриката.
Уште подлабоки анализи, можеби најточно е 21/8.

Што и да кажеш од ова, не си погрешил многу. Нијанси се во прашање, меѓу метрикиве.

Во едно интервју Дејвид Гилмор самиот рече дека е 7/8
Гледам се разбираш во метрономи. Си свирел нешто од Dream Theater и ако да, како тоа влијаело на твојот стил?

Гледам се разбираш во метрономи. Си свирел нешто од Dream Theater и ако да, како тоа влијаело на твојот стил?

Ова е провокација од типот "Што бе, тренираш фудбал, за Реал да не заиграш случајно? :D

Такви ликови како Dream Theater се 1 во 100 милиони, за жал не сум меѓу тие :D

Да ти одговорам. На клавијатура имам пробувано некои сегменти (од The dance of eternity, да не ја дискутираме песнава на тема метрика плис :D), на гитара и бас не, пошто не ни можам, од скоро почнав со тие 2 инструменти.

Како влијаело на мојот стил? Никако. Не сум им некој фан, а не сум ни професионален музичар за да имам стил.
Хоби од детство ми е музиката.

Ама знам дека во нивните песни многу често знае да се препознае некоја метрика специфична за нашиве простори.
Не сум истражувал, дали некаде го збореле ова, но можно е инспирација да имаат барано источно.

Back
На врв Bottom