Кругови во жито Crop Circles!

• Креатор на темата Креатор на темата oxygenne
  • Време на започнување Време на започнување
На Discovery Science имаше една емисија за овие Crop Circles и се претпоставува луѓе ги правеле тие Crop Circles, инаку не го косат житото туку го прекршуваат као што глеав на ТВ. А друга претпоставка е дека дошле вонземјани и ги напраиле со нивните летечки чинии со светлечи зракови и такви ми ти работи :lol:

vodkamixx напиша:
На Discovery Science имаше една емисија за овие Crop Circles и се претпоставува луѓе ги правеле тие Crop Circles, инаку не го косат житото туку го прекршуваат као што глеав на ТВ. А друга претпоставка е дека дошле вонземјани и ги напраиле со нивните летечки чинии со светлечи зракови и такви ми ти работи :lol:

Повеќето се направени од луѓе, уметници. Тоа им е проект за кој се платени од градот или туристичките сојузи. Ова е сигурно, зошто имам зборувано со луѓе од Англија коишто имаат работено на тие проекти. Во Англија постојат вакви симболи, ретки се оние за кои не се знае потеклото.
За останатите за коис е знае потеклото, се прави детален нацрт кој одзема многу време и напор, потоа се оди на терен се пренесува нацртот на терен и се почнува со газењето или „умртвувањето„ на земјата за да останат трајни.

Добро објаснување, сега ми е стварно појасно и поверојатно да поверувам во тоа дека овие знаци се дело на луѓе.

Фала humanoid. :wink:

Повеќето се направени од луѓе, уметници

Повеќето - значи не сите?!
И јас еднаш се интересирав за нив..
Не се убдеив дека се од човек направени. Едноставно има форми кои е неизводливо да се направат за една вечер. Па и за повеќе..

83.jpg

hungerford%20crop%20circle.jpg

Според тебе gerard, чие дело може да бидат? Вонземјани?

gerard ај те молам пиши ги гугл рт линковите од двете фотки горе

НЕ го цитав цел муабет погоре но,

тоа што беше интересно е начинот на кој се правеле многу векови наназад. Знам дека за да направам права линира т.е. да го прегазат житото требалло најмалку двајца и застанувале еден позади друг токму за да немозат да видат ништо пред себе (даму гледа во тил). А пак концетрични кругови правеле со колец на средина и со намотување (собирање) на јаже

Многу интересно и чудно

Ama da vi kazam deka ne e nisto cudno da me posetile i vonzemjani. Nikoj ne znae kolku zvezdi ima vo celiot Univerzum. Samo edna od niv e dovolno da ima zivot. Sansite za zivot na druga planeta se mnogu golemi , ogromni. Duri nema sansi na nekoja druga planeta da nema zivot

na on.net.mk go najdov ova

Бидејќи верувам дека огромен број од вас веќе го има симнато Google Earth, ќе ви го кажам само следново: пастирајте таму 34°36'10.58"N, 118° 5'11.81"W и стиснете ентер.
п.с. Овој напис не е спонзориран од Ал Каеда
!!

Jas go imam Google Earth i imase nekakva baza so avioni ili bombi neznam sto!nekoj valjda se razbira poveke od mene pa koj sto ima google earth neka vidi i neka pise sto e toa!!!! :roll:

Влатко од истата база поставив слики во подфорумот Интернет, погледни ги :wink:

Воените бази не се никаква мистерија.

Мистерија се „знаците“ на полињата. За нив зборевме. :wink:

аааа ок!!епа сум гледал на канал5 емисии за тие круговите на полинјата!многу чудно!

Првите слики ми се некако Фотошоп моменти, вторите ми се "талентиран градинар".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom