ПрИтИ_гРл
Unforgivable ♥
Со истите учам со исти излегувам со исти се дружам во маало.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
hmm dosadno neli e?Со истите учам со исти излегувам со исти се дружам во маало.
пријателите се мотив за понатамошен живот.....доволно ми се 4-5 кој ќе си ги иам засекогаш.....познаници секој има многу со кои можам една месечно да искочам ама тие не ги рачунам како пријатели!!!!!!!
Јас имам делтоид од пријатели. Ги поврзувам едните со другите, дијагонално. Прво да разграничиме нешто. Зборот пријател е преголем за некој со кого само-одиш на кафе. Не можам да си замислам да имам ,,кафе-одечки" пријател...Тие обично ми се само познајници. Сите мои пријатели се секогаш покрај мене, секогаш сум јас покрај нив. Групирање постои во случаевите во кои некои од нив, не се познаваат со другите. Дури и тогаш преферирам да ги запознаам и соединам, доколку забележам дека имаат допирни точки и сличности. Во спротивно секое мешање е залудно и проблематично. Инаку, има и такви со кои зборувам во школо за втор извод од 4x+30... Но не ги сметам за пријатели. За да ми стане некој пријател, треба да поминеме заедно низ сито и решето, да сме со компатибилна психа и слични размисли. Во однос на темава, од прилика сфаќам што сакаш да прашаш, но морав да кажам колку е зборот, делото и ликот на пријателот голем за мене. И не вклучува лицемерие и дружба во училиште од што си мораш...Нормално пријателите се основниот и еден од најбитните факти на нашето секојдневие, фактор кој влијае на нашето расположение, на нашата интелигентна надоградба, на нашата харизма, на нашата нервоза, тага, радост, насмевки...
Сепак, секој од нас верувам дека има различни кругови на пријатели, дали пријатели од школо/факултет, работа, маало..И секако односите со пријателите од различните групи се различни.
Дали вие ги класифицирате вашите пријатели, во смисол на:со оваа група пријатели одам на кафе, со оваа учам, со оваа не сум толку близок/блиска...Кој е вашиот критериум?
Дозволувате ли премин од една група пријатели во друга? Дали самите имате разграничено во која група на ваши пријатели вие спаѓате и во кој случај се трудите да станете дел од поблиската група пријатели на некој ваш пријател?
Конечно, кои пријатели најмногу ги цените, кои би ги поканиле на вашата скромна роденденска журка на пример и што правите кога на пријателите од еден круг не им се допаѓаат пријателите од другиот круг?:helou: