Круг на пријатели

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ги имам поделено круговите на пријатели. Освен 2 другарки и другар кои ми се буквално за се`: за тајни, за совети, сериозни муабети, заебанции, пиење, искачања... Другите ми се некако вака:
друштво од клас-за учење, кафе после школо и чат-пат искачање,
другарки од основно, од маало-се гледаме многу ретко ама кога ке се видиме седиме по 100 саати и си кажуваме се` од изминатите 100 години,
друштво за пиење, тресење глупости, трошење слободно време и тепање досада
...и уште неколку што влегуваат некаде измеѓу. Нормално, не ми се строго поделени, ова е груба поделба. Не ми е вообичаено да ми се мешаат луѓето од круговите ама ако тоа се случи ок е, не ми пречи.
Инаку не ми пречи ни да сум дел од нечиј круг и ако пријателството со една личност ми е ограничено само на едно нешто. Ако на двете/двајцата ни оди најдобро еден вид на дружење, зошто да не го исфорсираме тоа? А ако имаме и други заеднички интереси, тоа секако со време ќе се открие.

пријателите се мотив за понатамошен живот.....доволно ми се 4-5 кој ќе си ги иам засекогаш.....познаници секој има многу со кои можам една месечно да искочам ама тие не ги рачунам како пријатели!!!!!!!

Имам само 1 вистински пријател на кој можам да му кажам баш се, самата себе си !!!
Имам и други ама не би им кажала се!!! Значи не ми се вистински пријатели, а познаници имам еден куп ама ....

Другари имам премногу вистински другари имам многу :toe:

Познаници и "другари" ги има многу ама кругот на оние кои се вистински и на кои можеш да се потпреш е многу мал. Да дека со сите можеш да напраиш муабет ама друго е муабет друго е да довериш нешто или да договориш нешто.

Имам неколку круга на пријатели.
Првиот,и за кој давам највеќе од себе трите девојчиња без кои не знам дали би дишела..Со нив делам буквално се,спиеме заедно,јадеме заедно,се бањаме заедно,се знаат за мене и се знам за нив..
Вториот круг ми се со сите што се дружиме покрај нив три,мал но многу важен дел од мојот живот.
Следниот ми се колешките од факултет,другарите и другарките од средно и другарите и другарките од основно..
And last but not least најнова група ми се кајганци,одредени особи кои виртуално влегоа во мојот живот,но премногу ми значат и премногу ги сакам...:pipi:

Секое друштво го доживувам различно,со секое имам некое различно минато и различни типови на муабети освен со првото со кое секако делам се:)
Не би ми сметало да се дружат,некој да упадне во друштвото иако знам дека не би било случај зашто немаат допирни точки,но сепак ако се деси јас апсолутно немам против..
Ми се случува на една група да не и се допаѓа другата група,ама тогаш не многу зборам пред едниве за другиве и нема гајле,не можам ништо конкретно да направам особено не да ги здружам..кога не иде-не иде..
Со одредени се трудам и сакам да бидам поблиска,со некои стојам на дистанца...
Што знам некако за секој човек знам во која група припаѓа и колку и значи..некако природно ми се поделени..:toe:

Секако дека ги делам пријателите на неколку кругови.. Тие од клас се повеќе за опуштен муабет и заебанции..Со нив во никој случај неможам да поделам некоја тајна.. Што се однесува до друштвото имам луѓе кои ми се блиски и оние кои не се.. Оние кои ми се најблиски знаат 95% за мене.. другите 5% само јас си ги знам..

Сепак сеуште неможам да тврдам дека имам вистински пријатели..:smir:

пријателите се мотив за понатамошен живот.....доволно ми се 4-5 кој ќе си ги иам засекогаш.....познаници секој има многу со кои можам една месечно да искочам ама тие не ги рачунам како пријатели!!!!!!!

Aко не ги сметаш за пријатели нема ни потреба ни да излегуваш со нив, едноставно откачи ги од живот и нема да има замарање.

Инаку јас се надевам дека имам многу пријатели (оние со кои сум на кафе, оние со кои излегувам , разговарам за се и сешто...) , иако секогаш мора да се има ас во ракав за да не дојде до некое длабоко разочарување.
Им верувам на пријателите не затоа што сум наивна туку едноставно често играм на картата- додека не ме разочара многу, сеуште ми е пријател...
Познаниците кои долго време се во позиција познаници, не се дел од мојот живот и воопшто не спаѓаат во мојот круг.

Сепак, секој од нас верувам дека има различни кругови на пријатели, дали пријатели од школо/факултет, работа, маало..И секако односите со пријателите од различните групи се различни.
Дали вие ги класифицирате вашите пријатели, во смисол на:со оваа група пријатели одам на кафе, со оваа учам, со оваа не сум толку близок/блиска...Кој е вашиот критериум?

толку ригорозна класификација не верувам дека во пракса има.. ама да речеме се дешава да имаш пријатели колку за на кафе онака.. и пријатели со кого ке поминеш повеке време.. во кои веруваш повеке.. значи и за учење и за кафе пиење и за журки онака блиски пријатели.. и подалечни пријатели.. и пријатели колку ради реда..

Дозволувате ли премин од една група пријатели во друга? Дали самите имате разграничено во која група на ваши пријатели вие спаѓате и во кој случај се трудите да станете дел од поблиската група пријатели на некој ваш пријател?

премин од една во друга група секогаш има.. доколку е возможно.. т.е доколку лугето се согласуваат.. а за тоа да се трудам да станам дел од поблиската група на пријатели на некој пријател мој се трудам доколку вреди тој човек.. значи зависно од тоа за кого станува збор.. ако е од пријателите рди реда.. тогаш слабо

Дозволувате ли премин од една група пријатели во друга? Дали самите имате разграничено во која група на ваши пријатели вие спаѓате и во кој случај се трудите да станете дел од поблиската група пријатели на некој ваш пријател?

тоа се луге.. во главно што се со мене огромен временски период.. или барем луге што карактерно се совпаѓаат со мене ме немаат шитнато .. кратко кажано ми немаат згрешено.. имаат почит кон мене.. возвраќам со почит

(слабо се снајдов со цитатите.. па импровизирав)

Како најдобар ВИСТИНСКИ другар си се сметам сам себеси. Све друго е привремено (за жал).
Полека но сигурно се откриваат другарите што испаѓаат копилиња гнасни, па некако пробувам да ги избегнам на скоро секој начин. Тиња ствар е кога ќе те откуца личност која мислиш дека ти е другар, а уште по тиња е кога гледаш дека некоја личност те дружи само кога има корист од тебе.
Го затварав кругот, го теснев, ебаав сојки и на крај испадна доволно тесен за да влезам само јас. И убаво ми е :) Барем знам дека нема да се откуцам никогаш

Па некако сама си доаѓа класификацијата, после години и години поминати заедно!
Трите мили ем драги, ебиветер другарки ги сакам подеднакво ама сите сме различни и со сите правам различни работи!
Знам дека со идната докторка во душтво, никогаш нема да скитам бесцелно низ плоштад со топло нескафе од Трк Кафе за време испитна сесија! Ама затоа генијалниот психолог ту би не ни дочекува да ја прашам! Кафе сред сесија, Баскерфест сред колоквиумска, сладолед од Малага вечер пред испит! Е докторката ни е одговорна, вредна и најбрзо ќе си го среди животот!
Ама ги сакам неизмерно и двете!
Третата во екипата, колешката најмила исто е секогаш спремна на подвизи како пиво и кикиритки на кеј во летна жешка предиспитна вечер, 48 саати неспиење, непланирано излегување во рандом кафич лоциран богу иза леџа, невирање келнерки и продавачки по реномирани бутици...хел јеа забавно:vozbud:!
Со нив двете можам да и се тупнам на Тања во 1 пополноќ, без да се најавиме секако, да ја разбудиме за потем Тањичка така фино да не исколне со најархаичните клетви евер! Капа и симнувам за ризницата зборови, клетви, изрази, пцовки, гатанки и песни изворни македонски, складирани во паметната и глава:pos:
Ми фалат да си ибам векот!

Оние од другата категорија ми се цимерките со кои единствено би отишла на кафе-муабет кај бабите комшики, на шанк од нога би мснала цел леб со тавче-гравче:vozbud:во недела навечер откако сите сме се домкнале со торбиците од дома! Би јаделе никакви, здрвени макарони после журка на саем зошто сме се освестиле дека не сме спиеле 48 саати поради енормните количества Ред Бул во нас, а и стдентски маки стопанкини! Само од нив би побарала уште 20 денари за карта во петок, кога студентскиот буџет на оние од провинција се сведува на минимум:pos:

Имам и еден социјален брат со кој со саати можам да правам муабет за сопките кои животот секојдневно ми ги мести! Го сакам!
Ах да, тука е и прилепчанецот со кој се имам видено 5 пати во животот и секоја пат кога ќе го видам мислам дека го знам цел живот! Чуден спој сме! И го почувствувавме тоа уште кога се запознавме! Ретко се гледаме но постојано контактираме! И него го сакам!:pipi:

Во последната категорија ми се сите останати! Пиво и кафе консументи, муабетчии, друагри од средно со кои се гушкам по 10 мин кога ќе ги видам! Неизмерно драги!
Сите сме различни но сите се познаваме доволно добро и знаеме кои работи би ги направиле а кои не!
Сепак топ 3 гореспоменатите жени ја примаат мојата љубов во најголеми количества! Боли колку многу знаат да ми фалат!
Уф, толку!:salut:

имам 1 вистински пријател, и уште 10ина други за тепање време. од тие 10 ина со 2,3 работам, останатите се пријатели успут (:tv: што би се рекло).

За приватност и длабоки разговори неам пријатели... оти што ми е во душата си го делам со самата себе. Поточно за тоа не ми требаат пријатели. Во пријатели не инвестирам, така да не ни очекувам да ми траат вечно, или многу долго.

Значи пријателите ги делам на луѓе за тепање време и на луѓе за тепање време. Трето нема!

Нормално пријателите се основниот и еден од најбитните факти на нашето секојдневие, фактор кој влијае на нашето расположение, на нашата интелигентна надоградба, на нашата харизма, на нашата нервоза, тага, радост, насмевки...
Сепак, секој од нас верувам дека има различни кругови на пријатели, дали пријатели од школо/факултет, работа, маало..И секако односите со пријателите од различните групи се различни.
Дали вие ги класифицирате вашите пријатели, во смисол на:со оваа група пријатели одам на кафе, со оваа учам, со оваа не сум толку близок/блиска...Кој е вашиот критериум?
Конечно, кои пријатели најмногу ги цените, кои би ги поканиле на вашата скромна роденденска журка на пример и што правите кога на пријателите од еден круг не им се допаѓаат пријателите од другиот круг?:helou:
Јас имам делтоид од пријатели. Ги поврзувам едните со другите, дијагонално. Прво да разграничиме нешто. Зборот пријател е преголем за некој со кого само-одиш на кафе. Не можам да си замислам да имам ,,кафе-одечки" пријател...Тие обично ми се само познајници. Сите мои пријатели се секогаш покрај мене, секогаш сум јас покрај нив. Групирање постои во случаевите во кои некои од нив, не се познаваат со другите. Дури и тогаш преферирам да ги запознаам и соединам, доколку забележам дека имаат допирни точки и сличности. Во спротивно секое мешање е залудно и проблематично. Инаку, има и такви со кои зборувам во школо за втор извод од 4x+30... Но не ги сметам за пријатели. За да ми стане некој пријател, треба да поминеме заедно низ сито и решето, да сме со компатибилна психа и слични размисли. Во однос на темава, од прилика сфаќам што сакаш да прашаш, но морав да кажам колку е зборот, делото и ликот на пријателот голем за мене. И не вклучува лицемерие и дружба во училиште од што си мораш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom