Крстозбори

• Креатор на темата Креатор на темата Болиглава
  • Време на започнување Време на започнување

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Дали и колку време посветувате време на ова хоби. Како помал со дедо ми редовно решавав по неколку на ден. Сега се нема време, но ако најдам некое Сканди списание решавам чат-пат.

Ретко решавам, само онака понекогаш за да тепам време. Иначе решавам само судоку.

Во последно време малку решавам. Последен пат кај девојка ми дома заедно решававме.
Кога бев помал многу решавав. Дури бев и на квалификации за ТВ Крстозбор, ама не поминав баш најсјајно.

Ако најдам некое обавезно му седнувам :pos2: ама ретко читам такви списанија ил ислично кај што има крстозбори ама ми фалат :uvo:

Па решавам во екстремно досадни ситуации, ама ме нервираат некои асоцијации, како на пример : Река во Тонгузија, средното име на принцот од Нова Гвинеја, бојата на плочките во кенефот на некоја што нема ни а од актерка и така:).
Инаку со ова крстозбориве во последно време усрамувам професорки. На враќање од екскурзија, решавав и гледам асоцијација : Средна линија во триаголник. Не знаеше професорката, па после самото излезе:tapp:

Во последно време ме мрзи да си купам.Ама кога решавам по цело списание не ми бега.Ептен ги сакам.Почнав од многу мал и оттогаш ги засакав многу:)

И да не имаше тема Енигматика?Зашто памтам дека на таква тема имам одговарано, поточно за крстозборите.

Koга немам попаметна работа и ако ми се најде при рака ќе решам некој, а не ми се некое хоби!

Koga neam drugo so da praam i ako mi se najde pri raka mozebi :) ama najcesto na plaza na odmor :wink:

Мозокот не ми работи за крстозборите .. :tapp::tapp:
Понекогаш од досада ке седнам ништо нема да решам ке се изнервирам и то .. само нервози .. :pos2:

Koга немам попаметна работа и ако ми се најде при рака ќе решам некој, а не ми се некое хоби!
и јас...мајками купува ТЕА крстозбор али од таму само делот “Селотејп“ го читам бидејки има јак хумор...

Крстозбори нема решавао од кој знае кога. А иначе добри се за тепање време..

секогаш решавам коа ќе најдам..теа крстозбор,ѕуница,по весници

Некогаш сум преопседната со крстозбори, знам да решавам, да се заборавам од решавање, некогаш пак со месеци не отварам да решам некој. Добра занимација се кога е ултра -мега досадно дефинитивно. Некогаш се и добра дистракција за да не мислиш на нешто на кое не сакаш да мислиш.

порано ептен решавав, али сеа ретко. Само ако ми е ептен досадно, и ако ми се најде при рака крстозбор некој

Редовно заразно хоби :vozbud: нема утка посебно на одмор плати 1 земи 3...отсекогаш су ги сакал...омилени сканди и италијанките

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom