Малкуцка се претера во коментарите (во Венецуела немале што да јадат па сега че дојде Портокалико и че ги нахрани и слични глупости) ама сакам да верувам дека е тоа само заради лечење на со.... к...и.
Некои по 10 пати повторуваат што изјавил Трамп без да подразмислат дека тој мора така да лаже сега кога влезе во играта.
Веруваат дека супермените од САД само така влегле и киднапирале претседател, па такво нешто нема ни во оливудските гига-мега-тера-мера филмови ами и таму некој од обезбедување кој не е запознаен ќе припука ама овде не.
Повеќе од јасно е дека е во прашање дил, го предале Мадуро и толку.
Веројатно по некое време ќе слушнеме дека извршил самоубиство и толку од него.
Никој не се обидува да разјасни за што всушност станува збор. Туку диктаторот сменет и готово сега дојде демнкратијата. Те го крадел својот народ а парите кој ги крадел ги нема никаде ете за таков диктаор се работи.
Но приказната не се завршува туку добива на значај и се интензивира,
еве каква изјава дава вршителот на должност претседател на Венецуела
Се појавија и шпекулации дека од страна на Венецуела е побарана помош од Руската Федерација
Воскресна и МО кој исто даде изјава дека ќе се бори против Трампињите
Како и да е за сега имаме само информативна војна а по се изгледа ќе гледма и повеќе.
ГП
“НЕПОТВРДЕНО Од Венецуела полека пристигнуваат слики што ги покажуваат мртвите и уништувањата од американскиот напад врз земјата синоќа. Бројни извештаи укажуваат дека и венецуелски војници и цивили биле убиени и повредени.“
ГП
Раководството на Венецуела ќе ги брани природните ресурси на земјата, кои им припаѓаат на народот, изјави потпретседателката Делси Родригез како одговор на забелешките на Трамп за пристапот до венецуелската нафта.
Venezuela’s leadership will defend the country’s natural resources, which belong to the people, Vice President Delcy Rodríguez said in response to Trump’s remarks on access to Venezuelan oil. @DDGeopolitics | Socials | Donate | Advertising
t.me
"The defense decree is now activated, all of Venezuela is mobilized." - Delcy Rodríguez
Како што реков прерано почнавте да се радувате вие демоНкратите, се игра додека судијата не свири крај.
Глеам има прашања околу Гренланд, според информациите Трампоњите нашле одличен изговор за да го ослободат од диктатурата на Данска, а тоа било заштита на Пингвините кои биле невидено изложени на тортура.
Автоматски споено мислење:
По снимкиве што ги гледам овие и не се баш изгладнети како што демонкративе се обидуваат да не убедат, сите ми изгледаат приличчно добро нахранети и не им треба спасување од Трамполини туку се подготвени да ја бранат својата слобода (а за што квислинзиве наши и не се баш расположени ама демократилујџе се тоа)
Maduro i site negovi generali od armija se liderite na najgolemiot kartel za droga vo svetov vo poslednive nekolku godini, godini unazad poznat kako "kartelot na soncinjata".
Toa se narko bosovi vo odela shto glumat politichari i so godini rasturaat droga na globalno nivo bez nikoj da gi sprechi.
Toa e dovolna prichina da bidat uapseni i eliminirani.
Ај смири тоа хормоните и не скокај на задните нозе.
Освен адхоминем и лични навреди до сега не сум прочитал ништо друго од тебе, можеби е време да те фрлам во корпата со цревна содржина.
Очевидно е дека имаш проблеми изгледа како малечок не си имал соодветна нега и љубов од мајакати и таткоти па сега со годините испливало на површина.
Пушташ принтерот да отштампа колку треба од тие зелените хартии, потоа викаш кypајбери а претежно копиљаци студенти и со парите им држиш обуки како се прави обоена револуција. Потоа чекаш некоја проблематична ситуација, пошто ги држиш под санкции не треба многу. Или ти продуцираш проблематична ситуација. Наркотици нешто, картели нешто, ова она. После пак го пушташ принтерот, им фрлаш на најкорумпираните во војската. На крај влегуваш како шеф и го собираш кајмакот.
Лесно е кога имаш принтер. Е кога немаш принтер тогаш имаш 10 пати повеќе работа за да си ја завршиш работата (и да ја задржиш главата)... Ако не те бива да си ја завршиш работатата ќе бидне тоа што ќе бидне па после рандом кypајбери по нетот (и по форуми) ќе ги реметат соговорниците зошто Путлер бил крив уствари за сите срања. Требало Путлер да си ја жртвува татковината за лидери кои не си ја завршиле работата во своите држави.
Е сега ако некако сеуште не ви е јасно кој го има принтерот... На пример ете можеби мислите дека САД го имаат принтерот.
Еве еден отварач за очи (веројатно џабе пошто повеќето свесно се прават слепи):
Трамп еднаш кажа дека не се плашат од чизма, а после дека нема да влезат во В3нецуела??... А имаа они и Виетнам, ама и Афганистан....ќе видиме како ќе биде....Друг проблем е што Нафат има МНОГУ на залихи, Трампчо е ПРОТИВ соларна и ветерна енергија, ќе се искомплицира работат...
Дајте ако може анализа од поупатените, какви се импликациите од сето ова врз пазарот со наркотици? Прашувам за другар кој за жал има забрана за пристап на форумов.
Трамп еднаш кажа дека не се плашат од чизма, а после дека нема да влезат во В3нецуела??... А имаа они и Виетнам, ама и Афганистан....ќе видиме како ќе биде....Друг проблем е што Нафат има МНОГУ на залихи, Трампчо е ПРОТИВ соларна и ветерна енергија, ќе се искомплицира работат...
KOMENTARI Tulsi Gabbard prije Manama dijaloga, godišnjeg sigurnosnog summita u Bahreinu koji organizira Međunarodni institut za sigurnosne studije, podcrtavaju Trumpove ranije izjave.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.