Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Да сакал Трамп да му направи нешто на Мадуро, ќе го утепал во Алјаска. Бебе била кога се рокале низ Скопје, затоа сега била ваква дива. :facepalm:

Навистина не е лошо да си се држиш до правење пити, лакирање нокти и бришење на Костиќ, бидејќи флешпертизиве што ги штанцаш низ темиве се како мали Џокица замишља гео(политику). Веќе сериозно заличуваш на bijons од Стокомак. Верувај, никој нема да рече "леле колку е паметна оваа, од сè се разбира".
Се читаш шо пишуваш?

Да сакал Трамп да му направи нешто на Мадуро, ќе го утепал во Алјаска. Бебе била кога се рокале низ Скопје, затоа сега била ваква дива. :facepalm:

Навистина не е лошо да си се држиш до правење пити, лакирање нокти и бришење на Костиќ, бидејќи флешпертизиве што ги штанцаш низ темиве се како мали Џокица замишља гео(политику). Веќе сериозно заличуваш на bijons од Стокомак. Верувај, никој нема да рече "леле колку е паметна оваа, од сè се разбира".
Кој Мадуро во Алјаска?
Време е Трамчо да ќари „Нобелова....„...за мир, секако.

Ако можеше „нигата„ да биде награден „за ништо„, Трампчо може да биде награден за најбоље изведено киднапирање на прецедник на суверена држава, како новововедена награда во доменот на Нобеловите награди „за ова„ и „за она„.

И сега, кому уште не му е јасно чиј е Трампчо и во чии интереси делува?!!!....
А според тебе подобро ќе беше копнена инвазија со стотици илјади жртви? Колку слабо разбирање за политика, тоа е навистина неверојатно. Токму поради вакви површни и непромислени ставови сме таму каде што сме.

Копнена инвазија само ќе ја обединише Венецуела. Вака, пак, им го тргнаа кралот од таблата на комунистите, а останатите сега имаат простор да се изборат за оној за кого навистина гласаа.

Тука не се нагласува едно нешто. Венецуела пред Чавез и Мадуро, имаше трговија со САД, директно ја извезуваа нафтата, САД купуваа од Венецуела нафта, најефтино за то време, а Венецуела стана најбогата земја во Јужна Америка. Сѐ пропадна кога Чавез напрај режим и државната фирма за нафта ја наеба сета ја рекетира, оттогаш започнува сиромаштијата во Венецуела.

Венецуела живееше богато од продавање на нафта на САД исто како што моментално Катар и Арапските Емирати живеат богато од нафтата.

Кога дојде Мадуро на власт, не ја среди работата со нафтата. Трамп мавна данок и уште појче ја удри економијата на Венецуела.

Е сега пошто нема повеќе државна фирма да копа нафта, со децении, и да му продава на САД, САД видоја подобро е да се заземи цела Венецуела односно нафтата беспари да си ја земаат, пошто сѐ е пропаднато.

Како и да е гледам венецуелците слават дека Мадуро го скратија, колку добро му се пишува не знам.

Најдобро објаснува батево Алекс Венецуела. Го гледав пред месец некаде. Не е само "нафтата" и не се само САД криви. Оригиналната кривица е самата Венецуела оти некој паметен решил да напрај режим и да прекини да продава нафта.

...а па ти свезнајучи со диплома, непризнат експерт, никој не смее да си напише сопствено мислење, мора само твоето да е валидно, објасни ни на нас од Стокомак и на тие со лакирани нокти, што врска има тоа што лупеташ за нас, со наше мислење за шизофреничкиот напад на Трамп?

Грешка де, поправив, на Путин мислев. Секако контекстот е јасен на кој се однесува.
Нене.
Брзоплет си. Сакаше да ме извреѓаш, а искочи смешен. Не ме ни читаш, а ме вреѓаш. Кој си бе ти дечко да ми кажуваш што да правам со моето време?
Се трескате овде од земја по Трамп.
Не знам шо кажав чудно или смешно. Да сакаа да средат доста работи, ќе го утепаа Путин сто пати. Директ него и завршува доста работа. А вака му ги тргаат пиуните. Ама гине и невин народ у целиот тој момент.
Друг пат немој ти да се праиш паметен.
Ја не сум доена овде да се докажувам со вас, малоумно е тоа. Неам 10 години.
Опрај се.

Еве ти скрин да ти седи колку си смешен и безобразен, моеш да едитираш до утре.

IMG_7161.jpeg

Така по дома на жена ти, ќерка ти ќе кажуваш да идат по Стокомак.

Се јавија ли европските бирократи да повикаат на „европски вредности„ и да најават санкции за САД и подршка за Венецуела или тоа само за Украина важи?
Абе кој ги есапи веќе европските бирократи.Пред нос им го разнесоја Северен Ток глас не пуштија.Сега се заглавени во Украина,покушаваат да вратат барем дел од своето достоинство,ако воопшто го имаат.

Последно уредено:
Показна вежба како се организира Специјална Воена Операција.Ни се допаѓало тоа нас или не! Баш ме интересира како ЕУ ќе реагира за Русија веќе ми е јасно.
Kako da reagira Rusija, eve Wagner go pratile da go stiti

Capture.PNG

Recently, a Russian military transport plane landed in Caracas, signalling Moscow’s direct involvement in the crisis. For Washington, D.C., it’s a clear challenge in its own backyard. The U.S. has already committed 10,000 troops, warships, F-35 jets and special forces to the Caribbean.

Da ne bese ruskata pomos verojatno ke padnese od vlast za 1 umesto 3 saati

Многу ми е смешно кога не се сфаќа иронија прво, пошто иронија сфаќаат емоционално интелигентни лица. А потоа кога некој пробува со вреѓање на друг да се напраи себеси попаметен, а не искача така.
Не знам мене тоа ми беше у средно фазон. Тогаш го праеја тоа.
Ќе те извреѓам за ја да се осетам боље.. комплекс нижа вредност.
Ја и вртам пити, и муабети за политика.
Пита да не свртиле? Да не напраиле ручек дома?
Оф топик:

Не е за ова темата ама че потенцирам во шо е проблемот. Во северното општетсво доминантна лоша особина е цинизмот и омалажувањето. Некој шо пробува со сарказам и иронија, не пали, па зато е после цел на напад од страна на циничната личност. Не е стварта до емоционалната интелегенција, туку до културата, однесувањето на народот, лошата особина шо ја носи.

Kako da reagira Rusija, eve Wagner go pratile da go stiti

Recently, a Russian military transport plane landed in Caracas, signalling Moscow’s direct involvement in the crisis. For Washington, D.C., it’s a clear challenge in its own backyard. The U.S. has already committed 10,000 troops, warships, F-35 jets and special forces to the Caribbean.

Da ne bese ruskata pomos verojatno ke padnese od vlast za 1 umesto 3 saati
Исто ко шо ги бранеа Србите на Косово.Дојдоја со неколку БТРки на Приштинскиот аеродром Србиве живи радости.Следното шо го направија беше шок за сите па и за НАТО.Испушија по 2-3 цигари и му ја збришаја.После остнатото е историја!

Оф топик:

Не е за ова темата ама че потенцирам во шо е проблемот. Во северното општетсво доминантна лоша особина е цинизмот и омалажувањето. Некој шо пробува со сарказам и иронија, не пали, па зато е после цел на напад од страна на циничната личност. Не е стварта до емоционалната интелегенција, туку до културата, однесувањето на народот, лошата особина шо ја носи.
Ама јас реков дека сум родена дур се пукале во Скопје и дека затоа сум таква бесна, што беше иронично. А дечкото сериозно ме сфати, па става емоџиња како се лупа за глава.. Затоа реков, не секој сфаќа иронија.
Секако дека не сум бесна прво, нити би рекла така за себе, а уште помалце пошто сум родена тој период. А баш доста постари ме зезале дека сум као дете на воен период, мислам сите сме шо се родивме тој период од 2001.
Ја не употребив иронија или цинизам кон друг, за себе бев иронична, ама мораше и тоа да го изврти за да ме извреѓа. Ќе иде сега на игнор па нека си прави сам со себе два денари муабет.

А според тебе подобро ќе беше копнена инвазија со стотици илјади жртви? Колку слабо разбирање за политика, тоа е навистина неверојатно. Токму поради вакви површни и непромислени ставови сме таму каде што сме.

Копнена инвазија само ќе ја обединише Венецуела. Вака, пак, им го тргнаа кралот од таблата на комунистите, а останатите сега имаат простор да се изборат за оној за кого навистина гласаа.

Според мене:
- Мадуро е предаден, секако од домашни „доушници„ блиски до САД,
- САД имаат „традиција„ на соборување непослушници.

Според тебе, како јак познавач на политиката:
- подобро да страда еден Венецуеланец...во случајов двајца, Мадуро и жената му, отколку да страдаат илјадници Венецуеланци од напад на САД, иако Венецуела не ги повика САД „на помош„ и на „воведување демо(н)кратија„,

Патем кажано, САД не беа повикани ниту во Виетнам, ама ете, отидоа, се изрезилија и прифатија „чесен (!!!) мир„.

А не беа повикани и во Ирак, и пак го панаднаа...

Ама имам разбирање за твојата поддршка за злата кои САД ги чинат по Светов, исто како што имам разбирање дека ако (ти) не си/беше во САД, на САД ќе гледаше со поинаква „оптика„.

...каде е ЕУ и фондералајка да го осуди нападот на САД врз независна држава која не е ни на ист континент, нели, истоветна реакција и солидарност како кон Украина зошто била нападната од Русија, каде е ЕУ да го блокира САД за воен напад врз Венецуела и киднапирање на лигитимен преседател?

...каде се тука човекови права, независност на Венецуела, Фондерлајко, што не ги блокираш увозните производи од САД поради напад? аааа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom