Љубовен Каскадер
fekalija
- Член од
- 28 декември 2011
- Мислења
- 4.371
- Поени од реакции
- 6.209
Постам тука за да следам
Ако ве интересира за бандите е за тоа доста знам![]()
Машко, 18. Знае доста за бандите.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Постам тука за да следам
Се е добредојдено, се што е надвор од границите на РМПостам тука за да следам
Не реков дека знам се. Досадно е по дома па следам такви темиМашко, 18. Знае доста за бандите.![]()
Интересно браво, кул ќе биде да поднапишеме и за моторџиските банди во Сад и Австралија, а нешто што исто така не смее да се заборави е емисијата Drugs што оди на National Geographic, топ приказни лице во лице снимени со дилерите низ цела Америка. п.с. За грците во Сад најверојатно кажуваше, ок е и тоа да го има, али Атина е посебна точка на криминалот на Балканот, не знам дали до сега се спомнало ама понатаму ќе кажеме по нешто и за тоа.Не реков дека знам се. Досадно е по дома па следам такви теми[DOUBLEPOST=1516465156][/DOUBLEPOST]Сега искрено што ми е чудно кај бандите во Америка е што се повеќе и повеќе бели банди има. Не мислам на оние што мрзат и црнци и кафени и жути. Мислам на банди што CWB (Crazy White Boys) или Јuggalos. Такви банди се изумрени од многу одамна иако ги има ама во многу мал број и со мал број членови. Да ли го имаат истото ниво на почит како во минатото тоа не знам да кажам. Од белите банди (Не расисти) најјаката која била и сега моментално се Simon City Royals. SCR се поделени на две бранши. Северна и Јужна. Северна е создадена прва у раните 50ти години у Чикаго. Северна претежно се занимава со традиционален криминал за банди. Кражби/Убиства/Продажба на дрога. Тие прифакаат и членови без разлика на боја. Јужна е создадена рани 70ти. Немаат официјален благослов од северот ама не им прават проблеми. Јужниот па на друга страна се по чудни. Тие исто така прифаќаат членови без разлика на боја ама у 50 случаи еднаш до два пати. Тие се занимаваат со почуден криминал на некој начин. Прават алкохол и го шверцуваат, најчесто по индијански презервати каде што до ден денес е забранет алкохол. Тие инаку почнале од југот, не биле расисти ама не ги сакале останатите раси. Почнале така што ситни криминалци се собрале во затворите и за да се заштитат од останатите групи создале своја дружина
Еве многу интересен документарец за јужниот дел
https://www.youtube.com/watch?v=k6Dajd_UvyA&t=440s
Еве за северен дел
https://www.youtube.com/watch?v=dWOoDS5-oWA&t=2s
Еден од нивните напади во Чикаго (Север)
https://www.youtube.com/watch?v=cIdDfxUgePI[DOUBLEPOST=1516466628][/DOUBLEPOST]CWB (Порано Cincinnati White Boys сеа како Crazy White Boys ама пошие како Цинци ги знаат) За нив искрено немам уопште информации. Знам само дека у Охајо се направени. Кога не знам, ама знам дека се направени за инат на Aryan Brotherhood (расисти) односно овие да не ги мачат белците што не се расисти или по банди. Криминални дела освен пљачки/дрога не знам. Сеа поише се фокусираат на рап музиката. Имаат еден куп рапери а имаат и снимено и филм за белци во рапот за кој Хајстак (член на CWB) рече дека биле пари искористени од продажба на дрога јавно. Нивен стар водач беше исто така еден рапер Swap Shoe Joe.
Фристајл на шефот
https://www.youtube.com/watch?v=NWsGRABw2Ao
Песна на ликот кој изјави за какви средства биле искористени за филмот
https://www.youtube.com/watch?v=sb4HzNB8A2M
Првите 10 минути од филмот кој е сниман од рапер и член кој у затвор беше за проба за убиство
https://www.youtube.com/watch?v=k0UoPzjItTc[DOUBLEPOST=1516466925][/DOUBLEPOST]Juggalos. Тие според мене и баш не се банда, ама според ФБИ се. Juggalos се фанови на една хороркор рап група која стана позната у 90тите. Имаат доста фанови. 90% од така наречените членови на банди се нормални луге татковци и мајки. освен тие 10 посто кои што вршат кражби и убиства. Од како беа класифицирани како банда буквално имаше протести пред белата куќа тоа да се реши. Е ЗА ОВИЕ СКОРО НИШТО НЕ ЗНАЕВ ( ZA JUGGALOS) ПА ЧИТАВ ОД ВИКИ. НЕ СУМ ВООПШТО СИГУРЕН ДА ЛИ Е ВИСТИНА ЗА ОВА АМА АЈ ДА ВКЛУЧАМ.[DOUBLEPOST=1516472818][/DOUBLEPOST]Insane Majestics
Создадена е у 1985 во Јужен Лавндал. Прво име и било Majestic Party Crew (дај бе нашето име ке беше Кајгана Македонија Ганг па ке беше поубао) Нивни бои се црна, сива и бела. Поголем дел се белци ама има членови црнци и латино (кафени). Уште се активни по улиците. Симбол им беше стап некој и крст мислам дека. Тие уствари почнуваат у 1965 у дел наречен Little Italy (Мала италија) и е направена од неколку италијанци. Прво име им било Тaylor Majestics. Први ривали им биле црните банди во близина. Vice Lords им биле главните ривали. Во рани 70ти се создава и друга банда Majestic Gangsters буквално во истото мало. Знам после дека се споиле у истото време. Тогаш почнува и големата миграција од Европа. мегу која и Македонците (затоа толку знам за бандите у Чикаго. Имам близок таму) Освен тепачки со црнци како друго за забава им било и брејк денс и журкање. Поради начинот на кој журкале многу луге привклевуаат и се зближуваат со уште една банда. Two Two Boys. Во 1988 почнуваат проблемите. Поради тоа што се дружеле со Two Two Boys, неколку други банди им прават проблеми. Се тоа резултира у три убиства кои до ден денес се нерешени и поради тоа тие губат многу членови. За да не се растури бандата. Главниот Сергио "Gramps" прави тајни договори со Satan Disciples. Тие сеуште инаку се викаат Majestic Party Crew. Во 1992 Two Two Boys дознаваат дека тие всушност им се приклучуваат на SD и го менуваат името од MPC во Insance Majestics. Тука почнува огромна војна мегу нив. Се борат долго време, некои 3 или 4 години а Maniac Latin Disciples се друга банда во близина и решава и двете да ги нападне. IM i TTB се истрошени, немаат луѓе. Тие имаат таен договор за мир, и ги напаѓаат MLD ама џабе. TTB се селат. А војната мегу IM i MLD до ден денес трае.
Chi West
Бела банда формирана у 1958 во Чикаго у населба наречено Ukraine Village. Прво обични пијаници, но кога почнуваат доселеници од Порто Рико се уозбилуваат. Со тек на време неколко порто рико банди се спојуваат. Chi West се бори со повеќе од 4 банди. Сите бели банди потоа решаваат да се спојат и настанува така наречена White Power Organization. Прават договор да не се напагаат едни со други но Chi West брзо излегуваат затоа што мислат дека не им е потребно. Ова им е голема грешка. Тие подоцна се поврзуваат со Украинската Мафија и нивниот шеф Jack "The Jew" Farmer станува голема фаца. Тој на 1 јуни 1988 е уапсен а у 89 осуден на 40 години и тоа за убиство, продажба на дрога, рекет и уште нешто не се сеќам што. Го имате на имисија на Америкас мост вантед. Бандата после се распага
Ако сакате и за нашите браќа грци ке пишам. Они исто направиле банда![]()
Сафет Сајо Калич е многу интересен лик, Се зборува дека Насер Кељменди бил учител и на Дарко Шарич и на Сајо Калич. Овие се врвот на нарко пазарот на овие простори Драган и тврдам, луѓе на тајните служби. Еве ја објавата на Легенде Деведесетих за Сајо Калич, не ни треба да се чита меѓу редови за да му стане јасно на секој дека е длабока политичка игра овој човек, а и тие како него што веќе ги спомнавме. Fuck пак се отиде во Оф Топик
Safet Kalić Sajo zvani balkanski Eskobar, čovek koji je navodno snabdevao drogom Zemunski klan u vreme njegove najveće moći i koga sve policije Balkana označavaju jednim od najvećih narkodilera na ovim prostorima, koji je sarađivao sa ozloglašenim albanskim narkobosom iz Peći, Naserom Keljmendijem (Keljmendi je poznat kao prijatelj i saradnik Nasera Orića i Ramuša Haradinaja).
Kalić je iz drugog razreda gimnazije otišao u inostranstvo, gde je stekao veliki kapital sa kojim se krajem devedesetih vratio u rodni grad. Safet je izjavio da je početni kapital od 160 hiljada eura stekao baveći se statistikom u Nemačkoj. Sajo nije bio popularan u medijima, uprkos činjenici da je kupio "pola Rožaja" i da kad god bi imao sukob sa policijom, štitila ga je njegova ekipa, ali i obični Rožajci koji ga obožavaju, tako da je policija više puta bila prinuđena da se povuče pred "Eskobarom".
U žižu javnosti dospeo je 2000. posle čuvene svadbe, na kojoj su među gostima bili braća Šarić (Duško mu je kum), Ljubiša Buha Čume, visoki funkcioneri ANB, neke buduće diplomate, a sve ih je zabavljala Severina, koja je sletela Čumetovim helikopterom. Otpevala je desetak pesama i navodno zaradila 30 000 maraka. Policija iz Berana nije uspela da razoruža "vesele svatove". Predato joj je samo nekoliko pištolja. Mladoženja Sajo je uslikan pored mlade sa "heklerom" u ruci. Ali to nije zapalo za oko nadležnim tužiocima, pa prijave nije ni bilo. Snimak svadbe postoji na jutjubu.
Kada je jednom prilikom Sajov čovek Batko Musić trebalo da isporuči kokain Zemuncima, on ga je pomešao sa nečim, što su ovi provalili i nisu hteli da ga puste 15 dana dok im Sajo nije isplatio milion maraka. Nakon Sablje, Sajo se krio u Peći pošto se sumnjičio za poslovanje sa Zemuncima, ali je kasnije ovo završilo u fioci usled nedostatka dokaza.
Uhapšen je tek pre dve godine na aerodromu u Beču po poternici Nemačke, čije pravosuđe ga tereti da je 1994. učestvovao u švercu 112 kilograma heroina iz Turske, koji je završio na ulicama Holandije i Nemačke. Tada je Crna Gora tražila da se njoj izruči zbog utaje poreza, ali je Nemačka odbila taj zahtev. Kasnije je oslobođen ove crnogorske optužbe.
Ove godine nemačko pravosuđe mu je ponudilo nagodbu, da prizna krivicu u zamenu za sedam godina zatvora i još da uplati 600.000 evra u budžet. Kalić je to glatko odbio, tvrdeći da nije kriv.
Круната на Балканскиот Нарко Пазар, Насер Кељменди, Сафет Сајо Калич и Дарко Шарич. Мислење од другата тема што мора да биде цитирано овде.![]()
Крај не им се знае, на овие од најголемите кругови, во суштина најверојатно ни они не знаат за кого работат точно, вајда само слушаат наредби и делуваат како што ќе им кажат вие што ги создаваат и уништуваат кога веќе не им требаат.Interesno vredi da se procita:
Prema podacima brazilske policije, Šarić i Keka su bili samo zaposleni u klanu koji je formirao Goran Nešić Ciga!
http://www.alo.rs/kralj-kokaina-dosao-u-zabelu/143248
Апсолутно исто како со земунски клан се знае кој ги создаде и кој ги сруши.Ч)Крај не им се знае, на овие од најголемите кругови, во суштина најверојатно ни они не знаат за кого работат точно, вајда само слушаат наредби и делуваат како што ќе им кажат вие што ги создаваат и уништуваат кога веќе не им требаат.![]()