Креативно CV

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Локација
Дома
Веб-сајт
www.trn.blog.mk
Обично Curriculum Vitae документот е едноставен и со основните генералии, најчесто спакуван во МС Ворд или pdf документ, но има и таки кои самите се издвојуваат од останатите со нивниот изглед, понекогаш зависно и од професијата. Навистина постојат интересни на изглед CV документи, како на овој дизајнер:
resume-infographic.jpg

Постирајте тука необични и креативни CV-а да направиме една колекција, и можност за добивање на идеи за конструирање на вашето CV. :)

Na oficijalna stranica na Microsoft ima super templates i ogromen izbor,moj sovet e vakvo ili slicno resume moze da prilozi samo ako nekoj se zanimava so dizajn ili slicna profesija kako prilozenovo.

Moj sovet e da se odi so ona klasicnoto,znaci jasno ,citlivo i konkretno koga HR ke go razgleduva da konstatira deka se raboti za seriozna licnost koja gi ispolnuva pobaruvanjata.

I samo potsetuvanje samoto CV e samo eden mal znacaen cekor do intervjuto navazno e da gi impresionirate tamu.

Навистина креативно.Замисли ова да го пратиш за државен службеник,десет дена ќе го шифрираат:pos2:уште од сега има ја замислувам фацата.
Одлично за дизајн,односи со јавност,маркетинг агенции,,агенции за организација на настани,мислам дека ќе добиете 100 поени:)

Moj sovet e da se odi so ona klasicnoto,znaci jasno ,citlivo i konkretno koga HR ke go razgleduva da konstatira deka se raboti za seriozna licnost koja gi ispolnuva pobaruvanjata.

I samo potsetuvanje samoto CV e samo eden mal znacaen cekor do intervjuto, navazno e da gi impresionirate tamu.

Прво, има неколку видови “класични’’ резимиња. Според мене, најглупаво е хронолошко резиме бидејќи ништо суштествено не кажува. А повеќето резимиња се такви.

Второ, се помалку бирократи во кадрово одделение читаат резимиња. Тоа го прават посебни компјутерски програми кои препознаваат зборови или фрази на резимето кои се исти со тие во описот на работното место.

Моето резиме почнува со исказ, еден пасос од 2-3 реченици за тоа кој сум и што целам да работам. Продолжува на една страничка со категории експертиза која ја поседувам. И следуваат 1 или 2 странички со скратен опис на работата и најважно, резултатите од таа работа.

Ова функционална верзија на резиме досега се покажала најпривлечна за работодавците, но има и други привлечни формати.

Еве пример на функционално резиме од еден мој колега на една страничка, кратко и јасно опишува што бара + какви познавања и искуство има:

http://www.jamorell.com/Jonny/web_new/resume_12-31-05.pdf

P.S. Резиме е скратена верзија од Curriculum Vitae. Вита набројува детаљи, резиме не. Тоа што го постирал Трнот е резиме, не е CV.

БИДЕЈЌИ ИМАМ НАПИШАНО МАЛ МИЛИОН РЕЗИМИЊА ЗА РАЗЛИЧНИ ПРОФЕСИИ И ВО РАЗЛИЧНИ ФОРМАТИ, НУДАМ ПОМОШ ЗА СОСТАВУВАЊЕ РЕЗИМЕ АКО НЕКОЈ ИМА ЕПТЕН ПОТРЕБА.

a mislite deka toa reziminata igraat kojznae kakva uloga ? Ne be prijateli sve e gola voda, cisto formalnosti, ima slucaevi koga reziminata nikoj ne gi ni gleda i samo
prasina se sobira na niv.

a mislite deka toa reziminata igraat kojznae kakva uloga ? Ne be prijateli sve e gola voda, cisto formalnosti, ima slucaevi koga reziminata nikoj ne gi ni gleda i samo
prasina se sobira na niv.

Така е.. сите фирми во светот функционираат на принцип “Трпее.. дај бе син ми вработи го“ ... и сите се познаваат со тие што ги вработуваат. :tapp:

Misirkov na koj naci bi mozel da mi pomognes,zato sto jas na angliski ne bi znael pravilno da go napisam

Прво, има неколку видови “класични’’ резимиња. Според мене, најглупаво е хронолошко резиме бидејќи ништо суштествено не кажува. А повеќето резимиња се такви.

Второ, се помалку бирократи во кадрово одделение читаат резимиња. Тоа го прават посебни компјутерски програми кои препознаваат зборови или фрази на резимето кои се исти со тие во описот на работното место.

Моето резиме почнува со исказ, еден пасос од 2-3 реченици за тоа кој сум и што целам да работам. Продолжува на една страничка со категории експертиза која ја поседувам. И следуваат 1 или 2 странички со скратен опис на работата и најважно, резултатите од таа работа.

Ова функционална верзија на резиме досега се покажала најпривлечна за работодавците, но има и други привлечни формати.

Еве пример на функционално резиме од еден мој колега на една страничка, кратко и јасно опишува што бара + какви познавања и искуство има:

http://www.jamorell.com/Jonny/web_new/resume_12-31-05.pdf

P.S. Резиме е скратена верзија од Curriculum Vitae. Вита набројува детаљи, резиме не. Тоа што го постирал Трнот е резиме, не е CV.

БИДЕЈЌИ ИМАМ НАПИШАНО МАЛ МИЛИОН РЕЗИМИЊА ЗА РАЗЛИЧНИ ПРОФЕСИИ И ВО РАЗЛИЧНИ ФОРМАТИ, НУДАМ ПОМОШ ЗА СОСТАВУВАЊЕ РЕЗИМЕ АКО НЕКОЈ ИМА ЕПТЕН ПОТРЕБА.

за неколку недели ќе ми треба помош за CV, ќе ти пишам кога...

а за темата, што ако има убав дизајн, кога (барем кај нас) нас, средношколците не учат во никој случај да не забегаме од класичното зашто нема да бидеме сфатени сериозно.
Лани на натревар на интервју за работа, ми одземаа повеќе од половина од поените за CV-то, заради тоа шо не било исто како тие шо барале... имало нешо демек интереси не биле важни бла бла...
сакав да кажам дека не обрнуваа многу внимание на содржината

Многу нормално. И нешто што го тврдам од многу одамна, дека првобитниот пристап и својата презентација е НАЈВАЖНА при прва средба. Ќе зборам чисто за мојата професија, каде ако однесеш CV искуцано у ворд ко на тоалет хартија со фонт Ариал и дефолт проред и шо ќе личи на све освен на Графичко CV да ти се плукнам у пробувањето за вработување:)

Искрено се нудам да помогнам и креирам CV на било кој форумџија (без никаков надомест:))
Се што е потребно е само СИТЕ информации кои сакате да ги има :)

еве бујрум само еден мал дел од креативни CVa
CV_by_weyforth.jpg

CV_by_Saywhaat.jpg

my_CV_by_iTudor.jpg

My_CV_by_Jazzoline.jpg

My_CV_by_taysum.jpg

My_CV_by_LiquidSteve.jpg

Мојот фаворит, едноставно а невообичаено :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom