ЛеоЛе07
Не биди трол
- Член од
- 8 октомври 2010
- Мислења
- 879
- Поени од реакции
- 375
Велиш, цитирам: „...Едното е биологија, другото физика...„. Од вака искажан став, се чини дека билогијата и физиката се категории од ралични планети а не од ист природен контекст.
Па велиш, цитирам: „...Земјата е создадена пред околу 4,5 милијарди години. Животот на Земјата почнал пред околу 4 милијарди години....„. Од вака сикажан став, се чини дека, Земјата се создала по одредени правила, а „после„, тие правила „престанале„ па откао престанале, дури тогаш појавил живот на Земјава.
Така?
НЕ.
Биологијата не ја интересира како настанал универзумот, ниту кои се физичките закони. Биологија е наука за живиот свет. Како само успеваш да ги извртиш работите?
Кога Земјата била создадена била стопена, вжештена карпа. Условите на Земјата се промениле и денес имаме вода, кислород, цврсто тло. Животот настанал кога се создале услови за тоа. „Правилата“ кои довеле до настанување на Земјата не престанале, но морало да се создадат нови за да може да има живот ваков како што го познаваме.
--- надополнето: Jun 24, 2011 12:14 PM ---
Тоа си е твое право. Немој да мислиш дека јас нема да го прифатам тоа кога ќе стигнат докази. И јас би сакал да бидам романтичен.Токму така Лео се води од претпоставкаИ јас се водам од претпоставки дека сме можеби гости на оваа планета
![]()