Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене ништо не е докажано, јас сум верник поради тоа што ме научиле уште кога сум бил мал не е докажано али верувам во господ поради таа причина, а која причина е да верувам во Дарвиновата теорија? Нема причина, барем според мое мислење. :)
Не е точно тоа, многу работи се докажани а секако треба да се има доблест да се признае дека и многу работи не се. Можеби и тоа ги кочи верниците, науката уште нема стопроцентно докажано како е се создадено... А еволуцијата е факт, без разлика дали ти ќе одлучиш да веруваш во неа или не, таа е одамна докажана. И јас бев верник зошто така ме научиле како мал, сите се верници зошто така ги научиле како мали впрочем тоа е најверојатно единствената причина зошто се верници. Ама зошто да веруваш во нешто што никој никогаш не видел и навистина нема нкаков доказ за неговото постоење само зошто така те научиле?

Според мене ништо не е докажано, јас сум верник поради тоа што ме научиле уште кога сум бил мал не е докажано али верувам во господ поради таа причина, а која причина е да верувам во Дарвиновата теорија? Нема причина, барем според мое мислење. :)
Мене во многу што ме учеле на млади години, но не го земам тоа здраво за готово. Не е алтернативата на верувањето во господ, Дарвин. Немаш потреба од верување ни во едно ни во друго.

Не е точно тоа, многу работи се докажани а секако треба да се има доблест да се признае дека и многу работи не се. Можеби и тоа ги кочи верниците, науката уште нема стопроцентно докажано како е се создадено... А еволуцијата е факт, без разлика дали ти ќе одлучиш да веруваш во неа или не, таа е одамна докажана. И јас бев верник зошто така ме научиле како мал, сите се верници зошто така ги научиле како мали впрочем тоа е најверојатно единствената причина зошто се верници. Ама зошто да веруваш во нешто што никој никогаш не видел и навистина нема нкаков доказ за неговото постоење само зошто така те научиле?

Незнам, неможам да верувам во тоа дека господ го создал човекот, а неможам ни да верувам дека настанал од мајмун.. Едноставно сум неопределен. Само заради тоа верувам во господ, не дека сум голем верник. :)

--- надополнето ---

Мене во многу што ме учеле на млади години, но не го земам тоа здраво за готово. Не е алтернативата на верувањето во господ, Дарвин. Немаш потреба од верување ни во едно ни во друго.

Па, да немам потреба. Освен на Велигден и Божиќ да земам од баба ми некој денар.. :pos:

Значи фактички ти си агностик?

Одамна не си веќе мал. Доста те учеле твоите, време е да учиш сам.

Па затоа и пишав на темава, за да најдам некое попаметно мислење од мислењата што ми ги кажале дома. :pipi:

Незнам, неможам да верувам во тоа дека господ го создал човекот, а неможам ни да верувам дека настанал од мајмун.. Едноставно сум неопределен. Само заради тоа верувам во господ, не дека сум голем верник.

па и не настанал од мајмун (monkey) сите примати се(сме) настанати од заеднички предок , не е настанат ни од човеколики мајмуни (ape) тука пак од заеднички предок .Сум примнетил дека многу луѓе од познати причини дарвиновата теорија ја сведуваат на тоа дека човекот настанал од мајмун и со хихуиихихахахах одма ја отфрлаат какако шега . Кажувано е безброј пати на форумов и не само на оваа тема еволуцијата не е секунда не е момент таа е процес .
scientia potentia est

Џабе водите дебати, 10000 научници со сигурност не докажале дека е таа или некоја си друга теорија па вие ке докажете, Ништо не е точно можеби...Верувам во господ затоа што така ме научиле од дома уште од мал, а зошто да верувам во Дарвиновата теорија?

како мал те научиле и дека во шивоњерот се крија бабарога и ако не си мирен ке те земи и ке те изеди!! по логика значи уште веруваш во бабарога !??!

како мал те научиле и дека во шивоњерот се крија бабарога и ако не си мирен ке те земи и ке те изеди!! по логика значи уште веруваш во бабарога !??!

Па за бабарога не ме воделе по цркви манастири и друго, а уствати што споредуваш глупости? Баба рога и религија споредуваш ееееј?! Ме воделе у цркви, манастири, Велигден, Божиќ таму ваму, а за баба рога само ме заплашувале... Можеше нешто попаметно да напишеш...

Џабе водите дебати, 10000 научници со сигурност не докажале дека е таа или некоја си друга теорија па вие ке докажете, Ништо не е точно можеби...Верувам во господ затоа што така ме научиле од дома уште од мал, а зошто да верувам во Дарвиновата теорија?

И ти си бегал од биологија, а?

...а ти викаа убаво, учи, да не ти се смеат ко ќе пораснеш ;)

И ти си бегал од биологија, а?

...а ти викаа убаво, учи, да не ти се смеат ко ќе пораснеш ;)

Ауу да бе ти беше оној што му докажа на човештвото дека настанале од мајмуни а мајмуни од полноглавци... Човештвото без тебе би останало во дилема дали е од мајмун или од господ создадено, но благодарност до тебе знаат дека се настанати од мајмун.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom