Кратка или долга коса?

• Креатор на темата Креатор на темата Miss Sunshine
  • Време на започнување Време на започнување
Хмммм па мислам дека на секоја девојка поубаво и прилега долга коса.Мое мислење.Можеби грешам. Еве неколку примери.

1. Jessica Alba

JessicaAlbaShortHair.jpg

jessica_alba.jpg

2. Gwen Stefani

-6351461ac609ba7d1.jpg

Gwen-Stefani1.jpg

3. Keira Knightley

070607_knightley_400X400.jpg

keira2912MOS_468x806.jpg

4. Reese Whitherspoon

reese-witherspoon-picture-3.jpg

Reese-Witherspoon-hairstyle.jpg

Па најнормално. Машки со пократка а женски со долга.
Речиси сите машки што имат долга коса лугето ги мислат како наркомани, алкохоличари што не мора да значи.

Да, потполно се сложувам со Alien sr. :back:

јас носев порано подолгичка коса ја пеглав нонстоп ама сеа кратко си ја држам и многу поубо ми е...не знам како ја трпев тогаш..а женските долга нормално..по можност виткана:vozbud:

Mislam deka na mnogu malku devojki ubavo mu stoi kratka kosa, a poznavam takvi koi so kratka kosa izgledaat mnogu zenstveno posebno...ednozstavno znaat da se nosat taka.Jas pak sega edvaj maki amcam da ja porasnam kosava koja mie nekade do ramenici, posto nekako poseksi se custvuvam so dolga kosa.
Mn mn ne sakam epten dolgokosi momcinja, no toa e do vkus, inaku obozavam sredeni kosi kaj momcinjata...:back:

Spored mene najubavo e devojce so dolga kosaaaaaaaaaa,jas porano imav dolga ama ja izgorev so peglanje i feniranje pa zatoa eve tri godini stavam nadgradba...
A maskite se razbira poubavi se so kratka kosa a uste poubavi i bez kosa ili pa 3ka ili 2ka

Па најнормално. Машки со пократка а женски со долга.
Речиси сите машки што имат долга коса лугето ги мислат како наркомани, алкохоличари што не мора да значи.

Наркоман сумм:vozbud:

Не било така секогаш, во минатото само овците ги стрижеле. :pos:

Пред се чиста и здрава коса. Инаку, до 30 долга или ултра кратка, над 30 умерено кратка коса.

Дефинитивно долга коса.. По можност виткана..мммм:pipi:

Имам прилично долга коса,бринета(сите ми викаат дека ми била како фарбана демек убава боја сум имала,а никогаш ја немам фарбано до сега, а и не планирам во блиска иднина)и ми е виткана ама јас многу често ја пеглам и ми се оштетува косата.
Кога бев мала ми ја скратија косата каратко машка флизура и цел пат до дома плачев.И од тогаш ја чувам косата долга и мислам дека никогаш повеке нема да ја скратам и да бидам со кратка коса не сакам да имам трауми:pos2:.
На некои им стои подолга коса на некои пократка се зависи од формата на лицето на човекот.:smir:

Имам кратка коса, постојано се шишам или поточно 1цм највеќе ја оставам да порасне, но сепак мислам да ја пуштам да подпорасне малце :)

Женски долга
Машки кратка
барем според мене

Се пократка и пократка преферирам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom