Косовските медиуми тврдат дека членовите на Кумановската група се убиени по предавањето

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Да, алудираат на Албанец, вработен во АР (не УБК), кој очигледно дека ги контактирал за да дознае нешто повеќе и да ги премисли, ама тие гајле немале, кур не ги болело и ќе продолжеле со планот. Е сега, истите тие споменуваат и македонски политичари и го објаснуваат планот.

Еве неколку прашања за тебе Пуно. Во кој контекст беше споменат Мијалков во разговорите помеѓу убиените команданти? Во кој контекст беше Груевски? Во кој контекст Ахмети? А во кој контекст Заев? И немој како погоре, алудирале, вмешаност и слично, ко по три збора на албански да разбираш. Мајчин ти е, валда си разбрал се.
Не би рекол дека ги премисли, но ок, краток е разговорот, не може да дефинира се, но јасно е дека имале контакт, агентов знаел кој го направил нападот во Гушинце, му дава комплимент за статусот напишан на фејсбук каде признава дека пуктот е превземен од УЧК.
И вика дека сите овие работи ги прави Михајлов, во кој контектс не знам.

Не би рекол дека ги премисли, но ок, краток е разговорот, не може да дефинира се, но јасно е дека имале контакт, агентов знаел кој го направил нападот во Гушинце, му дава комплимент за статусот напишан на фејсбук каде признава дека пуктот е превземен од УЧК.
И вика дека сите овие работи ги прави Михајлов, во кој контектс не знам.
Михајлов правел многу работи на територијата на Македонија, ама сега мислам дека ниту има моќ на терен, ниту техничка можност да не контактира.

А за Мијалков, јас ќе ти помогнам за контекстот. Едниот од командантите му вика на агентов на АР дека Стојанче Ангелов пишувал глупости на ФБ (притоа коментира дека бил глуп, редовно промашувал) и дека муабетот дека им биле пуштени 2 милиони евра што го објави Стојанче, бил патка пуштена од Мијалков, за да ги провоцира. Така? Или треба да си го вежбам албанскиот?

Зрачиш ептен со *знам дека сме поебале, ама ништо не ни можете*, во секој пост.
Ако навистина нема да има затворања,онака цела партија а не само некој непознат кој ќе ја превзема одговорноста, тогаш ќе биде јасно дека работите за бугарските интереси, а знаеме со кој се бугарите.
Оваа бедна багра која го узрупира името ВМРО ДПМНЕ работи исклучиво за интересите на двајца тројца. Останатите зимаат зимаат бедни трошки, заради кои во длабочината на душата самите се убедуваат дека се исплати да работиш против сопствениот народ.
Пробугарската линија на ВМРО е непостоечка (нема никакво влијание) во редовите на ова што денес се нарекува така. Додека пак, за просрпска линија веќе може да се прави муабет...

Не му беше тоа прашањето.
Тој го ограничи на тоа. Рече не ми споредувај со предходно, ниту коментирај што е подобро.

Затоа што, ако давам оценка на работењето на владата, морам да ја земам во предвид почетната ситуација, па да ја споредам со сегашната. Вака, кога тоа не ми е дозволено, значи прашањето му е за општиот македонски стандард.

Тој го ограничи на тоа. Рече не ми споредувај со предходно, ниту коментирај што е подобро.

Затоа што, ако давам оценка на работењето на владата, морам да ја земам во предвид почетната ситуација, па да ја споредам со сегашната. Вака, кога тоа не ми е дозволено, значи прашањето му е за општиот македонски стандард.
Полициско испитување - со ДА или НЕ ве молам.

Не, не сум задоволен од македонскиот стандард. Не е никој здрав. И, поентата?
Поентата е како може да не си задоволен од стандардот и да тврдиш дека Куманово не е местенка истовремено.

Поентата е како може да не си задоволен од стандардот и да тврдиш дека Куманово не е местенка истовремено.
Никој не ни го праша дали е задоволен од стандардот. Прашањето беше дали е задоволен од владата.

Никој не ни го праша дали е задоволен од стандардот. Прашањето беше дали е задоволен од владата.
Ок еве и јас не сум задоволен од владата поради многу прашања и пак не мислам дека они го нарачале Куманово, туку дека е тоа дел од некои други случувања.

Ок еве и јас не сум задоволен од владата поради многу прашања и пак не мислам дека они го нарачале Куманово, туку дека е тоа дел од некои други случувања.
И што?
Сега пошто не се сложуваме по тоа прашање да не очекуваш да ти ја скинам главата?
Побогу, мисли си како што сакаш. Ако ја имам право на свое мислење, имаат и другите.

Групата тука дошла за инциденти како во Гушинце, да ставаат некоја бомба петарда, да се збуни народот, не верувам дека се толку глупи, сепак зборуваме за ветерани, да дојдат сред град со два калашникови да војуваат со цела армија без канал за бегање.
Да, да, исто и акцијата во Бродец беше масло на Груевски за да ја дефокусира јавноста од бомбите на Заев.

Деца, си играле. Фрлиле некоја петарда да го збунат народот. Не верувам дека ветерани на УЧК се толку глупи да дојдат во Бродец, и со два калашникови да војуваат со цела армија. Така? Нема логика. :toe:

И што?
Сега пошто не се сложуваме по тоа прашање да не очекуваш да ти ја скинам главата?
Побогу, мисли си како што сакаш. Ако ја имам право на свое мислење, имаат и другите.
Па да, темава е задоволство од работата на владата или Кумановските случувања?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom