Кошаркарски онлајн менаџер

• Креатор на темата Креатор на темата Gravity Grave
  • Време на започнување Време на започнување
А иначе ако форсираш игра со одбрана треба да бараш играчи со повисок скил на одбрана така ? И сите играчи имат високи одбрана скил, или имате и некои шутери ?

Ај и Ред девил нека се изјасне. :helou:
Ај чим ти сакаш, Ред девил да се изјасне. :)

Значи, вака, како што знаете, онаа година имав најдобра одбрана во лигата, сега 3-4 екипи само имаат подобра одбрана од мене, малце поени примам, ама малце и давам.
За одбранта ми беше зборот... Значи претежно купувам играчи со висок одбрана скил, негде 9, 10, 11 и повеќе и гледам да имаат добар скил на шутирање, ама требале да имаат и добар скил футворк.

Кај мене скоро сите играчи имаат солиден скил во одбрана, на некои играчи им ставам стил во одбрана: Агресивно, тоа кога се прави тактика.

Не мора сите играчи да ти имаат добар скил во одбрана, шутерите чим се задолжени за давање поени, нека даваат само поени, пошто многу се скапи оние што се добри во одбрана и добри во шут за 2.

Купи си неколку играчи со добар скил одбрана. : )

Епа ок, али од другата сезона здравје ќе правам тим што има добра одбрана, за оваа сезона сум супер.

Сега наредна
КК Ангели Леов - Скопје Маверикс

Скопје има 2-3 играчи што стварно одскакнуваат од другите како на пример
Ivo Andročec - SI: 33.779
Hјctor Angulo - SI: 19.955
Fikret Guzelov - SI: 20.526
Али сепак се надевам на победа вие што викате ?

И јас ставам акцент на одбрана. Цела прва петорка има одбрана над 10. Плејмејкерот мора да има брзина и додавање а бековите брзина шут и движење. и плус пазам на висината на играчите за бекови минимум 175 цм а за центар и високо крило минимум 210.За ова време колку што сум тука супер е. Со трпение на пазар може за ефтини пари да се создаде многу моќен тим.
Инаку што се однесува до КК Русел јас лично ќе се погрижам да биде избацен. Од такви луѓе ми се сере.

Сега наредна
КК Ангели Леов - Скопје Маверикс

Скопје има 2-3 играчи што стварно одскакнуваат од другите како на пример
Ivo Andročec - SI: 33.779
Hјctor Angulo - SI: 19.955
Fikret Guzelov - SI: 20.526
Али сепак се надевам на победа вие што викате ?

Пази се од овој хрватов зошто нема утакмица под 20 поени а уствари го знам типов шо го има тимов.Не се секирај он не го игра па така твоја е победава.

А за ова одбранава што викате и јас неам играч од овие по 25000-30000 немаат одбрана под 8 па така и јас малце римам,ама кога мислам малце накај 50 и помалце дури.

Ај чим ти сакаш, Ред девил да се изјасне. :)

Значи, вака, како што знаете, онаа година имав најдобра одбрана во лигата, сега 3-4 екипи само имаат подобра одбрана од мене, малце поени примам, ама малце и давам.
За одбранта ми беше зборот... Значи претежно купувам играчи со висок одбрана скил, негде 9, 10, 11 и повеќе и гледам да имаат добар скил на шутирање, ама требале да имаат и добар скил футворк.

Кај мене скоро сите играчи имаат солиден скил во одбрана, на некои играчи им ставам стил во одбрана: Агресивно, тоа кога се прави тактика.

Не мора сите играчи да ти имаат добар скил во одбрана, шутерите чим се задолжени за давање поени, нека даваат само поени, пошто многу се скапи оние што се добри во одбрана и добри во шут за 2.

Купи си неколку играчи со добар скил одбрана. : )

Да, у принцип добар одговор од Ред Девил. Но не секогаш одбранбениот скил е и решавачки фактор. Тука е и брзината, футворкот, а и висината на играчите. Да речеме бекот од 165цм со големи потешкотии ке шутира над чуварот од 185-190цм, кој што има солиден одбранбен скил (8 па нагоре) Значи мора многу да се внимава на тие таканаречени "match-ups". Додека па некој има ѕверина играч, не се обидувајте да се фокусирате премногу на него, зашто тој обично и така ке си дојде до некоја своја квота, но останатите ке дојдат до израз бидејќи си попуштил со одбрана над нив.

Ај луѓе дајте некое мислење за мојата екипа....дали треба да купам некој или да продадам....на што треба да ги фокусирам играчите на тренинг итн итн

Се газам во втора лига еј и плус салата ја надоградив бтв само јас останав од форумов во 2 или има уште некој .

Па, поголем дел се во втора лига. : )

Видов баш оној ден, лом си почнал да правиш откако пак си активен, а салата си ја направил екстра!

Па, поголем дел се во втора лига. : )

Видов баш оној ден, лом си почнал да правиш откако пак си активен, а салата си ја направил екстра!
Па само салата требаше да ја надоградам , друго се е ок играчите ми се добри за во 2 лига

Viktoranius напиша:
Добар играч е, уствари супер. Ако можеш да го земаш не се ни мислај. Иначе КК Тиквеш не ми е јасно една работа. Имаш 1 победа и 3 изгубени, а тимовите над тебе што се немат ниту една победа и пак се над тебе. Чудна работа.

Ај денес со среќа тепај го на Голем Град и намести тактика да не те тепат повторно службено.
abe koga mi a zimat sluzbeno koga ne pravam taktika ne mi dava ic poeni a na drugite koga gubam mi dava 1 poen
fala...bi trebalo da go tepam imam 3-4 pati pojak tim ali ne se znae kaj mene timskiot duh e ocaen i moze zaradi toa da zagubam
so sreka da go tepas srek tim toj ima slab tim ali ima eden igrac so 19000 indeks

Кирца веке го земав тој играч иако е бавен ама за одбрана е топ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom