Кошаркарска репрезентација на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Христов
  • Време на започнување Време на започнување
Posledniot pat ko bevme na evropsko (mislam vo francija bese) mislam deka bevme vo ista grupa so izrael. i togas kazvavme deka sme podednakvo jaki i na kraj ne tepaja. Sega ne gi znam mnogu promenite vo izraelskiot sostav ama sigurno ne se poslabi ottogas. Edno e sigurno mocot kje bidi jak.

Послаби се каде каде, ама и ние сме многу послаби од тогаш. Израел бил слаб на центарските позиции и тука нас ни е шансата. Имаат добри бекови, Тапиро и Халперин и ние имаме добри бекови значи тука тука сме. Роберс им е добар играч игра на позиција ниско крило, каде што нас ни е најслабата алка, Тасов. Тука мора да се преземе нешто, штета што Грнчаров нема да игра, за да може да го чува Робертс. Очекувам дека ке биде тесна утакмица, освен ако нашиве не се усерат и да изгубат уште во прво полувреме.

Послаби се каде каде, ама и ние сме многу послаби од тогаш. Израел бил слаб на центарските позиции и тука нас ни е шансата. Имаат добри бекови, Тапиро и Халперин и ние имаме добри бекови значи тука тука сме. Роберс им е добар играч игра на позиција ниско крило, каде што нас ни е најслабата алка, Тасов. Тука мора да се преземе нешто, штета што Грнчаров нема да игра, за да може да го чува Робертс. Очекувам дека ке биде тесна утакмица, освен ако нашиве не се усерат и да изгубат уште во прво полувреме.

Тапиро и Халперин ги видовме во Скопје...единствен што не истури тогаш беше Џејми Арнолд тогашниот центар на Макаби....
Вечер ке биде тешко пак ке кажам очекувам победа тесна со 5 6 разлика!macedonia

Тапиро и Халперин ги видовме во Скопје...единствен што не истури тогаш беше Џејми Арнолд тогашниот центар на Макаби....

Арнолд нема да игре денес за израел на негово место е Робетс.

А Халперин лош да не беше? Како што реков, под кош се слаби Евреите, тука нас ни е шансата

25-18 не сме лоши ама треба работа и да не се греши на глупи раоботи како пасови и зицери како што беа на Антич односно Вилкинсон Илиевски си се изнашутира...
Халперин не катапултира!

Тооо 32-27 браво 11-0 им праиме :)....браво Врба само имаме среќа што не им игра Арнолд и Тал Бурштајн иначе ке го папавме...невидена тројка на Антич ме изненади..го стегнавме Халперин и си дојде се на свое место само вака да продолжиме боље тим сме од нив!

Ми се заредија постовиве

41-34 41-42 срамота!...8-0 ни прават...Врба игра добро,Перо игра добро,другите тук таму ке пикнат некој кош,Тасовски треба многу да работи ваков каков што е не е за во репрезентација!

Како што оди утакмицава имаме шанси за победа само да не напуне овој халперин пак . . ако му тргне не е на арно

ee ovoj Halperin nemoze da se cuva. se sto sutna pogodi...
Што лупаш бе си шутира сам...како на тренинг да не дае кош кога едно време 2 3 мин го стегна Илиевски?...Шипци дае не тропај зелени :wink:

Многу форсираја нашите со 3ки. Ама добро се држиме сепак. На онај Халперин некој да му ја скрши раката и се пласираме

Што лупаш бе си шутира сам...како на тренинг да не дае кош кога едно време 2 3 мин го стегна Илиевски?...Шипци дае не тропај зелени :wink:

kade be ilievski go stegna? dodeka bese na klupa samo ne dade...neli gledas samo i bega na site...ilievski pa posebno u odbrana e katastrofa

Ристе Стефанов сега за сега е најглуп човек на планетава земја!!!!

ЕЕ тој Тапиро лом не направи ништо од Европско

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom