Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
... додека се занимава светот со % на ефикасност на антиковид вакцини, а и овде на форумов се поставува разно/разни % од разно/разни портали и инфо, ништо не ја бидува со пандемијава, а посебно сум разочарана од Јапонците како не направија сопствена антиковид вакцина или па да измислат некој антиковид лек, барем тие се нација многу светлосни години пред сите нас овде во ЕУ, никој не сака да вложи во борба против коронавирусот, ама за во вселена туристички се везат пари!

Се виде Јапонците колку се светлосни години со Фокушима. Роботи од Франција и Германија му носеа за да влезат во реакторот. Иначи Јапонците камикази пожарникари испраќаа исто како Русите во Чернобил, 25 години пред тоа.

Сето се стереотипи и маркетинг.

Еве реални податоци за ефикасност на Фајзер во Израел, објавено денеска, не тоа ПР маркетинг глупостите што ги постиравте вчера, во кои не беше вклучена делта. Затоа Израел тестира трета доза.

@Beric Dondarrion ете зошто CDC ги тргнал лесните ковид случаеви од броење, оти многу вакцинирани болни ќе му се видат во статистика и ефикасноста на вакциниве е никаква со Делта, па тешко Фаучи ќе кандисува деца да се вакцинираат.
Од тоа што го гледам, не е проблем делтата, туку тоа што имунитетот опаѓа со тек на време. Значи 6 месеци траат, си ебале мамата :pos: Кој непотребен хаос го направија со вакциналниве пасоши..

...баш овие денови мислев што му бидна на човекот што го нема, беше дел и придонесуваше за подемава со коронавирусот, дал е баниран или нешто друго неарен недај Боже, барај барај и на коментар цитиран каде пишува @Паланчански дава

ice_screenshot_20210723-212250.jpeg

:(

зш си отиде?

Последно уредено:
...баш овие денови мислев што му бидна на човекот што го нема, беше дел и придонесуваше за подемава со коронавирусот, дал е баниран или нешто друго неарен недај Боже, барај барај и на коментар цитиран каде пишува @Палачински дава

Прегледај го приврзокот 302260

зш си отиде?
дозна жена му за вас

...баш овие денови мислев што му бидна на човекот што го нема, беше дел и придонесуваше за подемава со коронавирусот, дал е баниран или нешто друго неарен недај Боже, барај барај и на коментар цитиран каде пишува @Паланчански дава

Прегледај го приврзокот 302260

зш си отиде?
Сега да земам 10 никови што ги нема ке ти набројам онака од прва,така да малку ти е ступидно прашањето,што очекуваш да ти одговорат? Не знам дали ти или твојот сателит на форумов исто вака за готвачон од Русија тражевте информација,па еве те прашувам,каков одговор очекувате?

Сега да земам 10 никови што ги нема ке ти набројам онака од прва,така да малку ти е ступидно прашањето,што очекуваш да ти одговорат? Не знам дали ти или твојот сателит на форумов исто вака за готвачон од Русија тражевте информација,па еве те прашувам,каков одговор очекувате?
...па може некој знае па ќе пише, не е во прашање било кој член, не читаш дека сум пишала активен постар член на форумот кој придонесувал на темава, лошо ли е да некој ете се грижи што се случи што го снема човекот? ...дури и за тебе некој ме праша во ЛП што се деси со Наќо го нема да мрчи, а јас само го цитирав твојот пост кога си напишал дека си ги спремил куферите, а особата се засекира дека си се заразил со корона можда ... чудно ако некој реагира човечки нели?

...па може некој знае па ќе пише, не е во прашање било кој член, не читаш дека сум пишала активен постар член на форумот кој придонесувал на темава, лошо ли е да некој ете се грижи што се случи што го снема човекот? ...дури и за тебе некој ме праша во ЛП што се деси со Наќо го нема да мрчи, а јас само го цитирав твојот пост кога си напишал дека си ги спремил куферите, а особата се засекира дека си се заразил со корона можда ... чудно ако некој реагира човечки нели?
Со тоа навлегуваш во приватноста,ако сакал ке пишел зашто се одјавува.Штом го избришал никот сигурно е жив и здрав

...а ОВДЕ каде навлегуваат барајќи ги ставро и лет, а богами и ти лајкна на последен, коментар, зошто тука не се истакна со такво пишување како кон мене, зш сум женско ли?

...а ОВДЕ каде навлегуваат барајќи ги ставро и лет, а богами и ти лајкна на последен, коментар, зошто тука не се истакна со такво пишување како кон мене, зш сум женско ли?
Тоа е тема за сеир и не мешај баби и жаби.Што ти е поентата,кажи? Ја саботираш темава со небитни работи или што?

Еве и нова студија од Британија. Реинфекции со Делта има само 1.3%, тоа значи дека природниот имунитет штити 98.7%.

@Aceso види ја смртноста со Алфа верзијата.

1627075702646.png

Уште мислиш дека под 30 години треба да се вакцинираат?

Секој вакциниран придонесува побрзо да заврши пандемијата. Покрај личниот бенефит како заштита од смрт и лонг ковид, вакцинираните помалце се инфицираат, помалце пренесуваат и со тоа ја намалуваат шансата од мутации. Не знам каде е дилемата. Секако секој треба сам да одлучи со сила ништо не бидува. Затоа информацијата околу придонесите е важна. За сите над 18 години гледам повеќе бенефит од ризик. За тие под засега не би рекол уште.

Тоа е тема за сеир и не мешај баби и жаби.Што ти е поентата,кажи? Ја саботираш темава со небитни работи или што?
...прашав за човек што придонесувал за темава, тебе нешто криво ти е? или само за тебе да се пишува да не се саботира темата за коронавирус , не гледаш дека е во општи муабети и јас општо прашувам за активен член на темава и за Лурц прашаа, па не си реагирал вака, оооооооооо Бог да чува, све забегано!
Со помин нека ти е! Само позитивно размислувај и ќе биде.
@Lurtz како е?
Навистина, каде е он!? Примаше и плазма колку што паметам:(.
@Lurtz јави се !!!!!
...и тоа токму тебе те цитираа, заш не кажа на ист начин, како што мене ми се силиш?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom