Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ne mi e jasno, koj dava 2000 evra?
Агенти на СЗО. 2000 евра за да го пишат дека е умрен од корона. Да растат бројките. Исто имаш за 7-8000евра во инфективна фамилии ги носат старците со склероза, му вбризгуваат вирус и дирек на респиратор. Умира по една недела. Само да не излези муабетов.

Te ndruar, ако бе нека го шета децата....

Во Италија и во Кина примарно, тие што ја раширија болеста беа млади без симптоми. Во Кина тоа беше во студентскиот кампус, а во Италија кога ги распуштија школите и децата отидоа кај нивните баби и дедовци - милиони пати пишувано секаде.....тие што страдаат, старите учки, шо им се главите индоктринирани дека Тито ги мрзи, СФРЈ ги мрзи, Слобо ги мрзи, сите ги мрзат - е тие ги пуштаат копиљациве низ населба.

Во Матејче 42-ца заболени на 3 илјада жители – паѓа отпорот против тестирање во липковско, каде има семејни 20 кластери

Сигурно и тука се тесни улиците... 20 кластери само во липковско, па уште и отпор имало за тестирање. Па земи затвори им ја општината и нека кршат глава, нека бараат помош од локалните штабови на ДУИ и локалните имами.

Не знам, ете конкретно за последната дискусија напишав дека Битола денес цел град излезе и не се почитуваа мерките и наеднаш лавина од коментари како мајка да им окарав :toe:
Кај се почитуваат мерките па мора за Битола да се потенцира, да не е казната за неносење маска никој нема да ја носе, да не се казните за кафичите да има растојание масите ќе и бидат една врз друга.

Морам да кажам дека ако претходните карантини само едншка ме има начекано полицијата надвор од дома (не застанаа ни да прашат каде сум бил :D), овие неколку дена одат наваму натаму многу често свират со сирената и го плашат народот.

Кај се почитуваат мерките па мора за Битола да се потенцира, да не е казната за неносење маска никој нема да ја носе, да не се казните за кафичите да има растојание масите ќе и бидат една врз друга.

Морам да кажам дека ако претходните карантини само едншка ме има начекано полицијата надвор од дома (не застанаа ни да прашат каде сум бил :D), овие неколку дена одат наваму натаму многу често свират со сирената и го плашат народот.
Ама за разлика од тие општини во Скопје во Битола инспекциите парче направија.

Бил ГеЈ и фармацевтските компании за да можат покасно полесно да им ја увалат вакцината и да не чипуваат - @Бачето
Као што викаше еден наш глумец дека не е вистина дека од дрога се оглупуе, туку треба да си глуп пред да станеш наркоман, така и со чиповиве - какви глупости се изначитав овие три месеци, не е можно да не некој чип за глупоќа веќе инсталиран у некои ликови и млацинства.

Ova e verojatno kraen stadium ( sto e za debata maticnite lekari/urgentnata sluzba kakva funkcija imaat vo drzavata ako ne znaat da uvidat sto e pacient so vlosena sostojba ili pak kriticna sostojba). Nevozmozno e asimptomatski pacient da umira, osven ako definicijata za asimptomatski razlicno glasi vo nasata drzava.
Секако е за дебата, само за каква.

Бил ГеЈ и фармацевтските компании за да можат покасно полесно да им ја увалат вакцината и да не чипуваат - @Бачето
Заебанција ти е тебе, ама тие муабети не се џабе за 2.000 евра. И тоа што пишат секакви дека умираат од Корона. Драган Вучич ти е чист пример.

Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.
На другар, колега, пријател од татко му, негов комшија, роднина од трето колено ама блиски биле си живееле...

Не знам и јас, смешно ми е дури и одбивам да поверувам дека такво нешто постои иако пред некое време и мене ми кажаа вакво инфо..
Зошто некој би нудел пари за да го пишат дека е од корона болен, не гледам логика
Zarem ozbilno me sfati so prasanjeto!?
Ajde priznaj deka sepak veruvas vo bajki:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom