Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
За греота детенцето ни криво ни должно
Не е за греота, среќа негова што е странски државјанин и има пред се социјални служби таму, да беше оставено на овие жививе примери е тогаш ќе беше греота...

А зошто мало бебе е оставено кај бабата, а не со родителите? Стварно некои луѓе не ги сваќам...

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
А зошто мало бебе е оставено кај бабата, а не со родителите? Стварно некои луѓе не ги сваќам...
Не можиш да знаеш каква им била ситуацијата, макар шо јас никогаш не би оставила дете за шо сака нека станува збор,ама да не судиме пред време

па да не се лажеме, има некои кои умираат
Бог да ги прости
Бог да ги прости, луѓето умираа и лани и години наназад од секакви болештини но никој не посветуваше толку медиумско влијание со толку многу небулози и контрадикторности на здравствените авторитети, јас сум личн разочаран толку многу народ да не вклучува мозок и се што им се исере на тв тоа да го голтаат без притоа да постават прашање.
Автоматски споено мислење:

Се по старо, цела Европа отвара граници само за Македонија не.
Тоа дека ултра успешно поштуемо мерки и препораки.
Чекај сега нели пред два месеци дека бевме стока народ прво ке го оптеретевме здравствениот систем, а друго ке испоумревме како диносауриси следствено на првото... и да, од каде информација дека границите се затворени за нас, тоа прв пат слушам.

Само не ми е јасно,како поради ваквите "Швајцарски" државјани Швајцарија уште ни нема ставено трајна забрана за влез за да не им се множат "државјани"

Замислете таму да ги прашаат како се заразило бебето и овие да кажат дека у сред пандемија вечерале 50 души на истата маса

Последно уредено:
Само не ми е јасно,како поради ваквите "Швајцарски" државјани Швајцарија уште ни нема ставено трајна забрана за влез за да не им се множат "државјани"

Замислете таму ги прашаат како се заразило бебето и овие да кажат дека у сред пандемија вечерале 50 души на истата маса
И тоа горди на тоа,демек они многу јаки,не ебат жива сила,окезени со жутите зуби како орки некои...
Офф бе мисири едни беее!!
По-затуцани и по-неинтелегентни говеда нема на европсково тло!
Бугарите за нив се нобеловци,лауреати!

Kičevo go dobi prviot inficiran....onie prvite dvajca dojdoa od stranstvo, i testirani se vo karantin..ne vo Kičevo

Fakticki se dvajca, bidejki eden od tie sto se pišani vo Skopje e kičevčanec koj ranpti vo obezbeduvanje vo MVR, i ima sansa od nego da se zarazil i ovoj noviot koj raboti vo fabrikata KSS

Začuduva zošto Vilipče veke 2 dena ne go vadi ovoj slučaj vo statistikata.....potvrden e pred 2 dena, a seušte go nema vo izveštaite

Последно уредено:
И тоа горди на тоа,демек они многу јаки,не ебат жива сила,окезени со жутите зуби како орки некои...
Офф бе мисири едни беее!!
По-затуцани и по-неинтелегентни говеда нема на европсково тло!
Бугарите за нив се нобеловци,лауреати!
Еј човече не ми се верува.Швајцарија прва најави колапс на здравствениот систем ако брзо им се шири вирусов,затворија фабрики све живо, економијата им застана а у меѓувреме нивни државјани се заразуваат по ифтари и џамии по Гостиварски села,па праќаат авиони да ги земат и да ги лечат таму,да го оптоваруваат здравствениот систем за некојси ташак што си правале у меѓувреме додека Швајцарија кроела стратегија.Невероватно

Абе сега ваков или таков не е важно, бебето е швајцарски државјанин и тука завршува сета приказна. На оној живиот пример може (а тешко) ќе му стане јасно дека не е како тука, детето е мое и ќе го оставам кај сакам и кој сакам да го чува и налет болно/со активен тумор да седи без лекарска помош. Ви пишаа и многумина меѓу кои паметам и @Спојлер дека сите држави си ги повлекуваат граѓаните, кога Германија враќа Германци...

Абе сега ваков или таков не е важно, бебето е швајцарски државјанин и тука завршува сета приказна. На оној живиот пример може (а тешко) ќе му стане јасно дека не е како тука, детето е мое и ќе го оставам кај сакам и кој сакам да го чува.
Види,муабетот е дали е нормално додека у Швајцарија не одат на работа од страв да не се заразат,се пазат а некои да си прават ташак?

Види,муабетот е дали е нормално додека у Швајцарија не одат на работа,се пазат да не се заразат некој да си прават ташак?
Фала богу дека не е нормално, затоа државата си го зема детето а не нив. Познавајќи какви социјални служби имаат вакви некои држави, тешко дека ќе поминат родителите без казна за запоставување на бебе.

П.С. Мене хит момент ми е кога се пикаат во ќумез станови со по 2-3 деца и после кога ќе им дојде социјален работник и ќе им каже мин. 70 квадрати стан епа зошто вака епа како така :toe:

Од секогаш било така. Од хепатити, разни сипаници и заушки Косово вриело. Од Косово тие зарази се симнувале наваму така да не е ништо за изненадување. За чудење е што во тие средини не беа зголемени полициските и здравствени контроли без разлика на Рамазанот дали бил или не, а не заразиве.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom