Копија на SAMSUNG GALAXY S3 донесен од DUBAI има некој искуство со такој телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата Damhee
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не е тајна од кај го зеде телефонот и колку пари ?
Земен е од некој увозник на Самсунг во Македонија, 150тина евра мислам дека е, не го земав јас, само знам дека е реплика, и само постирав во темава за да го искажам мислењето зашто сите плукаја по копиите, не сум ни продавач ни сакам да заработам, ако најдам информации ќе ти кажам.
Тачот поспор е или убаво е како оригиналот ?

Како што рече членот од кај го зеде ?
Тачот е потполно ист со оригиналот, како и се друго, екранот е малце различен, но неприметно, забележав дека камерата е различна, исто е 8мп но сликите не се исти на компјутер, поматни се некако, оптиката е 100% различна од оригиналот, но искрено, јас користам камера на телефон еднаш месечно можда, за сликање се знае што се користи. Севкупно сум воодушевен од брзината генерално, а квалитетот на изработка неможам да го коментирам оти го имаме само 3-4 дена. Сепак мислам дека соодност вложено добиено е одлична, но ако за 10 илјади има Desire X, би го зел сепак тој. Ако ти е за чалам, а сепак сакаш добар телефон, ова е одлична опција, ама за квалитет и завршна обработка му нема рамен на ХТЦ (и Еипл).

Земен е од некој увозник на Самсунг во Македонија, 150тина евра мислам дека е, не го земав јас, само знам дека е реплика, и само постирав во темава за да го искажам мислењето зашто сите плукаја по копиите, не сум ни продавач ни сакам да заработам, ако најдам информации ќе ти кажам.
Тачот е потполно ист со оригиналот, како и се друго, екранот е малце различен, но неприметно, забележав дека камерата е различна, исто е 8мп но сликите не се исти на компјутер, поматни се некако, оптиката е 100% различна од оригиналот, но искрено, јас користам камера на телефон еднаш месечно можда, за сликање се знае што се користи. Севкупно сум воодушевен од брзината генерално, а квалитетот на изработка неможам да го коментирам оти го имаме само 3-4 дена. Сепак мислам дека соодност вложено добиено е одлична, но ако за 10 илјади има Desire X, би го зел сепак тој. Ако ти е за чалам, а сепак сакаш добар телефон, ова е одлична опција, ама за квалитет и завршна обработка му нема рамен на ХТЦ (и Еипл).
Kако тоа увозник на Самсунг а реплика.

Овие од Дубаи да не се ни лажете да ги купувате. За 150 подобро Desire X или Optimus L7 отколку овие реплики на S3.

За 4.7 inch QVGA display with multipoint capacitive touch screen,WVGA,960x540pixel Само луд може да купи со ваков екран.
За овие реплики не давам 50 евра не 150

Прегледај го приврзокот 60852Прегледај го приврзокот 60853
izvini prijatele , ne e dobro da gi lazes lugeto, ja go imam veke 2-3 mesecam megu prvite go zemav ovoj od dubai, telefonot raboti perfektno, kamerata e 5mpx , slikite gi vadi ubavo na kompjuter sto se iznenadiv,od site moi drugari i prijateli seuste nikoj nema primeteno deka e kopija,tacot e brz igrite gi pusta site, taka da mnogu sum zadovolen

Да во право е shutdown кинеските телефони не се такви какви што беа на времето не е до државата туку до фирмата.
Јас мислам и sony своите производи ги прави во Кина, но за квалитетот е друга приказна.
И овие телефоните кинески ајфоните и галаксите ти се лотарија може да ти се погоди а може и одма ти цркни.

izvini prijatele , ne e dobro da gi lazes lugeto, ja go imam veke 2-3 mesecam megu prvite go zemav ovoj od dubai, telefonot raboti perfektno, kamerata e 5mpx , slikite gi vadi ubavo na kompjuter sto se iznenadiv,od site moi drugari i prijateli seuste nikoj nema primeteno deka e kopija,tacot e brz igrite gi pusta site, taka da mnogu sum zadovolen
Колку ќе се погодат бе пријателе 5 во 500 копии. Што би било ако сите копии се перфектни тогаш Самсунг и Ејпл ќе бидат во голем минус.

Некој овде во оваа тема ги мути ЕПТЕН работите. Со која цел и причина, само ним позната.

Овие дубајски кршови ми ги нуделе сто пати на смешни цени да ги набавам за продажба, меѓутоа секое детално тестирање на уредиве и нивно малце подолгорочно користење завршува со КАТАСТРОФАЛНИ последици.

Кај оние уреди кои нема така да заврши, односно ете ќе се покажат издржливи (под тоа мислам 6 месеци), проблемот е што нивното користење е како да користите телефон од пред 5 години - очајна резолуција на екран, слаба до катастрофална батерија (особено на 3Г), бројни дефектни функции (како ТВ што никогаш не функционира како што треба), а да не спомнувам очајни тачови и буквално НИКАКВИ софтверски можности.

Подобро купете се оригинален ајфон 2Г/3Г, некој постар ХТЦ отколку вакви бисери. А кој сака да ја мути водата и понатаму, нека ја мути.

Мене не ми е јасно како може телефониве да се од дубаи.Кога цело население имаат пари и по 130 iphone-на може да купи еден човек.Тоа е некако не сватливо бидејки немаат невработеност и криминал.

Мене не ми е јасно како може телефониве да се од дубаи.Кога цело население имаат пари и по 130 iphone-на може да купи еден човек.Тоа е некако не сватливо бидејки немаат невработеност и криминал.
Ти си мислиш па овие на реклама5 што ги продаваат што пишуваат од дубаи мислиш стварно од дубаи ги купуваат нема врска. Знам имам слушнато од нет дека ги купуваат.

Какво Дубаи, црна арапино :)

Сите овие телефони се made in china, и тоа во ШКЉ Чајна, не во Кина што ги прави телефоните за саглам марките, него во некои фабрики од типот на астибо, кајшто теткици седат и прават телефони.

Дубаи е само маркетиншка финта што кај нас им проаѓа на овие препродавачиве, пошто да кажат Кина веќе никој нема да ги сфати озбилно.

Пред малку ги гледав копиите на интернет ајфон 5 прва копија така на изглед неможеш да познаеш дека е копија мејд ин чајна нормално 150 евра а и тука во македонија толку ги дават копиите. Али ипак и нема логика колку ги купуват толку да ги дават.

1.За техниката генерално важи само едно правило- Никогаш не знаеш како ке ти се погоди! Пред 3 години купив Нокиа телефон повторувам Нокиа, 2 месеци ми скисна на сервис и тоа 2 пати као ми ја менуваа комплетната електроника. Кога помина целата голгота со расправии и караници со персоналот телефонот одлично си функционира. Од друга страна пред десет години купив ДВД плеер НЕО од првите што излегоа за 2000 ден и 10 години маста му ја вадев, а од истиот тој модел луѓе што ги познавам се жалат.
2.Нормално е да се сомневаме во некои новопечени кинески брендови како HOPO, CUBOT, HAIPAI,TINJI итн како што можете да ги видите на оваа страна, но не треба да се заборави дека истотака почнаа и ZTE и HUAWEI со продажба на нискобуџетни телефони, а денес по продажба се веднаш зад Самсунг и Епл.
3.Сакам да го наведам и следниов цитат од оваа статија, за да посочам на тоа зошто се билда цената на оргиналите.
Цената на Nvidia процесорите и Sharp дисплеите е иста за сите производители, тоа што ја крева цената е: одделот за човечки ресурси на HTC, 9-цифрениот марекетинг буџет на Samsung, облакодерот на Sony во Њујорк.“, вели г. Охев-Зион.

Ако мене ме прашувате никогаш не би дал 800 евра за Ајфон па нека биде најоргинал на светот, ако сакам одличен телефон би го земал NEXUS 4 ако зборуваме за поголем буџет (до 250евра), доколку зборуваме за буџет до 120-130 евра би ''ризикувал'' и би земал кинеска копија.Критиките од корисниците ми се доволен показател да се одлучам дали да го купам или не.

1.За техниката генерално важи само едно правило- Никогаш не знаеш како ке ти се погоди! Пред 3 години купив Нокиа телефон повторувам Нокиа, 2 месеци ми скисна на сервис и тоа 2 пати као ми ја менуваа комплетната електроника. Кога помина целата голгота со расправии и караници со персоналот телефонот одлично си функционира. Од друга страна пред десет години купив ДВД плеер НЕО од првите што излегоа за 2000 ден и 10 години маста му ја вадев, а од истиот тој модел луѓе што ги познавам се жалат.
2.Нормално е да се сомневаме во некои новопечени кинески брендови како HOPO, CUBOT, HAIPAI,TINJI итн како што можете да ги видите на оваа страна, но не треба да се заборави дека истотака почнаа и ZTE и HUAWEI со продажба на нискобуџетни телефони, а денес по продажба се веднаш зад Самсунг и Епл.
3.Сакам да го наведам и следниов цитат од оваа статија, за да посочам на тоа зошто се билда цената на оргиналите.
Цената на Nvidia процесорите и Sharp дисплеите е иста за сите производители, тоа што ја крева цената е: одделот за човечки ресурси на HTC, 9-цифрениот марекетинг буџет на Samsung, облакодерот на Sony во Њујорк.“, вели г. Охев-Зион.

Ако мене ме прашувате никогаш не би дал 800 евра за Ајфон па нека биде најоргинал на светот, ако сакам одличен телефон би го земал NEXUS 4 ако зборуваме за поголем буџет (до 250евра), доколку зборуваме за буџет до 120-130 евра би ''ризикувал'' и би земал кинеска копија.Критиките од корисниците ми се доволен показател да се одлучам дали да го купам или не.
Да во право си ова што си го пишал еве на пример huawei нели како кинески телефон во т-мобиле овој телефон беше најефтин со андроид шо работи и ако не му го ебав софтверот уште ке работеше.

Истотака ако е оргинал само по себе не значи квалитет, Сони Експериа Типо е оргинал па има стопати полоша камера од овие кинескиве копии што се водат као демек имаат 8МП камера иако реално е 5 Мегапиксели а се горе доле иста цена

Сакам да купам ваков телефон денес и имам 1 прашање, дали ќе ми тера барем 3 месеца асално?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom