PSYtisfaction
Царевата ќерка
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.922
- Поени од реакции
- 527
Неколку примери како вовед:
Муабет меѓу мене и една моја контрол-фрик другарка:
Јас: Ако одиме вечер таму ќе ти пишам смс.
Она: Ќе ми пишеш кога ќе стигнете или пред да тргнете?
Јас: Кога ќе се договориме дали ќе идеме.
Она: А ќе ми пишеш без оглед на тоа дали ќе идете,или само ако идете?
Јас: Само ако идеме.
Она: Пиши ми и да не идете.
Јас: $%^*&*%
Она: У колку саат ќе ми пишеш?
Јас: Кога ќе се договориме.
Она: Би било тоа пред 11 или по?
Јас: Жено, не знам.
Она: Океј, пиши ми у 11.
Јас: Може покасно ќе идеме, тогаш ќе ти пишам.
Она: Важи, во 11 чекам порака, чао.
Јас и мајка ми, катадневно:
Она: Го испи Ц-витаминот?
Јас: Да.
Она: Не лажи, 6 апчиња имаше во лимфата и уште се 6.
Јас: Ќе го испијам откако ќе јадам.
Она: Не, сега ќе го испиеш, после ќе заборавам и ќе ми киднеш (О, камо среќа така да забораваше)
Јас: Не, после ќе го испијам.
(ми полни чаша вода и ми го принесува апчето)
Она: Е така.
Ова се само неколку примери од секојдневни „справувања“ со контрол фриковите во мојот живот.
Дали вие сте се снашле во слични ситуации? Имате ли блиски личности кои буквално ве прогонуваат до чекор, сакаат се да биде како што тие замислиле, перфекционисти се до последно, ќе се убијат ако им се уништи планот? Мајките се најчесто контрол-фрикови во однос на нивните деца, а не ретко се случува и еден од партнерите во врската постојано да се труди да го држи под контрола другиот партнер. Сметате ли дека ваквите врски се здрави и дозволувате ли некој да ве следи зад грб за да ве има под контрола?
Сте се фатиле ли некогаш и вие самите во ситуација кога сте помислиле: ОМГ, се однесувам како контрол фрик
Уживате во спонтаноста и во благиот хаос на вашиот живот, или имате однапред смислен распоред на денот за наредните 5 месеца? 
Од искуство кажувам дека доколку спаѓате во тие вторите, луѓето со кои сте опкружени највеќе страдаат.
Муабет меѓу мене и една моја контрол-фрик другарка:
Јас: Ако одиме вечер таму ќе ти пишам смс.
Она: Ќе ми пишеш кога ќе стигнете или пред да тргнете?
Јас: Кога ќе се договориме дали ќе идеме.
Она: А ќе ми пишеш без оглед на тоа дали ќе идете,или само ако идете?
Јас: Само ако идеме.
Она: Пиши ми и да не идете.
Јас: $%^*&*%
Она: У колку саат ќе ми пишеш?
Јас: Кога ќе се договориме.
Она: Би било тоа пред 11 или по?
Јас: Жено, не знам.
Она: Океј, пиши ми у 11.
Јас: Може покасно ќе идеме, тогаш ќе ти пишам.
Она: Важи, во 11 чекам порака, чао.
Јас и мајка ми, катадневно:
Она: Го испи Ц-витаминот?
Јас: Да.
Она: Не лажи, 6 апчиња имаше во лимфата и уште се 6.
Јас: Ќе го испијам откако ќе јадам.
Она: Не, сега ќе го испиеш, после ќе заборавам и ќе ми киднеш (О, камо среќа така да забораваше)
Јас: Не, после ќе го испијам.
(ми полни чаша вода и ми го принесува апчето)
Она: Е така.
Ова се само неколку примери од секојдневни „справувања“ со контрол фриковите во мојот живот.

Дали вие сте се снашле во слични ситуации? Имате ли блиски личности кои буквално ве прогонуваат до чекор, сакаат се да биде како што тие замислиле, перфекционисти се до последно, ќе се убијат ако им се уништи планот? Мајките се најчесто контрол-фрикови во однос на нивните деца, а не ретко се случува и еден од партнерите во врската постојано да се труди да го држи под контрола другиот партнер. Сметате ли дека ваквите врски се здрави и дозволувате ли некој да ве следи зад грб за да ве има под контрола?
Сте се фатиле ли некогаш и вие самите во ситуација кога сте помислиле: ОМГ, се однесувам како контрол фрик

Од искуство кажувам дека доколку спаѓате во тие вторите, луѓето со кои сте опкружени највеќе страдаат.