Контрол-фрикови!

• Креатор на темата Креатор на темата PSYtisfaction
  • Време на започнување Време на започнување
Јас:Значи се чекаме во 12.
Другарка:Не,не никако.Ќе касниме.Во 15 за 12.
Јас:Па нели се договоривме во 12?
Другарка:Епа кога ќе размислам поубаво,во 15 за 12,посигурно ни е.
*и трае,и трае,и трае*
Јас:Е добро ај штом ти викаш така...
Следниот ден ја чекам во 15 за 12,нормално доаѓа во 12,егото напумпано ко балон,задоволна што ме убедила дека нејзината варијанта е правилната.Од кожа ме вади вакво понашање! :nerv:

Понекогаш и јас сум таква ама умерено, не прогањам луѓе:pos: обично мајка ми е таква се мора да провери, али ја ги прифаќам ваквите луѓе пошто и јас сум таква:pos: Али до одредена граница, ама си сакам кога е ми е под конец, лелее ако нешто ми излета од зацртаното ауу страшно е:pos:

Majka mi: Zakluci gi vratite koga ke izleguvas
Jas: Dobro ke gi zaklucam
Majka mi: Ama dvete da gi zaklucis
Jas: OK, dvete...
Majka mi: Klucevite zemi gi
Jas: Gi zedov
Majka mi: Da ne gi zagubis?
Jas: Ne be mamo, vo tasna mi se.
.....................................................
Majka mi: Abe zakluci?
Jas: Da
Majka mi: Sigurna si?
Jas: Abre da mamo, aman veke...
Majka mi: Dvete vrati gi zakluci kako so ti rekov?
Jas: Da de, dvete...
Majka mi: I proveri pred da zamineme?
Jas: Da bre proveriv!
Majka mi: A cekaj jas da se javam kaj komsiite da proverat dali e zakluceno... (i se javuva) :toe:

Znaci mora da e po nejzino, mora se da ima pod kontrola... pa neka zaklucuva taa otsega, ne mozam da ja trpam zaso posle :) Jas veke ne zaklucuvam!

Дали вие сте се снашле во слични ситуации? Имате ли блиски личности кои буквално ве прогонуваат до чекор, сакаат се да биде како што тие замислиле, перфекционисти се до последно, ќе се убијат ако им се уништи планот? Мајките се најчесто контрол-фрикови во однос на нивните деца.

Секојдневно сакале или не се сретнуваме со вакви луѓе.
Кога станува збор за другар/ка не е ОК тоа прогонување и е доста заморно. Не сум се нашла во ваква ситуација кога станува збор за некој кој ми е во друштво, а знам дека кога би се нашла би било неподносливо и незнам само како би го издржала тоа.
А за родителите, е тоа е веќе постојана и донекаде нормална (за нив) работа. Тие сакаат постојано да не пратат до чекор, (за жал) да биде се како што тие ќе замислат и не дај Боже ако нешто не е како што треба. Тогаш настанува општ хаос (а најчесто настанува, барем кај мене). :toe:

а не ретко се случува и еден од партнерите во врската постојано да се труди да го држи под контрола другиот партнер. Сметате ли дека ваквите врски се здрави и дозволувате ли некој да ве следи зад грб за да ве има под контрола?
Нема шанси да ја сметам за цврста и сигурна врската во која партнерот постојано ме држи под контрола и ми дише во врат.
Не сум имала вакви проблеми до сега во било која врска и доколку би се појавиле, тие за мене би биле неиздржливи.
Сакам да правам како што сакам и никогаш нема да дозволам некој да ме контролира и да ми кажува што и како да правам.:nenene:

Сте се фатиле ли некогаш и вие самите во ситуација кога сте помислиле: ОМГ, се однесувам како контрол фрик :)
Се имам фатено самата себе и тоа во однос на партнерот, но веднаш се враќам во реалноста и сваќам колку е мизерна таквата работа во една врска. Претпоставувам дека тоа нема да и помогнне и да ја зацврсти, напротив само ќе ја уништи.

Уживате во спонтаноста и во благиот хаос на вашиот живот, или имате однапред смислен распоред на денот за наредните 5 месеца? :icon_lol:
Дефинитивно уживам во спонтаноста и не планирам апсолутно ништо. Имав таква навика, но секогаш се покажуваше дека никогаш не може да испадне ништо од тоа што сум го испланирала, па за брзо се откажав од планирањето.

Понекогаш и јас сум таква ама умерено, не прогањам луѓе:pos: обично мајка ми е таква се мора да провери, али ја ги прифаќам ваквите луѓе пошто и јас сум таква:pos: Али до одредена граница, ама си сакам кога е ми е под конец, лелее ако нешто ми излета од зацртаното ауу страшно е:pos:
Е и јас така, што се вика со усул :pos2: Знам да умарам, ама и дозволувам да ме умараат до одредена граница.

Леле незнаев дека постои и ваква поделба. Колку сум control-freak!
Не поднесувам кога ми се руши планот што сум си го направила. Сакам се да испадне онака како што сум замислила, и обично испаѓа, освен ако некој не испадне смотан и да ми поремети. Тогаш цел план паѓа во вода. И тогаш обично тој што ми го пореметил планот, секогаш испаѓа крив за се, што си го заслужил. Поради тие што пореметуваат секогаш доцнам каде и да треба да одам.
Не сум перфекциониста, воопшто не сум, никогаш ниедна работа не сум ги довела до перфекција, ама сакам да имам барем еден површен план што да завршам денес и многу порелаксирано се чуствувам кога ќе завршам се што сум испланирала, па вечерта ќе си легнам со мирна глава.
Од една страна позитивно е ова, ама кој може да ги исконтролира сите околу него? Никој не сака да биде контролиран.
Погоре го спомнав доцнењето, па добро луѓе, неможете ли еднаш во животот да дојдете на време? Да, се случило да задоцнам и јас, ама не 40 минути. Кога се запишав во средно, првите 2-3 недели илегувавме цела генерација деца. Бевме огромно друштво од 35-40 луѓе. Еден од организаторите не натера цело друштво да му ја чекаме девојката. Типката, наместо да дојде во 9, дојде во 20 за 10! Па уште кога ја видов како е облечена, ми се стемни. Разбирам да се облечела нешто опасно, комплицирано, да се шминкала и слични глупости, ама девојчето дојде во еден црн едноставен фустан, со зелени старки и без грам шминка на неа. 40 минути ја чекавме 33души таа вечер.
Да не ја спомнувам случката со двајца членови од форумов, кога не чекаа мене и другарка ми 10 минути, на ладно надвор, затоа што другарка ми морала да се врати дома да си ги смени фармерките, не и одговарале. Прво, јас ја чекав 7-8 минути, сама, второ тоа се луѓе на коишто сакаш да им оставиш добар прв впечаток затоа што првпат во животот ги гледаш, остави што се мрзнат и они, а и јас надвор, чекајќи ја.

Koнтрол фрик?
Ова е само фрик.
се враќам во 2 и пол навечер и мајка ми поспана ми вика:
Majка ми : Колку е саатот?
Јас: 12 и пол.
Мајка ми: А,јас мислев во 1 и пол пак си се вратила (и продолжи да спијат).

или
(застанвит над мене)
Мајка ми: Дај да видам со кој мирцаш!(mirc??а,јас на фб.)
Jaс: Бегај бе мамо, тргни се иам светло.
Мајка ми: Ај,ај дај да видам некој слики.
Jaс: Мамо АМАН!
(и прам minimize на мозилава)
Мајка ми: Аааа кој ти се овие на позадина шо си ги стала?
Јас: Не ги знајш бе аман жено (blah,а од miami ink ги имав клаено)

и прајслесот.
по комшивкине се фалит како била современа мајка,како не и смета ако имам дечко..
а,дома
"ДЕЧКО ИМАШШШШШШШШШШШШШШШШШШ???????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

И нормално да не ја заборавам контролата секоја вечер или наредниот ден, кај беше,со кој беше,шо бараше,зошто ојде,шо имаше,шо сме праеле,шо сме пијале.

За со другарки не се договараме секогаш точно или па да провериме за сигурно,а планојте за наредниот ден пропаѓаат во вода,а не за наредните месеци.
Така да такви контрол-френд-фрикови неам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom