Контактни леќи

• Креатор на темата Креатор на темата nE0n1nja
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае колку оди цената на леќи во боја и обични безбојни на нетов со се достава? И ако може некој да препорача страна од каде е најдобро да порачам ако веќе се одлучувам да порачам од нет. :)
za dostava se doplakja 180 den,prakjame preku gls vo sekoj grad i selo niz drzavava.dostavuvaat do vrata za eden den.

Јас веќе 4-ти ден ги носам...и ко препороден сум. Едино ми е малку проблем ставањето, а после не ми се вадат. Ваљда со тек на време ќе ги навикнам да ги ставам на прва :D

Јас веќе 4-ти ден ги носам...и ко препороден сум. Едино ми е малку проблем ставањето, а после не ми се вадат. Ваљда со тек на време ќе ги навикнам да ги ставам на прва :D
Исто бев и јас првите 1-2 недели а и понатаму не ги ставав од прва али од втора да. A тогаш во оптиката па, како не и се здосади на таа само што ме гледаше.. Сега немам никакви веќе 2-3 месеци и пак ќе треба по 10 обиди да правам за ставање од кога ќе купам :D

Исто бев и јас првите 1-2 недели а и понатаму не ги ставав од прва али од втора да. A тогаш во оптиката па, како не и се здосади на таа само што ме гледаше.. Сега немам никакви веќе 2-3 месеци и пак ќе треба по 10 обиди да правам за ставање од кога ќе купам :D
Сите што користат што ги знам ми викаа дека после 10 дена ќе сум про...ама прво не верував, денес некако почнувам да верувам во тоа :D

bev na pat i ednata lekja nesakajci mi padna i dodeka dojdov doma taa bese kako plastika ama koga ja staviv vo tecnosta omekna i sea dali ima neso problem od toa so bese kako plastika ??

bev na pat i ednata lekja nesakajci mi padna i dodeka dojdov doma taa bese kako plastika ama koga ja staviv vo tecnosta omekna i sea dali ima neso problem od toa so bese kako plastika ??

Исчисти ја убаво.
Ако си се вратила во првобитната форма, не мислам дека ќе има нешто проблем. Мислам дека и да постои надвор од течноста кога не ги носиш, кога ќе ја вратиш во течноста, таа си се враќа како што била, што ете кај тебе се потврдило. Ми има ова останато во сеќавање, кај сум го слушнала/прочитала не знам.

Ја еднаш влегов сосе леќи под туш. Нормално попримија вода, се набобрија и све тоа..... Ја ги фрлив пошто и онака беа стари. Има шанси да се спасат таквите леќи?

Ја еднаш влегов сосе леќи под туш. Нормално попримија вода, се набобрија и све тоа..... Ја ги фрлив пошто и онака беа стари. Има шанси да се спасат таквите леќи?
Јас често сум одела под туш со леќи, па и во базен, езеро. Потоа само ми биле посуви очите. Како и да е, мислам дека така се скратува животниот век на леќата, не знам како твоите се набабриле..

Ако не ги носам леќите 2-3 дена може да седат во течноста односно да не ја менувам ?

Може да препорачате некоја Оптика каде што вршат и преглед и леќите да не бидат баш толку солени? :) Тетово/Скопје

Дечки и јас решив да ставам крај на очилата и да си купам леќи... Очилата ги ставив пред речиси две години..прв пат бев на преглед во оптика зенит (студентскиот гоце делчев) тогаш мн мал ми беше диоптерот и др.брижита ми рече нема потреба за очила (-0.25/0.50) но бидејќи јас имав потреба од очила ( мн наеднаш ми др појавија проблеми со видот,во рок од два месеци) по некое време пак закажав преглед но матичната ми закажа во румунска (букурешт) кај машкиоѕ доктор, нз како ср викаше...тоаш не ми остави некок голем впечаток,и тој ми викаше немаш потреба ( а диоптерот пораснат 0.50/0.75) и на мое барање ми напиша рецепт за очила...Во меѓувреме не сум била на преглед (со исклучол на вежби од факултет,каде измерив дека ми е зголемен диоптерот минимално)

Сега одлучувајќи се на овој чекор, бидејќи не сакам на улица да ги носам наочарите ( а тоа е проблем при излегување, возење,шетање) сакам да направам преглед да ми се одреди диоптрија за леќи, арно ама незнан за каде да се одлучам... Државна, букуешт или некои од приватните установи?
Фала на советите

Дечки и јас решив да ставам крај на очилата и да си купам леќи... Очилата ги ставив пред речиси две години..прв пат бев на преглед во оптика зенит (студентскиот гоце делчев) тогаш мн мал ми беше диоптерот и др.брижита ми рече нема потреба за очила (-0.25/0.50) но бидејќи јас имав потреба од очила ( мн наеднаш ми др појавија проблеми со видот,во рок од два месеци) по некое време пак закажав преглед но матичната ми закажа во румунска (букурешт) кај машкиоѕ доктор, нз како ср викаше...тоаш не ми остави некок голем впечаток,и тој ми викаше немаш потреба ( а диоптерот пораснат 0.50/0.75) и на мое барање ми напиша рецепт за очила...Во меѓувреме не сум била на преглед (со исклучол на вежби од факултет,каде измерив дека ми е зголемен диоптерот минимално)

Сега одлучувајќи се на овој чекор, бидејќи не сакам на улица да ги носам наочарите ( а тоа е проблем при излегување, возење,шетање) сакам да направам преглед да ми се одреди диоптрија за леќи, арно ама незнан за каде да се одлучам... Државна, букуешт или некои од приватните установи?
Фала на советите
Јас последниве 3 години одам кај доктор Стојановски, има приватна ординација кај Јосип Броз Тито, но соработува и со фондот. Имам слушано и позитивни и негативни критики, но јас лично сум многу задоволна од докторот, фин е, услужен, ми објаснува се што ме интересира, и што е најважно, иако соработува со оптика Орбис, ниту еднаш не ми рекол дека МОРАМ од таму да земам очила/леќи, како што прават некои други доктори.

Фала на советите

Кај сакаш оди, само во Букурешт немој.
Таа докторката таму кога и да одев, повеќе се замараше да си направи муабет за било што (што учам, како учам, дрн, дрн јариња) отколку да ми направи муабет за леќите и за диоптријата. Ме лупна со години на тврди леќи, кои според нејзе сум морала да ги носам, а на последниот преглед кај што бев, немало потреба со нив да си ги мачам очите. Неписмена будала. А и тоа машините таму за одредување диоптер не се ништо посебно, за минута ми одреди диоптер. Да не заборавам дека ми напомена од кај требало да си ги купам леќите.
Значи, не оди таму, поарно најди си некоја од приватниве каде ќе ти обрнат поише внимание.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom