Конкурс за полицаец

• Креатор на темата Креатор на темата Diverzant
  • Време на започнување Време на започнување
Почнале да викаат за интервју во четврток 100% проверена информација нема шала, на еден мој роднина му јавиле.

Почнале да викаат за интервју во четврток 100% проверена информација нема шала, на еден мој роднина му јавиле.

Точно.

Мене ми се јавија за во четврток исто.

На Битола и Прилеп како што имам инфо се јавувале за во четврток, а тие од Скопје најверојатно ќе бидат во петок

знае ли некој што најчесто прашуваат на интервју? и зошто немаше медицински, туку од психички одма на интервју

знае ли некој што најчесто прашуваат на интервју?...

Во кратки црти, прашања за да утврдат дали си доволно глуп за џандар. Да следиш наредби без приговор итн. Особено ако си неписмен руралец тогаш сигурно има место за тебе.

Дечки јас бев пријавен на конкурсов што беше во Ноември, и паднав на трчање. Инаку за оценувањето од комисиите кои беа составени од потпароли, началници, инспектори, ДБК, итн. не може никој да ме убеди дека беа правилно оценувани бидејќи, бев таму и со свои очи го видов тоа. Пред да почнеме со вежбите во салата, имаше и тројца припадници на ЕСЗ и тројца припадници на ЕБР (двајца машки и една жена). Еден од припадниците на ЕСЗ ни објаснуваше, а друг ни ги покажуваше како правилно за броење и оценка се прават згибови, стомачни и склекови. И покрај тоа голем дел згибовите ги правеа до пола односно брадата не им одеше над шипката и ги виткаа рацете, а треба да ги испружат скроз до доле и да се кренат, склековите ги правеа така што не се спуштаа до доле, а погледот не им беше напред туку во раце. И на тие им прогледуваа низ прсти и ги пуштаа на следни вежби, а имаше и такви кои малку подобро ги правеа од овие првиве и ги буткаа на вежбите.

Инаку тие што ги поминаа физичките проверки и интервјуто им посакувам среќа да влезат и поминат едногодишната обука.

Имам инфо дека почнале да викаат за здравствените прегледи . Јас сеуште не сум добил покана. Има некој што го повикале за прегледите ?

Како што разбрав конкурсот е одложен т.е стопиран на неодредено време

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom