Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
И ИСИС се луѓе, нека да напаѓаат малку. Доста глупави операции прават последно време, еве малку видео од офанзивата, два три џипа. Место Асад да ги лови по два тројца по тунели и бункери, сега му идат на куп. Горе доле мислам дека илјадарка ќе закопа, тоа не е Алепо, немаат цивили, немаат згради за криење, старите тунели од порано се затрупани, така да кога ќе направат погуст фронт Асад со авијација ќе ги ликвидира.
Мене друго ми е мислата, по се ми изгледа дека шефовите на ИСИС од САД и Израел, ги пуштат на колење старите сојузници, сега прават план две, курдите колку може повеќе територија да ослободат, особено Рака, така да ИСИС треба да ослаби, да се демотивираат и дел да се прекрстат и влезат во новата курдо-арапска опозиција.

Според про-владини извори дезинформации се тоа дека ИСИС се веќе во Палмира, а и до беа до сега ќе имаше еден куп слики од нивна страна

Реалноста е дека контролираат точки во Северниот дел поточно нафтени полиња, но засилување пристигна а и авијацијата е доста активна така да ќе им пропадне обидот да направат нешто посериозно..
ISIS ја завзеде палмира! остај провладини готово е. Браво за војската што додржа доволно за да излезат цивилите.

If the situations stays as it is now then we are going to a victory in Palmyra.

When the fog of war is gone we will share few details about what is the most brilliant military operation since the beginning of the war.

Our confidence is high in the Syrian troops on the ground and we are confident things will end their way.

Syrian Arab Army

Sent from my 6050Y using Tapatalk

Абе оти никој не спомнува нападот на Израел врз Дамаск пред 2-3 дена ... обично кога Израел бомбардира во Сирија после 1ч одма јавуваа :cenzura:

УСА кажуваат и официјално ќе отвори воена база во Хаифа, а Ерусалим ќе го прават град држава како Ватикан,Лондон и Вашингтон :cool:

Абе оти никој не спомнува нападот на Израел врз Дамаск пред 2-3 дена ... обично кога Израел бомбардира во Сирија после 1ч одма јавуваа :cenzura:

УСА кажуваат и официјално ќе отвори воена база во Хаифа, а Ерусалим ќе го прават град држава како Ватикан,Лондон и Вашингтон :cool:
Стратегиски небитно затоа. Палмира скоро падна по контраофанзивата. (што ќе да беа ива ИСИС упм.
Една вест за радудвање

Neka go oslobodat Alepo pa posle Hama i drugite, Palmira ne e tolku klucna.. mozebi za dezour ama dezour cim do sega izdrzal ke izdrzi i ponataka...

Neka go oslobodat Alepo pa posle Hama i drugite, Palmira ne e tolku klucna.. mozebi za dezour ama dezour cim do sega izdrzal ke izdrzi i ponataka...
Се согласувам, малку напламче и решен е проблемот, мислам дека нема цивили таму.

Алепо е целосно ослободено од ИСИС.
Палмира е целосно заземена од ИСИС.
Доста армија ослободи Асад, сега ќе видиме какви ќе им бидат приоритетите. Претпоставувам дека најважно му е Ел Баб, ИДЛИБ, Рака, проблемот е тоа што САД и ЕУ сакат да ја расцепат Сирија, така да ќе ослободува највеќе таму каде каде има опасност новите "опозиционери" на САД да грабнат територии.
Загубата на Палмира беше притисок од САД за федерализација на Алепо, тие 4 илјади членови на ИСИС префрлени од Мусул беа мека сила за преговорите, но Асад и Русија направија правилен избор, целосна војна победа над ИСИС во Алепо, Палмира ја ослободија еднаш, ќе ја ослободат и вторпат, сега или кога ќе дојде време.

Последно уредено:
Алепо на Асад. Масакри во секој ќош. Господ знае што се случува.

Споредбата ти е исто како јас да речам Мексико ќе ги нападне американците и САД ќе гори до Вашингтон. Мислам стварно треба малку поразумно да се размисли. Асад без помош од Русија неможеше да се одбрани од еден ИСИС. А што остана од една голема и моќна Турција.. Што апсолутно не личи на ниту една арапска земја. Израел и Турција се единствените супер сили во Блискиот исток, без разлика дали ние тоа го сакаме или не.
Јас не реков дека ќе гори од сириската војска.. Има кој да го запали и да го ложи огнот. ;)

Постигнат договор за евакуирање на милитантите од преостанатиот дел од Алепо кој е под нивна контрола

Според мене огромна грешка (n)
Да се договореа за ова пред почетокот на операцијата за ослободување на Алепо да ги разберам, ама сега кога на милитантите им останаа само 2% од територијата пред неколку месеци и се притиснати во 3-4 мали населби воопшто не ми е логичен договоров. Времето работеше во корист на Асад и дури немаа потреба и од брзање, можеа полека да го чистат теренот..
Вака на едни од најопасните милитанти кој масакрираа војници и цивили им дозволуваат без проблем да заминат во Идлиб и да ја продолжат својата терористичка кариера

Постигнат договор за евакуирање на милитантите од преостанатиот дел од Алепо кој е под нивна контрола

Според мене огромна грешка (n)
Да се договореа за ова пред почетокот на операцијата за ослободување на Алепо да ги разберам, ама сега кога на милитантите им останаа само 2% од територијата пред неколку месеци и се притиснати во 3-4 мали населби воопшто не ми е логичен договоров. Времето работеше во корист на Асад и дури немаа потреба и од брзање, можеа полека да го чистат теренот..
Вака на едни од најопасните милитанти кој масакрираа војници и цивили им дозволуваат без проблем да заминат во Идлиб и да ја продолжат својата терористичка кариера
Како прво сигурно на тие кои се бараат за злосторства од страна на владата нема да им биде дозволено да избегаат ако се сеуште живи.
Потоа, тие коишто останаа се некаде помалку од 1000 исламисти подготвени да умрат. Нивното ослободување нема да промени нешто многу на останатите фронтови, а овде ќе се ослободи целата територија на градот без понатамошни загуби. Плус, не ги заборавај американските инструктори кои мора да се ослободат затоа што секогаш и секаде е така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom