- Член од
- 1 февруари 2005
- Мислења
- 1.352
- Поени од реакции
- 1.926
И ИСИС се луѓе, нека да напаѓаат малку. Доста глупави операции прават последно време, еве малку видео од офанзивата, два три џипа. Место Асад да ги лови по два тројца по тунели и бункери, сега му идат на куп. Горе доле мислам дека илјадарка ќе закопа, тоа не е Алепо, немаат цивили, немаат згради за криење, старите тунели од порано се затрупани, така да кога ќе направат погуст фронт Асад со авијација ќе ги ликвидира.
Мене друго ми е мислата, по се ми изгледа дека шефовите на ИСИС од САД и Израел, ги пуштат на колење старите сојузници, сега прават план две, курдите колку може повеќе територија да ослободат, особено Рака, така да ИСИС треба да ослаби, да се демотивираат и дел да се прекрстат и влезат во новата курдо-арапска опозиција.
Мене друго ми е мислата, по се ми изгледа дека шефовите на ИСИС од САД и Израел, ги пуштат на колење старите сојузници, сега прават план две, курдите колку може повеќе територија да ослободат, особено Рака, така да ИСИС треба да ослаби, да се демотивираат и дел да се прекрстат и влезат во новата курдо-арапска опозиција.