Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Американците од позиција на светска велесила која уживаше глобална хегемонија до пред некоја година, се сведоа на ниво како уличари да се закануваат кон другите држави затоа што играчката не е повеќе само нивна, така да овојпат рускиот пристап и пред се руската дипломатија направи американската да изгледа како мало дете и слободно може да се каже дека во моментов секој "еминентен" американски дипломат во споредба со, на пример еден Сергеј Лавров, е Ѓорѓе Иванов.[DOUBLEPOST=1475253189][/DOUBLEPOST]
МАНПАДС. Не знам дали е исто со патриот, тоа е цел систем на ПВО ако не сум грешка. Таков сложен напреден систем не се дава на брадите во ниеден случај.

знам се зезав, ќе им дадат игла или стрела кратко дометно пво напраено у бугарија или полска.

Leith Abou Fadel ‏@leithfadel
Over 20 VBIEDs being prepared by jihadists for their major counter-offensive in Aleppo. Suicide bombers to launch an offensive.........
[DOUBLEPOST=1475281989][/DOUBLEPOST]Американско оружје на егзекуторите на палестинското дете .

Последно уредено од модератор:
Koj bi znael dali e ova za veruvanje ili ne, ako e vistina, izgleda deka USA hegemonijata gubi zdiv...
USA se obiduva da go podmiti Putin?

OVA PUTINOVA IZJAVA OKRENULA JE SVET NAGLAVAČKE – SAUDIJCI MU PONUDILI 300 MILIJARDI DOLARA, ON IM ODGOVORIO: „Mi nismo mafija pa da zbog novca ubijemo našeg prijatelja Asada!
2 oktobra 2016

Saudijski ministar Muhamed bin Salman ponudio je Vladimiru Putinu 300 milijardi dolara kako više ne bi pomagao sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

Ruski predsednik Vladimir Putin odbio je da za 300 milijardi dolara sruši sirijskog lidera i svog prijatelja Bašara el Asada. Tu nepristojnu ponudu ruskom lideru dao je saudijski šeik i ministar odbrane te zemlje Muhamed bin Salman ali ga je Putin odmah zaustavio u nameri.

Nepristojna ponuda

Tajni sastanak Putina i Bin Salmana održao se u Sočiju. Saudijski ministar doputovao je u to letovalište kako bi prisustvovao trkama Formule 1.

Susret Putina i ministra bio je iza zatvorenih vrata, ali libijski izvor koji je prisustvovao sastanku je preneo o čemu je bilo reči.

Taj izvor kaže da je Bin Salman bez okolišanja pokušao da privoli Putina da napusti i ostavi na cedilu svog prijatelja Asada.

Saudijski ministar je Putinu dao primamljivu ponudu rekavši da su Saudijsko kraljevstvo i Katar spremni da mu uplate 300 milijardi dolara kako više ne bi vojno pomagao sirijskom predsedniku. Ukoliko bi mu Putin uskratio pomoć, Asad bi bio poražen i primoran da napusti vlast.

Međutim, kako se i očekivalo, ruski lider je odbio čak i da diskutuje na u temu.

„Ruska vlada nije mafijaška organizacija koja ubija svoje prijatelje u zamenu za pozamašne svote novca. Nikakav novac ne može da preoblikuje rusku strategiju na Bliskom istoku“, odbrusio je Putin.

Inače, pretežno sunitsko Saudijsko kraljevstvo najveći je saveznik SAD na Bliskom Istoku. Amerika strahuje da će ih Saudijci ostaviti i izdati i preći na rusku stranu.

Ponudio i investicije

Bin Salman nije odustajao, te se našao slobodnim da da još jedan predlog koji se odnosio na ulaganje u Moskvu.

„Pored 300 milijardi koje bismo uplatili Rusiji, uložili bismo još najmanje nekoliko milijardi u infrastrukturu ruske prestonice. Gradili bismo ekskluzivne objekte“, predložio je saudijski ministar.

Nakon ovoga ruski lider je promenio temu i započeo priču o sportu.

http://www.intermagazin.rs/saudijci...i-nismo-mafija-pa-da-zbog-novca-izdamo-asada/

Дали ова значи дека има некој поразумен во USArmy или и ова е навлекување. Ако демек се кажи дека војската не сака воведувањето на забрана за летање над Сирија бидејќи значи војна со Сирија и Русија. Кога тоа сепак политички и теоретски ќе се воведи ќе се бара да се види колку храброст ќе има другата страна откако е искажан влогот кој можи да е заканувачки блеф.
Во секој случај влоговите на заканите и опасностите во Сирија и да се само блеф непрекинато стварно растат. Можно е да сме веќе во 3СВ во развојното ниво кое сеуште не личи на светска војна како што било во 2СВ од нападот на Полска до нападот на Франција.
Се плашам дека одиме кон моментот кога со порастот на општата возбуденост она кое било планирано да буде само блеф стане стварно извршено дело.[DOUBLEPOST=1475420132][/DOUBLEPOST]
Каква е оваа крвава дипломатија!? Ова воопшто не е дипломатија кога освен Американците никој нема право да ги брани своите интереси.

Досега најблиску до војна се, ако се спукаат ни се еба мајката.

Едно е сигурно, САД и без нуклеарки може да ја срамни Русија.

Едно е сигурно, САД и без нуклеарки може да ја срамни Русија.
Да, само што руската воена одбранбена доктрина вклучува употреба на нуклеарно оружје, така што САД во тој случај би била срамнета - со нуклеарки.

Да, само што руската воена одбранбена доктрина вклучува употреба на нуклеарно оружје, така што САД во тој случај би била срамнета - со нуклеарки.

Не му реплицирај, не се научивте до сега? Само игнор и ќе си замини. Не му требаат на форумот такви луѓе.

Toa i vo ustavot e nepishano pravilo na USA . Rusija mozhe da bide samo neprijatel i nishto drugo.
Od pamti vek se znae praviloto, ako sakash da vladeesh so Svetot morash Rusija da ja pokorish.
Mnogu se obidoa niz istorijata i debelo go okrkaa, a USA se smeta samata za "posebna" nacija. Mozhebi i ke uspeat, neka probaat ...samo neka ne rachunaat na EU skapanicite neshto da storat, tie na svoja kozha ja imaat oseteno silata na mechkata koga ke pojde nishto ne ja sopira.
A mozhe pak da se sluchi i USA da se pridruzhi na listata kade se Hitler, Napoleon, Otomanskata Imperija i drugi positni zavojuvachi.

Toa i vo ustavot e nepishano pravilo na USA . Rusija mozhe da bide samo neprijatel i nishto drugo.
Напротив, односите Русија - САД биле одлични се до 1913 година, кога Ротшилд ги добива Федералните Резерви, со што САД како држава
ја изгуби контролата на своите пари, нешто за кое што се бореше низ цел 19 век, и на крај потклекнаа.
Истиот тој Ротшилд и неговите банки ги донесоа Болшевиците на власт во Русија.
По втората светска војна, се поставија како заштитници на светот од комунизмот, а кога комунизмот пропадна, мутираа во светски полицаец,
за да денеска се изживуваат со скоро цел свет.
САД денес е владеена од странски лоби групации, банкари и мултинационални корпорации.

Инаку Уставот на САД е еден од најдобрите, ако не и најдобар во свет, зборам за тој од 1776, кој денес е сведен на парче хартија.

Последно уредено:
Напротив, односите Русија - САД биле одлични се до 1913 година, кога Ротшилд ги добива Федералните Резерви, со што САД како држава
ја изгуби контролата на своите пари, нешто за кое што се бореше низ цел 19 век, и на крај потклекнаа.
Истиот тој Ротшилд и неговите банки ги донесоа Болшевиците на власт во Русија.
По втората светска војна, се поставија како заштитници на светот од комунизмот, а кога комунизмот пропадна, мутираа во светски полицаец,
за да денеска се изживуваат со скоро цел свет.
САД денес е владеена од странски лоби групации, банкари и мултинационални корпорации.

Инаку Уставот на САД е еден од најдобрите, ако не и најдобар во свет, зборам за тој од 1776, кој денес е сведен на парче хартија.
:oftopik: I bash tie stranski lobi grupacii, bankari i multinacionalni korporacii ne mozhat da se pomirat so faktot shto relativno malku narod drzhi tolkava teritorija i resorsi, bilo toa "nepravda" spored Olbrajt.
Kamo da mozhea Jelcin da go zadrzhat ushte nekoj mandat :pijani:.

Не му реплицирај, не се научивте до сега? Само игнор и ќе си замини. Не му требаат на форумот такви луѓе.
Po sistem ne go rani trolot taka raste golem.

На американското најавување дека размислуваат за непосредна употреба на воената сила против сириската војска, Кремљ им даде потполно недвосмислен одговор.
Упатија нови бродови во Средоземно Море во близина на сирискиот брег, доставија нови ПВО уреди, отстранија некаква забрана за проучувања на плутониум, испратија борбени авиони низ Атлантикот и Финска и отворено им кажаа дека ќе биде соборен секој воздухоплов кој ќе ги нападни сириските позиции.

Embedded media from this media site is no longer available
[DOUBLEPOST=1475862366][/DOUBLEPOST]Duma ratifikovala sporazum o neograničenom razmeštanju avijacije u Siriji

Последно уредено:
Полека но сигурно се намалува делот на Алепо кој го држат џихадистите, без дотур на оружје само прашање на време е кога ќе падне Алепо со вакво темпо..

Исто така САА контролира скоро половина од населбата Шеик Саид вклучувајки го и ридот што ја надгледува целата населба, а ситуацијата е слична и во Оваја населбата јужно од Хандарат. Добра вест е и тоа што денеска има крвави пресметки внатре помеѓу опозицијата конкретно Ахрар Алшам и Јунг Алса (оние што ја почнаа офанзивата во Хама) при што се убиени доста џихадисти вклучувајки и 2-3 команданти. Џихадистите се тепаат помеѓу себе, ИСИС зафатени со Турците, Русија распоредува нови авиони едноставно се оди во корист на Асад засега

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom