Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Никој не му аплаудира тоа е само приказ во твојот закоравен мозок полн со русофобтардија.
Да тој е терорист и исламист и поставен на власт од УСА ЕУ НАТО истиот почестен и крунисан со бакнирака од западните лидери. Имаме такви и во нашата државичка поставени од истите педеропедофили со кои што земате иста страна против Русија, и заедно сметате дека ако изгуби Русија ќе ви се подобри маѓично вашиот скапан живот.
Ако тој е веќе легитимен лидер на таа држава незнам што не е јасно?
Туку нема што друго да се изеде гомна против Русија или Путин па ајде сега претседателот на Сирија (поставен и крунисан од западните) отишол во Русија на бакни рака, што според тебе политички геостатегу треба да направат Русите? Да кажат ама не овој терорист не разговараме со него заеби стратешки интереси и воени бази?
Мене лично ако ме прашуваш Русите се нубари што воопшто почитуваат некакви меѓународни правила кога од другата страна ги имаш најрасипаните дволични педеропедофили што некаде живееле на планетата земја...
Дечко незнам кој ти го плаќа тебе сметките и кој те рани ама ситуацијата моментално во ЕУ е самоубиство од заседа, од Русите ќе јадат корења до прва економија у Европа, а Европа во рецесија. Моментално Русија диктира правила, тие одлучуваат до кај ќе е границата и кога ќе заврши конфликтот и европската апатија и самоубиство.
Не отиде на бакни рака. Отиде да си ја земи киријата за Латакија...Тука има разлика...

На Русија момак, економијата и е послаба од онаа на Белгија, колку за илустрација. Види си слободно, по кој сакаш параметар (освен вооружување), ама убав е балонот во кој живејте, каде Русија е Бог и батина, така да не си го сипи филмот....;)
Автоматски споено мислење:

Ова секогаш е прв показател дека нешто не ти е во ред со ставовите... Ако УЧК има ист став со тебе (за било што во геополитика, не се рачуваат работи како жени, и лгбт, итн).
А ти малку намали со печурките, почна сам себе да се цитираш... На хромот си Ванлок, на Мозилата тачкица...И си се цитираш сам со себе?! Кој бедник си ти бе .....Кое црно УЧК, халуционацио која хода?

Браво за тебе....

Последно уредено:
Не отиде на бакни рака. Отиде да си ја земи киријата за Латакија...Тука има разлика...

На Русија момак, економијата и е послаба од онаа на Белгија, колку за илустрација. Види си слободно, по кој сакаш параметар (освен вооружување), ама убав е балонот во кој живејте, каде Русија е Бог и батина, така да не си го сипи филмот....
Каде тоа во Алиса и земјата на чудата или во некоја турска серија?

Интересни ми се сликичките со БДП номинатив кога се споредува Русија, не знам зошто никогаш не гледаат ППП. Уствари таму Русија е број 1 економија во Европа и 4 во свет а пер капита е на ниво на источна/средна европа па наративот и мемињата нема да делуваат така.

^^ Што знаеш па ти. Гледаш дека во графикот убаво пишува дека Русија е послаба од сите, пoслаба е и од Романија.

Интересни ми се сликичките со БДП номинатив кога се споредува Русија, не знам зошто никогаш не гледаат ППП. Уствари таму Русија е број 1 економија во Европа и 4 во свет а пер капита е на ниво на источна/средна европа па наративот и мемињата нема да делуваат така.
И порано Бугарите беа први по ППП, ама тогаш човек за една червена можеше секој да си приушти забава, каква сака.

Русија има многу поголем вкупен БДП по ППП (заради големината и ресурсите), но по глава на жител Белгија има поголема куповна моќ и повисок стандард на живот. Тоа значи дека просечниот Белгиец живее побогато, но руската економија како целина има поголем потенцијал и е побогата со ресурси поради нејзината територија, и затоа 10 евра не вредат исто во Белгија и Русија.

бтв. Русија е 4-та, а не 1ва....

Кина, САД, Индија, Русија....

Со Јапонија се пата пата:
89cd703e-4b01-42f6-a616-65d19829dd72.png

Последно уредено:
А ти малку намали со печурките, почна сам себе да се цитираш... На хромот си Ванлок, на Мозилата тачкица...И си се цитираш сам со себе?! Кој бедник си ти бе .....Кое црно УЧК, халуционацио која хода?

Браво за тебе....
Глуп, сега гледам што си напишал... Навистина мислиш дека иам дупли/повеќе профили? Пошто повеќемина мислат дека си глуп, тогаш сите тие мора да се истиот еден човек - пошто другите сите на форумов знаат дека не си глуп?

Знаеш ли колку си глуп? Таклабас знаеш. :LOL:
Ај не ме ставај во уста, кажано ти е.

П.С. Пријави на корисничка подршка, ако воочиш такви сериозни нерегуларности должност ти е да пријавиш да се санкционираат (со бан) дуплите профили. :unsure:

Глуп, сега гледам што си напишал... Навистина мислиш дека иам дупли/повеќе профили? Пошто повеќемина мислат дека си глуп, тогаш сите тие мора да се истиот еден човек - пошто другите сите на форумов знаат дека не си глуп?
Ти си забеган другар, и ти треба професионална помош. Извини не сум психијатар, обрати се на друго место...Не сум пиќица ко тебе да пријавувам, а тоа што почнуваш да вреѓаш прв, е знак на немоќ, оти си разгалена принцеза која е учена се да е по нејзино. Ајде сега мочај, и не ми ги поти....

И порано Бугарите беа први по ППП, ама тогаш човек за една червена можеше секој да си приушти забава, каква сака.

Русија има многу поголем вкупен БДП по ППП (заради големината и ресурсите), но по глава на жител Белгија има поголема куповна моќ и повисок стандард на живот. Тоа значи дека просечниот Белгиец живее побогато, но руската економија како целина има поголем потенцијал и е побогата со ресурси поради нејзината територија, и затоа 10 евра не вредат исто во Белгија и Русија.

Прегледај го приврзокот 458707
Ај препрочитај што сум напишал, 1 во Европа, 4 во свет. Кина и Индија се азиски држави а САД е во Северна Америка.

Не знам каде се живее подобро од овие две земји и не ме интересира но тоа што има некоја држава има поголем БДП не значи дека живее подобро, квалитет на живот е малку покомплицирано од колку изнесува платата.

На пример Русија има поголем бдп на жител од Словачка, Катар има поголем бдп од Швајцарија, Литванија од Јапонија итн. Може и номинал да одиме па така заклучокот би бил Јапонците се богата исто колку и Естонците а Бугарите би биле побогати од Русите.

Не знам каде се живее подобро од овие две земји и не ме интересира но тоа што има некоја држава има поголем БДП не значи дека живее подобро, квалитет на живот е малку покомплицирано од колку изнесува платата.
Ајде сега, не знаел дали се живеј подобро во Белгија или Русија, брат океј е мислам, во ред е да си фан на Русија и на се, ама зошто јас познавам само еден што се преселил во Москва, а знам стотини и стотини што се низ Западна Европа, Австралија и Америка? Сега можиме да се прајме на три ипол, ама имај исав малку. Не знаел кај се живеело подобро, ок...Сега ќе почниш со мигрантите и истата мантра ред редом...Оксиморонот знајш каде е, ако не си иселен, утре да треба да се иселиш, сигурно нема да сакаш да заминиш во Минск, туку ќе сакаш во Штутгард...А ако си иселен, кажи, сигурно си некаде по Западот...
Ај препрочитај што сум напишал, 1 во Европа, 4 во свет. Кина и Индија се азиски држави а САД е во Северна Америка.
Замисли пример еве Германија со поставеноста и онаа економија, да ја имаше големината и ресурсите на Русија. Моќта на САД во моментов ќе беше 10% од тоа што би ја имала Германија тогаш.

Како што реков ППП-то најпросто кажано е, со 10 евра што можиш да купиш во Белгија а што во Русија.

Ама, што ако во Русија со 10 евра можиш да купиш повеќе работи отколку во Белгија, ако во Белгија просечно земаш 3000 евра плата, а во Русија просечно 800? Е тука пак идиме per kapita ;)

Затоа Кина е далеку пред другите, игра паметно, и затоа ќе биди водечка сила во иднина ако тера вака како што тера....

Последно уредено:
Значи белгиската економија не е поголема од руската, како што може да се види и на сликичкиве а и лесно да се провери со два клика, плус Белгија нема бази во Сирија не трпи ни санкции ниту пак води војна со НАТО. Темава е за Сирија, Русија си ги задржа базите таму, терористот претходно ти напишав се и сам знаеш дека е крунисан од западот нема никаква логика Русите после се да не играат во свој интерес, нели кога е бал нека е маскенбал.
Поентата е што ти не ги критикуваше западните кога одеа да го крунисан главосечачот, а истрча одма како некоја тетка што гледа турски серии: аха ете главосечачот отишол во Москва
Јас сум пишал и порано и во темата за Украина и корејските војници, дека не ми е гајле што со кој или на каков начин Русите го прават, за гомнари со гомнарска цефка.
Туку ајде објасни чим толку разбираш економија како тоа еве денес ЕУ усвои 19-ти пакет санкции против Русија, а од друга страна руската економија е најсилна во Европа а четвртата во свет, додека земјата во која ти живееш земјата во која јас живеам и цела Европа генерално се соочуваат со економска криза?

Прегледај го приврзокот 458707

mnogu mnogu si glup...

ja sporedi erata koga bugarija nemase benzin i nekakov ppp togas so denesna rusija... idi be cuvaj go zamokot i ne zamaraj

mnogu mnogu si glup...
И ти да не си мој акаунт а јас некако да не го знам тоа? :unsure:

Ти си забеган другар, и ти треба професионална помош. Извини не сум психијатар, обрати се на друго место...Не сум пиќица ко тебе да пријавувам, а тоа што почнуваш да вреѓаш прв, е знак на немоќ, оти си разгалена принцеза која е учена се да е по нејзино. Ајде сега мочај, и не ми ги поти....
Гледаш сега зошто си шкртнат?

Не си кадарен нормално да дискутираш. Буквално со месеци од уста не ме извади ама некако јас тебе сум те „вреѓал прв“... Абе ало јас тебе те игнорирам во 99% насто случаи - освен кога ќе претераш со јадење гомна. И било каков муабет редовно вака завршува со јадење гомна и вреѓање.
Знам подобро отколку со тебе муабет да почињам, ама ете некогаш не се трпи. Ајде иди eби се со ужарено железо. :)

mnogu mnogu si glup...

ja sporedi erata koga bugarija nemase benzin i nekakov ppp togas so denesna rusija... idi be cuvaj go zamokot i ne zamaraj
Bela corapa na cik kumanovo vlecka, te molam smiri se...

Ti si se preselil vo zapadna demokratija i jadis gomna protiv istata, i mene mi vikas glup? Ti si najvisoka merna edinica za glupokja..Како сто е Yota byte za najvisoka merna edinica za kompjuterska memorija, taka i ti za glupokja....

Гајле му е на Русите за куповната моќ дали била поголема од Белгија или не, тие имаат фаталистичка филозофија на живот и дури и смртта ја прифаќаат лесно, не па да имале мала куповна моќ и да сечат вени на камера како западните педерчиња ако не можат да купат најнов телефон или некоја игра.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom