Конфликтот во Сирија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Сите од кај нас нека станат министри и функционери таму, потребна е експертиза и професионалност во изградбата на новата сириска држава.

Не знам зашто никој нема пишувано на темава за тоа што вчера има масовно убивање на Христијани и Алевади во Латакија и Дамаск

Не знам зашто никој нема пишувано на темава за тоа што вчера има масовно убивање на Христијани и Алевади во Латакија и Дамаск
Не се интересни како 40-те измислени изреалски бебиња. Башка никој не пишува за нив на западните медиуми, за Христијаните на Блискиот Исток.

За чудо, Христијаните сеуште не се таргетирани. Вчера убиени 900 алавити од безбедносните сили. Луѓето лежат на улица мртви, а овие џихадистиве го снимаат тоа и е фалат по Телеграм.

Еве ги „умерените“ главосечи, не знам како издржаа да се воздржуваат до сега. Во меѓувреме во „демократскиот“ запад има само молк за новата „демократска“ власт во Сирија.

Автоматски споено мислење:

These photos were taken just eight years apart—different countries, same horror. Civilians are running for their lives, clutching their children, and fleeing from Western-backed militants trying to carve out an Islamic state.

The U.S. invasion destroyed Iraq. The same imperialist machine tore apart Syria.

How many times does this have to happen before people wake up? This isn’t “democracy.” This isn’t “freedom.” This is what Western intervention looks like.

Нема правење вино, не е халал.

While the West remains silent...
Extremely disturbing video of an HTS militant murdering a civilian in Syria. He first shoots the man in the foot, forcing him to hop on one leg for his amusement, before gunning him down.

Последно уредено:

Последно уредено:
Чудно. Нема потресување на Западов за луѓево кои ги убива како глинени голуби,
двојните стандарди се очигледни.

Масакри невидени над 2000 убиени во еден ден и огромен број џихадистички активисти низ Европа го оправдуваат геноцидот кој моментално се случува.За неколку децении цела Европа ќе биде вака а ние во Северџанија уште порано ќе бидеме исчистени

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom