Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е баш јасна мапава.
Има турска војска таму на 100тина места, пишав погоре зошто не го исчистија тој дел.Не знам зошто САА и РФ не го исчистат шлајмот во Идлиб. Знам, има некој договор со Турција али сепак прашањето со тие муџи треба конечно да се затвори.
Има турска војска таму на 100тина места, пишав погоре зошто не го исчистија тој дел.
Инаку имаше примирје во кој турците требаше да го демилитизираат автопатот кој иде некај Латакија и да биде прооден, ама тоа не го направија.
Во последно време има некој средби на официјални лица и од Турција и од Сирија со надзор на Русија и Иран и ми се чини дека турците се спремат да се повлечат, ама па сакат да ги средат курдите.
Исто се пишува дека се спремала коалиција (јасно ви е од кој) да ги средат и америте, ќе видеме интересни работи ќе се случуваат таму во надедните години, не верувам дека ќе се реши проблемот таму пред Украина.
Имаше турски војници во таканатечената ДМЗ за да биде баш ДМЗ и беа на 12 места ми се чини исто имаа и Русија/Иран од другата страна, сега имаат на секој чекор што се вика, освен ако не повлекле дел за да не си прават трошоци.Имаше турска војска и претходно, кога САА ја лансираше својата последна офанзива и го зазема автопатот кој одеше директно од Алепо до Хомс. Тогаш турски војници во тие набљудувачки бази се најдоа во сириска територија и иако глумеа сила на крај се повлекоа.
Мислам дека има Путин договор со Ердоган за нешто и тоа е тоа што го држи Идлиб под исламистичка контрола.